Проблем,бавно загрява Е46,136 коня
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем,бавно загрява Е46,136 коня
Колеги,карам е46 дизел-136 коня,проблема ми е,че много бавно загрява в студа.Сменял съм по 3 пъти и малкия и големия термостат и пак същатата работа.Като мина 30км и чак тогава стрелката на градусите стига до средата и след това,вече нямам проблем.Имам печка,чувам я да работи,но не знам,дали не бръмчи само,а да не грее! помагайте,ако някой е имал подобен проблем.
Re: Проблем,бавно загрява Е46,136 коня
ivaylo_21 написа:Колеги,карам е46 дизел-136 коня,проблема ми е,че много бавно загрява в студа.Сменял съм по 3 пъти и малкия и големия термостат и пак същатата работа.Като мина 30км и чак тогава стрелката на градусите стига до средата и след това,вече нямам проблем.Имам печка,чувам я да работи,но не знам,дали не бръмчи само,а да не грее! помагайте,ако някой е имал подобен проблем.
Аз имах подобен проблем но щом си сменил термостатите при мен беше също трудно загряване а загрее ли седи малко след синьо-то
- pivanov
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: M4 Competition
Имам същия проблем със същата кола. Парното работи и в купето е топло, но таблото показва, че не е загряла.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
ivaylo_21 написа:Колеги,карам е46 дизел-136 коня,проблема ми е,че много бавно загрява в студа.Сменял съм по 3 пъти и малкия и големия термостат и пак същатата работа.Като мина 30км и чак тогава стрелката на градусите стига до средата и след това,вече нямам проблем.Имам печка,чувам я да работи,но не знам,дали не бръмчи само,а да не грее! помагайте,ако някой е имал подобен проблем.
Колега, трябва да се види кога и как загряват водните съединения преди и след термостатите и ще се разбере дали трикратната смяна на термостатите е ефективна- може би е необходима една смяна, с качествени части.
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Виж дали не ти е изолиран ЕГР–а, ако е изолиран ще загрява бавно дори с изправни термостати.
- basko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2004/330xd автомат
- Мечтае да кара: bumer ...
- Детайли за колата: ноо яка
Колеги, какъв термостат да сложа? Малкият май е ОК, но и да е заминал, не е кой знае какви пари и лесно се сменя. Но големият, първо е над 100лв и второ смяната му е...! Големият го взех от колега от форума, преди 2 зими /тази трябваше да му е трета/, малко над 100 лв. На кутията пишеше Бер, но по него нищо, така беше и малкия, дори беше изтъркано името върху корпуса. Гледам в Дару искат 137 лева за големия. Мисля, че е по-добре да дам още 30-40 лв и да не го сменям след втората зима. Ебати консуматива! Докато слезна от Бистрица до София стрелката отиде почти до синьото. Къса ми нервите. 

Не съм претенциозен, ... най-доброто ми е предостатъчно!!!
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Свали на студено малкия термостат и духни през него, ако е здрав, трябва да е затворен, ако не е трябва да го смениш.
Най-често проблема е в него. Успех
Най-често проблема е в него. Успех
- basko
- кандидат ентусиаст
-
Знам. С малкия нямам проблем, не пропуска. Питах за големия, има ли смисъл да е оригинален.
Ако духа топло, проблема може да е в датчик за температурата или в уреда на таблото.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk

- basko
- кандидат ентусиаст
-
Днес смених големия термостат с оригинален и температурата стана 88 градуса, доста по-бързо, а и я държи в диапазона 87-89 градуса. Дано изкара повече. Предишния не знам каква марка беше, пише само made in itali и ми изкара две години и малко.
10 мнения
• Страница 1 от 1