какво означава следната лампичка

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

какво означава следната лампичка

Мнение от seiko » 04 Окт 2003, 14:06

какво означава когато свети в червено лампичката която е вдясно от лампичката за ръчната

представлява едно кръгче с 4 издатини

нещо за накладките ли?
опасно ли е да се кара така?

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

Мнение от Engi » 04 Окт 2003, 14:17

така както го описваш батка би трябвало да ти свети ламбичката на накладките. тва значи че са за смяна. не е някаква велика опасност ама не е добре да караш дълго така. по-добре ходи ги смени.
Изображение

Компактен
Аватар

Мнение от quixzole » 04 Окт 2003, 14:49

като си купуваш накладки гледай да имат и датчик....ако нямат трчбва да си купиш допълнително иначе пак няма да изгастне....в Дарукар е 36 лв.....но може да потърсиш и другаде, със сигурност ще е по-евтин :wink:
Изображение Изображение Изображение Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от seiko » 05 Окт 2003, 0:00

quixzole написа:като си купуваш накладки гледай да имат и датчик....ако нямат трчбва да си купиш допълнително иначе пак няма да изгастне....в Дарукар е 36 лв.....но може да потърсиш и другаде, със сигурност ще е по-евтин :wink:

това значи ли че накладките може да са наред а просто да няма датчик?

защото колата си спира добре

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 05 Окт 2003, 0:18

Може да ти се е скъсал датчика :) При мен така беше. Когато се прекъсне жичката лампичката светва :) Погледни отдолу мисля, че само на едната гума има датчик, защото се износват сравнително еднакво. Поне при мен е само на едната :) Ако ти се е прекъснало кабелчето ново струваше към 7лв. мисля :) Дано да е това и успех! :)
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от seiko » 05 Окт 2003, 0:21

Иво написа:Може да ти се е скъсал датчика :) При мен така беше. Когато се прекъсне жичката лампичката светва :) Погледни отдолу мисля, че само на едната гума има датчик, защото се износват сравнително еднакво. Поне при мен е само на едната :) Ако ти се е прекъснало кабелчето ново струваше към 7лв. мисля :) Дано да е това и успех! :)

аха, а на коя гума да гледам, и за какво да гледам?
как изглежда?

шПерко
Аватар

Мнение от Иво » 05 Окт 2003, 0:27

При мен е на задна дясна :) Представлява просто едно кабелче, което може и да е прикрито някъде, както и супер мръсно, но няма начин да не го видиш ако се загледаш :) В моя случай само погледнах под колата и видях нещо странно да виси. Така и научих за тоя датчик :) Не знам дали мога да обясня точно, но представлява една верига, при която в затворено състояние лампичката не свети, а когато е прекъсната свети. При определено износване на накладката кабелчето попада под натиска на спирачния диск и се прекъсва от триенето, след което лампичката светва :) Мисля, че имаш след това още известно време да си караш, но не помня точно колко. Обясних го много аматьорски и може да съм изтърсил някаква глупост, но разбиращите да ме поправят и да не ми се смеят :oops: :D

---

Като се замисля и отпред трябва да има :) Провери си всички гуми все ще го забележиш. Мисля, че са един датчик на една от задните и един на една от предните. Може и на кръст да са. Тук вече нямам голяма представа :)
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batDancho » 05 Окт 2003, 9:49

seiko написа: аха, а на коя гума да гледам, и за какво да гледам?
как изглежда?

При мене е предна лява. Като погледнеш колата отдолу, има на една от челюстите закрепено едно кабелче, което може да се е скъсало и да свети. Най добре се вижда, като махнеш колелото. Ако не е това, значи накладките ти са се изтъркали дотолкова, че да се е протрил датчика и да е светнал - сменя се с нов, не се ремонтира, струва около 20 лева по мои наблюдения.

Не е за препоръчване да се кара със светнала каква да е червена лампичка по таблото.

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Re: какво означава следната лампичка

Мнение от Терзийски » 05 Окт 2003, 17:32

seiko написа:какво означава когато свети в червено лампичката която е вдясно от лампичката за ръчната

нещо за накладките ли?
значи ако е индикатора за накладките случея е следния....на Е36-та датчика се намира на предно ляво колело(той представлява кабелче което е захванато за стаблото на макверсона и влиза в спирачния апарат, тоест закачено е за една от накладките това е графитено кубче което в него е самамата жичка) и като намалеят накладките започва да трие графита и след като го протрие жичката дава на МАСА и ти светва ламбата в таблото :!: .....Значи този кабел (датчик)след като светне е за подмяна с НОВ :cry: (майката му е да следиш накладките да не сменяш датчика при всяка смяна на накладките) той струва около 20-30лв. но има изход и от това...изолираш го и готово.... :lol: :lol: P.S и да го смениш и да го изолираш ламбата ниама да изгасне...има си една геволия :wink: като стигнеш до там званкай да я направим да спестиш ядове, кой да ти я гаси и пари да даваш....МЕТОДА Е ЕФИКАСЕН И Е БЕЗ ПАРА :!: :!: :!:

Компактен
Аватар

Мнение от quixzole » 05 Окт 2003, 20:22

Датчици има на предно ляво и на задно дясно колело......ако не е прецакан предния, може и да е задния, но все пак виж дали не са си заминали накладките....
А една от гяволиите скоро с Явор я прайхме, отваряш таблото и слагаш черен скоч за да не свети :twisted: ..........бяхми изумени от факта, че след като махнахме крушката пак светеше :dunno: нерабрахме как става тоя номер, но си е факт.....та се наложи да го прее...м с тиксото :lol:

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

Мнение от Engi » 05 Окт 2003, 22:12

друго си е да го направиш made in bulgaria a?:)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Re: какво означава следната лампичка

Мнение от ludiagsm » 05 Окт 2003, 23:05

seiko написа:какво означава когато свети в червено лампичката която е вдясно от лампичката за ръчната

нещо за накладките ли?

за всеки слу4ай погледни нивото спира4на те4ност в казан4ето щот и от това ми светна веднъж когато спуках цилиндър4е на задния барабан

шПерко
Аватар

Мнение от Иво » 06 Окт 2003, 0:46

Какви 20-30лв. бе пичове? Аз си го взех за 7лв. :D Датчик има на предна лява и задна дясна мисля :D
Изображение
Изображение

Компактен
Аватар

Мнение от quixzole » 06 Окт 2003, 7:09

Ти си го взе за 7 лв.......ама за Е30 :wink: Преди 2 месеца аз купих от Дару.....кабел, със датчик накрая за 36 лв....предполагам щото е за Е36 :lol:

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 06 Окт 2003, 12:14

quixzole написа:Датчици има на предно ляво и на задно дясно колело......ако не е прецакан предния, може и да е задния, но все пак виж дали не са си заминали накладките....
А една от гяволиите скоро с Явор я прайхме, отваряш таблото и слагаш черен скоч за да не свети :twisted: ..........бяхми изумени от факта, че след като махнахме крушката пак светеше :dunno: нерабрахме как става тоя номер, но си е факт.....та се наложи да го прее...м с тиксото :lol:
не е нужно да го изолираш с тиксо..има по ефикасно нещо..сам да си го изчистиш от памета на ком. на колата и ламбата да си стой ако решиш някой ден да си купиш датчика. :wink: :wink: а до това, че и отзад има само ако е с дискове аз сам с барабан и ниамам отзад..(освен да е имало някога..ама вече няма)

Следваща

Назад към E36