Съединител проблем
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- vaevictis74
- Потребител
-
- Кара: BMW E46
Съединител проблем
Колеги, днес както си карах от първа на втора и т.н. на светофар изведнъж съединителя се втвърди не можах да сменя скоростите. едвам по инерция се докарах до спасение. колата пали има обороти, но съединителя не позволява смяна на скорости. Колата е на 8 години и не е карана кой знае колко. какво предполагате? понеже не съм техническо лице какво да предприема: с приятели или направо сервиз 

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: Съединител проблем
Притискателя ти е заминал (най -вероятно ) ..... с приятели не знам какво ще свършиш , но тая работа изисква да се отвори скоростната кутия , ако притялите ти могат да го правят това, добре , ако не - сервиз ...
- vaevictis74
- Потребител
-
Благодаря,
Днес видях, че съединителя омекна до долна точка, но не позволява смяна на скорости. Ще се ходи в сервиз. Някакви идеи за ремонта в дни и цена?
Днес видях, че съединителя омекна до долна точка, но не позволява смяна на скорости. Ще се ходи в сервиз. Някакви идеи за ремонта в дни и цена?
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Ако проблема действително е в притискателя , цената му е различна и зависи от къде ще го вземеш , но около 100лв е само той , за работата към 80 -100 лв (според зависи от сервиза).
За вски случай си виж и спирачната течност (щом казваш , че сега ти е омекнал педала) , може някоя от помпите да е заминала , но тогава трябва да имаш загуба на спирачна течност ....
За вски случай си виж и спирачната течност (щом казваш , че сега ти е омекнал педала) , може някоя от помпите да е заминала , но тогава трябва да имаш загуба на спирачна течност ....
- IKN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 /316i
metodi80 написа:Притискателя ти е заминал (най -вероятно ) ..... с приятели не знам какво ще свършиш , но тая работа изисква да се отвори скоростната кутия , ако притялите ти могат да го правят това, добре , ако не - сервиз ...
Защо да отварят кутията ,като проблема е най вероятно в самия съединител - най вероятно
лагера или притискателя. Помпите също може първо да погледнат ,поне те са лесни.
- vaevictis74
- Потребител
-
Оставих я в октанауто, понеже само те ми изпратиха механик на място. Ще пиша по-късно за информация. Иначе съединителя ще се сменя
- metodi80
- старши ентусиаст
-
IKN написа:Защо да отварят кутията ....
Изразил съм се неправилно ..... нямам предвид да отворят самата кутия , а да я свалят от мотора, за да стигнат до съединителя ....
Огледа на помпите е ясно , че може да се направи без да се сваля кутията ....
- vaevictis74
- Потребител
-
Днес я взех от сервиза. Счупен съединител е причинил проблема. Момчетата сложиха нов и всичко е ок. Много професионална работа в Октан ауто.
Последно избутване vaevictis74 от 28 Окт 2014, 23:19
8 мнения
• Страница 1 от 1