дебитомер

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Re: дебитометър

Мнение от DirtySouth » 14 Окт 2014, 17:26

Е ти си противоречиш , подава повече гориво ,а не върви повече ? Според мен е точно както го казвам аз , защото вече 2 смених , но всеки има право на негова си истина
I'm slowly drifting
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Котлон
Мечтае да кара: e30 М3 на планински проход с нов асфалт :)
Детайли за колата: E38 740i

Мнение от Icooo » 16 Окт 2014, 1:02

Карам с откачен дебитомер от 2 месеца. М52Б28ТУ. Върви си супер, в градски условия е около два литра отгоре (не мога да го засека точно, тъй като не карам на едно и също място и еднакво). Единственото което ми харесва от цялата галимация е, че като му дам до червеното и отпусна газта се чува припукване в ауспуха :D Направихме сверка с друга 28ца с изправен дебитомер, еднакви гуми/джанти - вървят еднакво.

Попаднах на някаква тема за ремап без дебитомер.. Обмислям варианта :)

Поздрави.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330ci
Мечтае да кара: e92 m3
Детайли за колата: Добра е , но има някои пропуски!

Мнение от shopa_bs » 23 Окт 2014, 12:36

Значи от цялата работа излиза, че тоя дебитомер е сложен за икономия. В този ред на мисли се обесмисля смяната му при малък пробег. Ще тествам отново с разкачен, но последния път ми се стори, че има загуба на мощност във високите обороти. Този път ще направя повече тестове.
ASC off -> FUN on

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Котлон
Мечтае да кара: e30 М3 на планински проход с нов асфалт :)
Детайли за колата: E38 740i

Re: дебитомер

Мнение от Icooo » 30 Окт 2014, 12:56

Като се захлади времето разхода при мен се повиши усезаемо. Мисля да слагам дебитомер :D В тази връзка - Има ли вариант да се сложи дебитомер от 330 с по-големия диаметър? Има ли възможност да е със същата калибровка и да е plug&play?
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 320i '02
Мечтае да кара: F30 & F35 ;)

Мнение от MindControl » 31 Окт 2014, 12:48

Здравейте колеги ! Аз съм с б22 но имах проблем също с прекъсването около1800 оборота . Мислех ,че е дебитомера но с откачен и закачен все тая . Отворих капаците и прегледах лулите на свещите. Имах една вкарана едва едва и една остаряла(прегоряла) .Смених ги реших и да сипна добавка за очистване на горивната система ,и вече нямам тези ядове. Дано съм помогнал с придърпването :) Поздрави ! :bchug:
Ние не караме бързо ,просто летим ниско !!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330ci
Мечтае да кара: e92 m3
Детайли за колата: Добра е , но има някои пропуски!

Мнение от shopa_bs » 01 Ное 2014, 22:28

MindControl написа:Здравейте колеги ! Аз съм с б22 но имах проблем също с прекъсването около1800 оборота . Мислех ,че е дебитомера но с откачен и закачен все тая . Отворих капаците и прегледах лулите на свещите. Имах една вкарана едва едва и една остаряла(прегоряла) .Смених ги реших и да сипна добавка за очистване на горивната система ,и вече нямам тези ядове. Дано съм помогнал с придърпването :) Поздрави ! :bchug:

Здравей колега,
преди малко пробвах с друг дебитомер, но разлика нямаше (явно и при мен причината е друга). Добавка и аз сложих, но нямаше ефект, а относно бобини, лули и свещи на диагностика би трябвало да си проличи. Ще ги прегледам все пак, благодаря за съвета.
ASC off -> FUN on

Потребител
Аватар
Кара: е46 320i

Мнение от didie7 » 14 Яну 2015, 22:44

здр,колеги и аз да споделя имам подобен проблем.отначало буксата ми беше откачена в варна карс ми я оправиха и свързаха,но след ден два започна да работи мн мудно ,нямаше мощност,работеше на по-малко цилиндри и отидох пак до бмв варна да я погледна.след малко престой на колата при тях казаха че дебитомера ми бил прецакан ,за смяна и ми го откачиха,казаха ми да карам така защото сум имал газово и не му пречело.наистина колата работи перфектно и на газ и на бензин като е с откачен дебитомер но не знам да ли пречи нещо?

Предишна

Назад към E46