Зимни гуми е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Зимни гуми е46
Leon написа:Писал съм и друг път, Мишлен са надценени гуми в малките размери, вероятно с А5 ще е същото - плащаш доста повече отколкото получаваш. 'Ма ня'а лошо, поне качеството е гарантирано.
Мнение на гумаджия от една от най-големите вериги за гуми,който не се занимава от вчера...
А5 и цялостно Мишелин - отдавна не са това,което са били.
Реални цифри от 500 комплекта А5 и 500 ТС850 - за 1 седмица са останали 100 ТС850 и 400 А5 ...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- MORSKIa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: предимно служебни кошници
- Мечтае да кара: без да се ядосва
- Детайли за колата: M47N
nikola59 написа:MORSKIa написа:A някой с мнение/опит с Алпин А5. След тези неочаквано рано дошли зимни обстановки по родните пътища.
За протокола 205/55/16 ме интересува. Колебая се между TS850 и Alpin A5???
Няма как да има някой мнение за А5 освен ако не е ходил да тества тази година някъде на "Север" лично. Те още и в тестовете не са влезнали. Колебаех се като теб и ги поръчах преди седмица - още не са пристигнали. Като се чудех гледах и това: http://www.youtube.com/watch?v=cYTF3-HHqKk Дано не съм сгрешил в избора.
Сега се връщам от обиколка за преобуване на служебните кошници.
В Дианата не успях да ги пипна и двете, но в Медина А5 при положение, че беше с ДОТ 14 - на пипане стоеше по-твърда и мазна.
TS850 - хем беше по-мека на пипане, хем беше некоя си седмица ДОТ 13. Само не обърнах внимание къде бяха произведени.
И въпреки всичко, като, че ли по-съм склонен да си дам кинтите за А5...пък дали ще уцеля....времето ще покаже

Първо обаче трябва да си продам двете А4 от които определено не съм доволен.
А иначе за теста на А5 - е все някой може да е изпробвал тия дни как се държи.....
Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка
- luizov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 323ci M52tuB25
- Мечтае да кара: ///M3 e30
И аз да се похваля и да изкажа мнение.
Купих 4 Континентала TS850 dot 3714 - от Габрово съм и може би сте видели по новините, че в наше село е бедствено положение (забранено беше движението на мпс-та в града) да ама аз си шофирах без никакви затруднения. Колата е доста проходима - никакви проблеми. Освен всичко гумите са много тихи и возят доста комфортно. Днес на работа им показах на колегите нагледно, че баварката се справя по-добре в снега от повечето им таралясници с предно предаване
Гумите ми са с размер 195/65/15 , а колата е 323ci . Предното ми BMW беше компакт 318тдс със шпер и гуми кумхо кв23 и беше доста по-зле в зимни условия от е46-цата. Ако се двуомите дали да си вземете тези гуми, според мен няма да сбърката ако го направите. 
Купих 4 Континентала TS850 dot 3714 - от Габрово съм и може би сте видели по новините, че в наше село е бедствено положение (забранено беше движението на мпс-та в града) да ама аз си шофирах без никакви затруднения. Колата е доста проходима - никакви проблеми. Освен всичко гумите са много тихи и возят доста комфортно. Днес на работа им показах на колегите нагледно, че баварката се справя по-добре в снега от повечето им таралясници с предно предаване

- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
+1 глас за TS850, вярно още не е имало сериозен сняг в София, но на мокро и студено държат супер.

Благодаря на всички за мненията по въпроса ми. Твърдо се спрях на Нокиан, като остана само да изясня за себе си кои да взема А3 или Д3. Като, че ли клоня към А3, заради каналите, имайки предвид какви са последните зими и, че повечето време се кара на сняг...
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
MMG написа:Благодаря на всички за мненията по въпроса ми. Твърдо се спрях на Нокиан, като остана само да изясня за себе си кои да взема А3 или Д3. Като, че ли клоня към А3, заради каналите, имайки предвид какви са последните зими и, че повечето време се кара на сняг...
Колега, ако действително ти се налага да караш повече на сняг и ще ходиш по планините, вземи Д3.
chris_barnes написа:+1 глас за TS850, вярно още не е имало сериозен сняг в София, но на мокро и студено държат супер.
И от мен +1 за TS850, моя размер е 225/45/17. Съботата ударих една Бистрица - Железница с подобаваща газ и съм доста доволен за сега

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- dpopov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E92 335xi
- Мечтае да кара: BMW E92 M3 / BMW M2 Competition
Колеги, да споделя и аз :
Днес звънях в маргел да проверя ценичките на нокиан а3 и д3. Този по телефона ми се развика защо съм искал нокиан при положение, че 90% от времето съм щял да карам по сух и мокър асфалт. А д3 били за финландския сняг.. Почна да ми предлага някакви фулда, файърстоун, тоуо :о
Та дали има нещо вярно в думите ми или просто тва са гумите, които те взимат по-голям % ли нз..
Какво ще кажете вие?
Тъй като контитата излизат 60-70 лв по-скъпи на гума, мисля да се ориентирам към д3 на нокиан.
Btw летните ми са нокиан z-line и са просто уникални. Става въпрос за 225/45/17.. Ще видим дали и зимните им са добри оше тази зима..
Поздрави
Sent from my iPad using Tapatalk
Днес звънях в маргел да проверя ценичките на нокиан а3 и д3. Този по телефона ми се развика защо съм искал нокиан при положение, че 90% от времето съм щял да карам по сух и мокър асфалт. А д3 били за финландския сняг.. Почна да ми предлага някакви фулда, файърстоун, тоуо :о
Та дали има нещо вярно в думите ми или просто тва са гумите, които те взимат по-голям % ли нз..
Какво ще кажете вие?
Тъй като контитата излизат 60-70 лв по-скъпи на гума, мисля да се ориентирам към д3 на нокиан.
Btw летните ми са нокиан z-line и са просто уникални. Става въпрос за 225/45/17.. Ще видим дали и зимните им са добри оше тази зима..
Поздрави
Sent from my iPad using Tapatalk
Understeer is when you hit the wall with the front of the car,
Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car.
Horsepower is how fast you hit the wall,
Torque is how far you take the wall with you.
Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car.
Horsepower is how fast you hit the wall,
Torque is how far you take the wall with you.
vvasilev1 написа:MMG написа:Благодаря на всички за мненията по въпроса ми. Твърдо се спрях на Нокиан, като остана само да изясня за себе си кои да взема А3 или Д3. Като, че ли клоня към А3, заради каналите, имайки предвид какви са последните зими и, че повечето време се кара на сняг...
Колега, ако действително ти се налага да караш повече на сняг и ще ходиш по планините, вземи Д3.
Изпуснал съм едно "не", което променя смисъла изцяло

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Бил е някакъв малоумник просто. Монтирах онзи ден такива на познат и човека вече 2 зими ги кара тук, в Русе, където сняг повече от 20 дни няма. Доволен е много, запазили са се меки и без дефекти. Лично на мен ми вдъхват доверие и бих покарал такива. По неговите думи било много важно къде са произведени, защото се правели и другаде освен във Финландия, съответно с не толкова добро качество. Не знам колко е вярно това.
- mopasan
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 320da+ M power kit= 200hp;420Nm
streetracing12 написа:Според вас кои гуми е по-добре да взема. Става въпрос за 2 задни нови гуми 245/40/18
GOODYEAR ULTRAGRIP 8 PERFORMANCE 245/40R18 97V XL
DUNLOP SP WinterSport 4D 245/40R18 97V MFS
Основно гумите ще се разжодат по София![]()
Трудно ми е да избера защото и 2те мерки имат характеристики който за мен са задължителни а те са:
-С борд за защита на джантата
-висок скоростен индекс 240км/х
-да не са шумни
Колега ои двете гуми са на един същи производител, един и същи висок клас. Най-вероятно се произвеждат в един и същи завод. Която и да вземеш няма да сбъркаш.
- alexanderkirow
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, какво мислите за тази гума SPORTIVA Snow win 2 195/65 R15 91T, предполагам е нисък клас, но предпочитам да си купя 4 нови зимни отколкото "хубави" втора ръка и ако може да предложите някоя по- добра за около 80лв (бюджет:350лв)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
alexanderkirow написа:Колеги, какво мислите за тази гума SPORTIVA Snow win 2 195/65 R15 91T, предполагам е нисък клас, но предпочитам да си купя 4 нови зимни отколкото "хубави" втора ръка и ако може да предложите някоя по- добра за около 80лв (бюджет:350лв)
Имаш даже по - изгоден вариант:
http://www.primex-bg.com/promo/specialn ... 0-do-09.11
аз на твое място бих се напънал за:
http://www.primex-bg.com/promo/specialn ... .-do-02.11.
alexanderkirow написа:Колеги, какво мислите за тази гума SPORTIVA Snow win 2 195/65 R15 91T, предполагам е нисък клас, но предпочитам да си купя 4 нови зимни отколкото "хубави" втора ръка и ако може да предложите някоя по- добра за около 80лв (бюджет:350лв)
То за тези пари има промоция в "Примекс", заедно с монтажа, мисля Ултрагрип-9 за под 400лв. 370-ли да не беше или нещо такова.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!