Търся дебитомер за М54Б30 за проба (за Варна)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: VW T-Roc Sport 2.0 TFSI
Мечтае да кара: Всичко що започва с М

Търся дебитомер за М54Б30 за проба (за Варна)

Мнение от insane_v » 29 Окт 2014, 1:15

Здравейте, колеги,
Има ли някой от Варна, който да е с 330i или xi (ако не се лъжа и на по-малките М54-ки са същите), който да е навит да се видим и да ми даде дебитомера си за проба. Колата ми гори 18-20 градско и се съмнявам в дебитомера, но не ми се дава една шапка пари за хубав нов дебитомер и накрая да се окаже, че не е от него. Искам само да го монтираме на моята и да врътнем 5-10 км из града и да видим как ще върви колата и какъв разход ще даде по борд.

Естествено готов съм да почерпя :bchug: или да предложа тестдрайв :driving:

младши ентусиаст
Аватар

Re: Търся дебитомер за М54Б30 за проба (за Варна)

Мнение от GecataBMW-E46 » 29 Окт 2014, 9:42

Просто го откачи и покарай,ако е от дебитомера то разхода би паднал драстично,по скоро някоя ламбда сонда е заспала.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от insane_v » 29 Окт 2014, 9:57

Пробвах тоя метод с откачането, но не мога да преценя :dunno: Колата сякаш ускорява една идея по-добре, но започва и да "блъска" здраво при всяко подаване на газ и смяна на предавките (моята е автомат) а за разхода не знам дали пада. Днес може да пробвам пак като зануля и борда.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 29 Окт 2014, 11:16

Дебитомера, може да дефектира по различни начини и с изключването му едва ли може да се разбере за какво точно става въпрос. Изключването на един работещ датчик, може да вкара двигателя в някаква форма на авариен режим, при което да изглежда, че има някакво подобрение и да се стигне до замяната на нещо, което не е трябвало да се смени. Може би колегата трябва да отиде да видят живите данни на работата на дебитомера и от там да се разбере какво е състоянието му.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от insane_v » 29 Окт 2014, 18:46

Ето малко живи данни на празен ход. Мотора беше още студен, тъкмо излизаше от синята зона. Вижда се, че при 715 оборота консумацията на въздух е 13,75 кг/час, което ми се вижда доста! Ако не се лъжа бях чел, че на празен ход трябва да е около 5-6 кг/час.

Не можах да заснема живи данни в движение, но още при 2500-3000 оборота консумацията ставаше над 100 и ИНПА-та ми спираше да работи и даваше един куп грешки. Някой може ли да ми каже какви са нормалните стойности при различни натоварвания?

Изображение

Назад към E46