Проблем с 320д

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d 99'

Проблем с 320д

Мнение от mitev85 » 21 Окт 2014, 11:31

Здравейте колеги, от вчера имам странен проблем с колата, която е 320д 136кс. Та както си карам и по едни време намалих музиката и чувам че като дам газ и се чува едно свистене отпред като че ли някъде в краката ми... пробвам на свободна... не се чува. Звука наподобява когато усилиш вентилатора на климатроника, само че се чуваа само при подаване на газ. Някой може ли да даде някакви напърствия? Доста е трудно да разбера какво е тъй като се чува само в движение на скорост :dunno: Благодаря ви предварително
Изображение

Потребител
Аватар

Re: Проблем с 320д

Мнение от dk_bojikov » 21 Окт 2014, 18:58

провери си маркуча на турбото,може да има пукнатина

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mitev85 » 26 Окт 2014, 18:04

Колеги проблема е ясен, понеже преди 2 години махнах катализаторите и на мястото на първия след турбото сложих тръба... та въпросната тръба се е сцепила някъде и от там се получава това свистене. Обаче забелязах че колата взе да изпушва черно малко повече от обикновенното... дали това е нормално? съмнявам се тази тръба да оказва някакво влияние понеже тя е след турното... :dunno: :dunno: на място като изфорсирам колата изпушва един път доста във високите и после спира.... но когато съм в движение... когато достигне към 3000 оборота прави малък облак отзад :lol: ходих при един майстор той вика всичко е нормално... незнам и аз какво да мисля вече :| помагайте
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mitev85 » 27 Окт 2014, 5:02

сега забелязвам че и разхода се качи с около литър .... никой ли не се е срещал с подобен проблем? колеги моля ако някой знае нещо нека сподели :dunno: дали всичко това може да се дължи само на рази тръба след турбото? :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 28 Окт 2014, 15:36

mitev85 написа:сега забелязвам че и разхода се качи с около литър .... никой ли не се е срещал с подобен проблем? колеги моля ако някой знае нещо нека сподели :dunno: дали всичко това може да се дължи само на рази тръба след турбото? :dunno:

Ами то температурите паднаха с над 15 градуса все пак.
Нормален е по-висок разход.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mitev85 » 28 Окт 2014, 21:30

Колега, карам колата в Англия и тук не е чак толкова хладно :D вчера пътувах до Франция и от там си вадя извода за разхода защото не го бях усетил на къси разстояния. Знам че е спукана тръбата след турбото но просто ме интересуваше дали е нормални от това да пуши повече и да качи разхода... или да търся проблема другаде. Чак в петък ще съм в сервиз за смяна на тази тръба и чак след това мога да разбера дали само там е проблема или има и друг :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 31 Окт 2014, 20:54

ако пуши черно е от това проблема,може да се е цепнала повече и затова да духа повече
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 01 Ное 2014, 14:12

mitev85 написа:Колега, карам колата в Англия и тук не е чак толкова хладно :D вчера пътувах до Франция и от там си вадя извода за разхода защото не го бях усетил на къси разстояния. Знам че е спукана тръбата след турбото но просто ме интересуваше дали е нормални от това да пуши повече и да качи разхода... или да търся проблема другаде. Чак в петък ще съм в сервиз за смяна на тази тръба и чак след това мога да разбера дали само там е проблема или има и друг :yes:

Съвсем нормално е - при спукана тръба ЕКУ-то бърка смесите и колата чади повече и не върви както трябва.
Si non confectus, non reficiat.

Назад към E46