Top speed :)
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Re: Top speed :)
На мен ми се случва за 2-седмици да ходя 3-пъти до бургас и си карам цялата магистрала 150-160 което е 2800-3000-оборота а разхода няма да коментирам че ще се почне една... та в тоя ред на мисли ако една кола е читава не виждам проблем и с 220 да я караш повече време,няма смисъл да почва спор М57 vs M62 просто не си мислете че дизела ще издаде багажа при по-сериозно каране,моята е жив пример вече 150 хиляди да не говорим за алпината която мисля е предвидена че няма да се кара макс с 150... 

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
tds-чето повече от 210 не може да направи по равното, с надолнище стига до 220.
Инъче 200 си ги поддържа без проблем, стига някой да не те засече
За тия стойности ми помага едно Valentine One - детекторче.
Инъче 200 си ги поддържа без проблем, стига някой да не те засече

За тия стойности ми помага едно Valentine One - детекторче.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
не че искам да се заяждам но "220км повечене смея"
? колко повече да вдигне 2.0 М52? 300?
интересно е че всички изредени мороти си поддържат 200 км спокоино.. което е доста интересно..
направило ми е впечатление че Е39 си вдига 200 без много замисляне .. не говорим за S62..

интересно е че всички изредени мороти си поддържат 200 км спокоино.. което е доста интересно..
направило ми е впечатление че Е39 си вдига 200 без много замисляне .. не говорим за S62..

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
Един колега ме убеждаваше как 523 с "премахнат прекъсвач" минава 250 но и него го било страх да натиска нагоре.. 

Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
boksioraE39 написа:Един колега ме убеждаваше как 523 с "премахнат прекъсвач" минава 250 но и него го било страх да натиска нагоре..

- ares2
- старши ентусиаст
-
boksioraE39 написа:Един колега ме убеждаваше как 523 с "премахнат прекъсвач" минава 250 но и него го било страх да натиска нагоре..
да. и аз съм чувал подобни теореми ..
но не знам реално дали са се замисляли като пишат за махнат прекъсвач какво ще стане с клапаните след като мине едни определени обороти..
после ще има тема: "колеги нещо изтрака и мотора угасна. не пали

това става на М50 без ванос.. може да развие 10 000 оборота но.. до колкото разбирам от написаното тук там всички ванос мотори посрещат клапаните при малко по високи обороти..
чесо има теми от 4 та 2 ра и после помощ. не пали

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
ares2 написа:...
.
Хич не се правя на състезател, просто споделям стилът ми на шофиране. Често пътувам сам по Тракия (особенно през есенно-зимния сезон) и се стремя когато няма трафик или времето позволява да карам на максималните възможности на автомобила. За жалост при ТДС-а те са доста ниски, но все пак колата успява да поддържа 200 не за 10-15 секунди, а докато не те засече ТИР

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
Аз си обяснявам че една кола тежаща близо 1700кг като Е39 засилена с 200 по-равен път няма голямо натоварване за самия двигател заради енерцията която е набрала?! Двигателя вижда по-голям зор дори в по-малки обороти по пресечен терен,което значи че с хубаво масло с вискозитет,нормално работещо охлаждане не би било нездравословно ако имаше възможност да си караш 520ката със скорост 180-190 постоянно или?!

- TERLIKA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 325tds,e39 520d,Alpina D10
- Мечтае да кара: Alpina D5
хех с 200 нямало такова натоварване няма да има натоварване ако е М5 Б10 Д10 или 540 ка иначе другите кочинки особено моята 520д дето и дават мах от 207км/ч си се натоварват сериозно,земи си намали по някакъв начин притока на въздух към маторя и глей кво става
иначе наистина е39ките са със по добър драг коеф от авенсис а (е60
) но пък там двигателите са по мощни

1981 – Немското списание “ Auto, Motor und Sport” ораганизира заедно с Shell маратон, целящ изминаването на максимален брой километри с колкото се може по-малко гориво. 3-литровия автомобил все още не е актуалена тема, но БМВ 318i Alpina побеждава в своя клас с разход от 2,672 литра на 100 километра.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
Прав е боксьора според мен, и съдя по разхода на моята кола. При 200 е 12-13/100 докато при ускорението до 200 е над 15-16/100. Определено мотора не се товари повече при поддържане на 200 по РАВЕН път.
- sevisevi16
- Потребител
-
- Кара: икономично
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: 330d
Със учебният голф 4 1.9тди 101 коня, по магистрала Тракия, посока Ихтиман със 130км/час. Чувствам се горд

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Какви са тия 250 км/ч с колa 170 коня, ей това не мога да разбера
И като се махне т.нар. прекъсвач
какво точно ще се промени, че пак не мога да се досетя
Проблемът е, че с тия коне и със същото челно съпротивление, как точно се засилваш с тая барака до 250 км/ч
Като махнеш прекъсвача, какво ще стане? Ще й се намали челното съпротивление или ще й се вдигнат мощността

И като се махне т.нар. прекъсвач

Проблемът е, че с тия коне и със същото челно съпротивление, как точно се засилваш с тая барака до 250 км/ч

Като махнеш прекъсвача, какво ще стане? Ще й се намали челното съпротивление или ще й се вдигнат мощността

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- ares2
- старши ентусиаст
-
не знам, но докато оборотомера за М52 ми беше верен (сега съм с табло от V8 и не мери правилно още) съм установил че като вдигна 160 - 170 мотора стой в някакви много високи обороти 4500 да кажем и прогресивно нарастват със скоростта.. следователно при 210 вероятно ще съм с 5200 оборота? не знам дали е много здравословно да държа мотора така да кажем 30 - 40 мин ако карам по магистала.. може и да си е ок де. просот не ми допада идеята много. струва ми се и от звука че си е понатоварен.. главно заради тези високи обороти. 

- bobo1903
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528 i
- Мечтае да кара: E60 М
- Детайли за колата: Black :D
на моята(528/193к.с) по книга й пише ,че макс скорост е 236км/ч иначе на таблото е 240 и даже след нея има още една чертичка та тези дето са вдигали 250 с тдс ки нямат ли такова ограничение или ?!?.
Както казах по-нагоре дори на магистрала от 180 нагоре го мисля за прекалено рисковано , не е казано , ако машината ви дига 300 и да поддържате 260 , това не е за ХВАЛЕНЕ . Една секунда невнимание застрашава живота не само на шофьора ,но понякога и на другите участници в движението !
Не викам ,че колегите в този форум сме некадърни шофьори, но понякога както и аз заради самочувствието
понастъпваме повечко където не трябва и после се подиграват с марката .
То иначе на прав участък от десетки километри всеки с по-мощна кола спокойно може да кара с 250 докато не го пресече някой с мн по-бавна скорост и не ми се мисли после кво става ...
Както казах по-нагоре дори на магистрала от 180 нагоре го мисля за прекалено рисковано , не е казано , ако машината ви дига 300 и да поддържате 260 , това не е за ХВАЛЕНЕ . Една секунда невнимание застрашава живота не само на шофьора ,но понякога и на другите участници в движението !
Не викам ,че колегите в този форум сме некадърни шофьори, но понякога както и аз заради самочувствието

То иначе на прав участък от десетки километри всеки с по-мощна кола спокойно може да кара с 250 докато не го пресече някой с мн по-бавна скорост и не ми се мисли после кво става ...
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Аз съм карал с 520i М20 двигател цялата магистрала(като беше до Чирпан мисля)
на 6000 оборота и нищо му нямаше на кучето
Ама говорим за М20 все пак
Само дето като стигнах София, беше пийнало доста масло, което си е напълно нормално
P.S. Т'ва га бях млад
Вече не ми се занимава с глупости, пък и не искам да застрашавам останалите участници в движението 
на 6000 оборота и нищо му нямаше на кучето

Само дето като стигнах София, беше пийнало доста масло, което си е напълно нормално

P.S. Т'ва га бях млад

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!