525D Студен старт. Пушек.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Traian
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525D
525D Студен старт. Пушек.
Колата е е39- 525д 163к.с. Сутрин и когато времето навън е студено , последните няколко дни -около 3 градуса, При запалване за между 5 и 10 секунди припушва синьо-сиво(немога точно да определя цвета) , но не е черно или бяло. Също така има и леко претрисане и то е за няколко секунди. След това всичко се нормализира.
- larry_boy
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i M
- Детайли за колата: С бебе в колата...
Re: 525D Студен старт. Пушек.
Туй синьото си е на масълце ...
- Traian
- кандидат ентусиаст
-
Маслото е кастрол edge 5/40 Вече 5 хил. км. не е мръднала щеката - а на колата се дава газ. Също така и не пуши изобщо в никакви други обстоятелства - може би при кикдаун съвсем леко черно , но мисля че е нормално.
- larry_boy
- младши ентусиаст
-
Не, че е нужно да даваш отчет с какво масло си
С две думи:
- черно - богата горивна смес, недоизгоряло гориво
- бяло - ама хубаво и постоянно бяло - вода в горивната смес
сещай се
- синьо - масло в горивната смес
- прозрачно сиво при студен старт - конденз в генерацията, който вероятно се изпарява
Май станаха повече от две думи.

С две думи:
- черно - богата горивна смес, недоизгоряло гориво
- бяло - ама хубаво и постоянно бяло - вода в горивната смес

- синьо - масло в горивната смес
- прозрачно сиво при студен старт - конденз в генерацията, който вероятно се изпарява
Май станаха повече от две думи.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Traian написа:Колата е е39- 525д 163к.с. Сутрин и когато времето навън е студено , последните няколко дни -около 3 градуса, При запалване за между 5 и 10 секунди припушва синьо-сиво(немога точно да определя цвета) , но не е черно или бяло. Също така има и леко претрисане и то е за няколко секунди. След това всичко се нормализира.
Колега,
Не се вкарвай във филм.
Решението е просто.
Смени си подгряващите свещи, но всички в комплект и всичко ще изчезне.
Има още един вариант и той е да не ти работи релето на свещите.
Всичко се вижда на качествена диагностика.
- Traian
- кандидат ентусиаст
-
Между другото миналата зима съм виждал само 2 пъти да изписва на таблото Pre-heating -и беше в големите студове - това значи ли че само тогава подгрява ?
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Да.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
+1 за смяна на подгревните свещи
не подгряват всички камери
непълно изгаряне
пушек при студен старт.На малкия тдс подгрева се включва винаги когато двигателя е студен, независимо от сезона, на топъл двигател не се включва. При по-новите двигатели май е различно. Резбата на новите свещи е хубаво да се намаже с високотермична грес/паста.

"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- larry_boy
- младши ентусиаст
-
Traian написа:Между другото миналата зима съм виждал само 2 пъти да изписва на таблото Pre-heating -и беше в големите студове - това значи ли че само тогава подгрява ?
Elesar74 написа:Да.
Стига бе...Аз пък, що си мисля, че подгревните свещи работят дори и след като двигателят е запален. Работата им зависи от много фактори - външната температура, датчика за нея, състоянието на свещите и релето...Сигурен съм, че при -5 продължават да работят и след стартирането на мотора. Да не казвам и под +5, ама за БМВ не съм сигурен.
П. С. бих заложил на "- прозрачно сиво при студен старт - конденз в генерацията, който вероятно се изпарява".
- Traian
- кандидат ентусиаст
-
И веднага ли почва да се изпарява този конденз - нетрябва ли да загрее добре генерацията , че чак тогава да почне .. При мен пушекът се появявя със стартирането и изчезва след секунди.
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Провери свещите и релето - сработват при температура под +6 градуса. Ако са наред, тогава мисли за другите по-лоши варианти. Но както са казали преди мен, на диагностика подгревни свещи и релето им веднага се виждат, дали са изправни...
А това, дали работят след като моторът вече е запален, някой по-запознат да каже, но според мен релето е на време - определено време след контакт прекъсва веригата. Демек свещите работят заедно с мотора, ако не се изчака релето да се изключи.
Намерих клип за Е46:https://www.youtube.com/watch?v=m2TuyqTSZgM - този казва, че релето изключва след 2 минути...

А това, дали работят след като моторът вече е запален, някой по-запознат да каже, но според мен релето е на време - определено време след контакт прекъсва веригата. Демек свещите работят заедно с мотора, ако не се изчака релето да се изключи.
Намерих клип за Е46:https://www.youtube.com/watch?v=m2TuyqTSZgM - този казва, че релето изключва след 2 минути...

Последна промяна Z3Ro* на 29 Окт 2014, 10:18, променена общо 1 път
- spec-V
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31
- Детайли за колата: ...E36 M50 B20
E36 M52 B20
E39 M57 D25
E46 coupe M57 D30
Е39 M57 D30
E46 coupe M52 B28TU
Е91 N43B20A
E46 coupe M54B30 SMG II
F31 Touring N47D20C
Шибани свещи !

- larry_boy
- младши ентусиаст
-
Z3Ro* написа:Провери свещите и релето - сработват при температура под +6 градуса. Ако са наред, тогава мисли за другите по-лоши варианти. Но както са казали преди мен, на диагностика подгревни свещи и релето им веднага се виждат, дали са изправни...![]()

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
larry_boy написа:Z3Ro* написа:Провери свещите и релето - сработват при температура под +6 градуса. Ако са наред, тогава мисли за другите по-лоши варианти. Но както са казали преди мен, на диагностика подгревни свещи и релето им веднага се виждат, дали са изправни...![]()
Ще съм виждал тук там някъде един, два дизелови двигателя.... На комшиите като си вдигат капаците да си проверят маслото, пред блока

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2