Ново е46 и няколко въпроса.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- don't be
- младши ентусиаст
-
- Кара: 466,5 см3 на цилиндър
- Мечтае да кара: Нормално
Ново е46 и няколко въпроса.
Здравейте колеги от няма и една седмица имам 318 купе 2000 година . Първата ми кола и много му се кефя , с малкия двигател е умишлено
. Възникват следните въпроси .
1 . Колата няма ромбоиден ключ а само обикновен и ме дразни че трябва да отключвам заключвам с ключа . Мога ли да си извадя ? Заводски има ли аларма ? Ако няма да си сложа една обикновена с дистанционно ?
2. Има ли термометър за външната температура . Ако Да как се пуска , ако Не как да си сложа.
Вина на колата е WBABL31060JP59081 , Благодаря

1 . Колата няма ромбоиден ключ а само обикновен и ме дразни че трябва да отключвам заключвам с ключа . Мога ли да си извадя ? Заводски има ли аларма ? Ако няма да си сложа една обикновена с дистанционно ?
2. Има ли термометър за външната температура . Ако Да как се пуска , ако Не как да си сложа.
Вина на колата е WBABL31060JP59081 , Благодаря
За милиони-няма закони.
- devent
- младши ентусиаст
-
- Кара: F82 M4
Re: Ново е46 и няколко въпроса.
За втория въпрос -> натискаш бутончето "bc"(ако имаш) докато ти се появи външната температура. Бутончето в най-ляво:

Честита придобивка

Честита придобивка

- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
Честита нова продобивка, колега! Да си я караш със здраве и голям кеф!
Поздравления за добрия избор! Имах и аз като твоята - същия мотор и година, но синя.
Значи, ромбоидния ключ можеш да го поръчаш при някой от оторизираните дилъри. Струва около 340 лв. обаче. Като погледнах ВИН-а излиза, че колата ти е без фабрична аларма. Аз на твое място бих сложил афтърмаркет такава за 150-200 лв., която си върви с дистанционното за отключване-заключване на вратите. Ще може да ти вдига и стъклата лятото.
Относно външната температура колегата много добре ти го е обяснил. Ако нямаш този бутон ВС на лоста на мигачите (моята нямаше) можеш да си купиш този лост от картинката в предния пост за около 80 лв. от някоя морга и да накараш алармаджията направо да го монтира и да ти отключи борд компютъра. Ако си от Пловдив и околностите мога да ти препоръчам човек, от който ще останеш доволен. Така наведнъж 'дет се вика ще си решиш и двата "проблема".
Успех!

Поздравления за добрия избор! Имах и аз като твоята - същия мотор и година, но синя.
Значи, ромбоидния ключ можеш да го поръчаш при някой от оторизираните дилъри. Струва около 340 лв. обаче. Като погледнах ВИН-а излиза, че колата ти е без фабрична аларма. Аз на твое място бих сложил афтърмаркет такава за 150-200 лв., която си върви с дистанционното за отключване-заключване на вратите. Ще може да ти вдига и стъклата лятото.

Относно външната температура колегата много добре ти го е обяснил. Ако нямаш този бутон ВС на лоста на мигачите (моята нямаше) можеш да си купиш този лост от картинката в предния пост за около 80 лв. от някоя морга и да накараш алармаджията направо да го монтира и да ти отключи борд компютъра. Ако си от Пловдив и околностите мога да ти препоръчам човек, от който ще останеш доволен. Така наведнъж 'дет се вика ще си решиш и двата "проблема".
Успех!

- don't be
- младши ентусиаст
-
Ще и сложа аларма , няма смисъл със заводски ключ ( не е оправдано ) . Казвате купувам си лосче и някой ми отключва тази опция с диагностика , иначе си има датчик само лостчето е необходимо.
За милиони-няма закони.
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Изчакай да паднат на +3 градуса външна темп. и няма да се плашиш като ти изписука един път по продължително около 3 сек. - ще ти светне
термометъра долу....и аз така се ошашавих първият път.
Винаги като стане +3 градуса С външната темп. и пищи термометъра на Е46...а защо точно това....и аз не знам.
Аз нямам лостче за борд. комп. и гледам да не свалям лятото клемите на акумулатора че изчезва термометъра и трябва да ходя в планината да се включи пак

Винаги като стане +3 градуса С външната темп. и пищи термометъра на Е46...а защо точно това....и аз не знам.
Аз нямам лостче за борд. комп. и гледам да не свалям лятото клемите на акумулатора че изчезва термометъра и трябва да ходя в планината да се включи пак

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
купуваш едно лостче, сменяш и си ти, освен това ти показва среден разход, км до бензиностанция, средна скорост - удобно си е
- don't be
- младши ентусиаст
-
Демирев написа:Изчакай да паднат на +3 градуса външна темп. и няма да се плашиш като ти изписука един път по продължително около 3 сек. - ще ти светнетермометъра долу....и аз така се ошашавих първият път.
Аз нямам лостче за борд. комп. и гледам да не свалям лятото клемите на акумулатора че изчезва термометъра и трябва да ходя в планината да се включи пак![]()
![]()
Изписуква защото са 'възможни заледявания по пътя'

За милиони-няма закони.
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
iv4o9999 написа:купуваш едно лостче, сменяш и си ти, освен това ти показва среден разход, км до бензиностанция, средна скорост - удобно си е
Да и дава над 1.5 л. отклонение от реалният разход. Пари на вятъра, който ще монтира допълнително.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- torettos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше: BMW(e46) 143 hp. (N42B20)
- Мечтае да кара: Ново BMW
Колега, първо честита придобивка! Да си караш без аварийно
Колкото до лостчето има ги в OLX по 40 лв супер запазени! Аз така си взех... ако си от района на Хасково ела ще ти го отключа free

Колкото до лостчето има ги в OLX по 40 лв супер запазени! Аз така си взех... ако си от района на Хасково ела ще ти го отключа free

- Pioneer-BMW
- Потребител
-
torettos написа:Колега, първо честита придобивка! Да си караш без аварийно![]()
Колега моят лост е обикновен и ме интересува ако си сменя лостчето дали ще ми показва температура и останалите неща или просто нямам тази опция? Благодаря!
- torettos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше: BMW(e46) 143 hp. (N42B20)
- Мечтае да кара: Ново BMW
Pioneer-BMW написа:torettos написа:Колега, първо честита придобивка! Да си караш без аварийно![]()
Колега моят лост е обикновен и ме интересува ако си сменя лостчето дали ще ми показва температура и останалите неща или просто нямам тази опция? Благодаря!
Колега ако си сложиш лостче с BC бутон ще ти показва:
- външна температура
- часовник
- среден разход л./100 км.
- и средна скорост...
Просто след това трябва да се отключи тази опция от съответния модул.... това е!

- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
И приблизително колко км можеш да минеш с наличното гориво.
- don't be
- младши ентусиаст
-
Колеги изминах 1000 км , добре е само масло съм сменил , разхида е приличен . Но сега се търси светоотразителче от дясната страна за задната броня и Г- образната кора под халогена и фара от ляво че се строши с малко висока скорост 

За милиони-няма закони.
- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
- Pioneer-BMW
- Потребител
-
А след като си сложа лостчето с ВС как може да се активира Борд компютъра?
Благодаря Ви колеги!
Благодаря Ви колеги!
15 мнения
• Страница 1 от 1