Боядисване на външните лаисни
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
Боядисване на външните лаисни
Искам да си боядисам в черно външните лаисни които са на вратите и на предната и задната броня. Мисля да ги потъркам малко с шкурка и после черен мат на спрей и малко лак пак на спрей.
Някой правил ли го е това я домашни условия и ефета дали ще е траен?
Правил съм го това на вътрешни лаисни и се получава доста добре, но ме притеснява това, че тези лаисни са отвън....
Някой ако има някаква друга идея... нека да сподели
Някой правил ли го е това я домашни условия и ефета дали ще е траен?
Правил съм го това на вътрешни лаисни и се получава доста добре, но ме притеснява това, че тези лаисни са отвън....
Някой ако има някаква друга идея... нека да сподели

- hamann25
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 330xd LCI
Re: Боядисване на външните лаисни
И аз минах по тоя път но ги фолирах колко е трайно незнам но аз рискувах и да ти кажа вече 2 месеца нямам проблем.

- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
На колата на брат ми я правихме тази процедура. Голямо шкурене падна. На ръка е просто голяма заигравка. После със спрей и... ефекта е много лачен(черен гланц взехме), смятай един циганин после питал брат ми дали може да направи и неговите така да блестят(естествено е бил отрязан). Но ефекта наистина е добър.
Карам бавно! Стигам Бързо!
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
моето мнение е че за външна употреба да стане както трябва по добре на бояджия,иначе тоя спреи от жегата и студеното време,от камъчета и водоструики ще започне да се бели и люпи и тогава пак на бояджия ще идеш,иди да ти ги направят както трябва и да забравиш

- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- cocosas
- младши ентусиаст
-
krasi2bmw написа:Давай няма проблем , така както си го решил , точно така се прави . Моите сьм ги прьскал преди години и нищо им няма , боядисвах си и огледалата с мат и вече трета година са си ок .
Станали са идеално, точно така си ги и представям. Можеш ли да пуснеш и една снимка и на огледалата?
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
cocosas написа:krasi2bmw написа:Давай няма проблем , така както си го решил , точно така се прави . Моите сьм ги прьскал преди години и нищо им няма , боядисвах си и огледалата с мат и вече трета година са си ок .
Станали са идеално, точно така си ги и представям. Можеш ли да пуснеш и една снимка и на огледалата?
ето колкото се вижда , но няма проблем от близо три години са , мие се само безконтактно

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
cocosas написа:krasi2bmw написа:Давай няма проблем , така както си го решил , точно така се прави . Моите сьм ги прьскал преди години и нищо им няма , боядисвах си и огледалата с мат и вече трета година са си ок .
Има и още нещо ........... ако искаш пластмасите по колата ти да изглеждат винаги като току що боядисани , има един продукт на WURT който може да си купиш - течен парафин с който се мажат пластмасовите детайли и дьржи до следващото миене , сльнцето не му влияе дори да е и +60 градуса . Проблема е , че тубата е 5 л. ,а това количество е прекалено много за един човек , направи партия с още 5-6 човека и си го купете . До колкото си спомням цената за 5 л. бе около 50 лв. , но това бе преди няколко години

- cocosas
- младши ентусиаст
-
Имам доста препарати - и такива за пласмаси. Искам траен ефект. Дръжките на вратите също мисля да ги боядисам понеже колата е преди фейса и не са в цвета на купето. Седят малко като прегорели и едната има разни драскотини... смятам, че с шкурка ще се оправят и после боя ....
- metodi80
- старши ентусиаст
-
По принцип след обработка на пластмасата (шкурка и обезмасляване) е хубаво да се нанесе грунд за пластмаса , след това се нанася базата (боя каквато си решил) и след това лак (хубаво е да е със съдържание на еластик в някакъв процент). Така изпълнено, ще трае дълго време ..... За целта обаче трябва да разполагаш с пистолет или там където правят бои, ако могат да предложат на спрей горе описаните компоненти ....
10 мнения
• Страница 1 от 1