"мигачите" ми се ъпгрейднаха до "светкачи&quo

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

"мигачите" ми се ъпгрейднаха до "светкачи&quo

Мнение от stenly » 26 Окт 2006, 17:10

Колеги, днес в Студ Град ме спират полицаи, ей тъй на рутинна проверка, ма аз от едни преживелици с едни други куки, на едно друго място, по едно друго време (а и съм чувствена натура), вече ми е трудно да ме спрат без да ми се вдигне адреналина. Та аз се притесних, колата се притесни и в резултат на мен ми мина, ама на - колата си остана бъгната - и на мигач да включа и на аварийки - мигачите си светят облещено и не рачат да мигат, га че ли за тях времето е спряло в онзи фатален момент, когато кака-полицай размаха заплашитено палката пред нас и властно посочи тротоара.

И сега се чудя дали да я водя да й леят куршум на миличката ми или да и тражим друго реле :mhihi:
И аджеба - къде е релето за мигачите на Е30 316i произведена 01.88 ?
Последна промяна stenly на 26 Окт 2006, 17:38, променена общо 1 път

Crash Master
Аватар
Кара: '86 316; '89 520i
Мечтае да кара: Е28 М5

Мнение от viper » 26 Окт 2006, 17:13

Въоръжи се с чук (малък) и потърси релето при другите (тоест при предпазителите). 99% е залепило :)

Е30 IS Crasher
Аватар
Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25

Мнение от ge_a » 26 Окт 2006, 17:19

Аз до колкото знам релето за мигачите е в корубата на волана или поне така беше на първата ни 316-ка, ама и ся и на двете ми Е30 - ки от там щрака :winky:
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от stenly » 26 Окт 2006, 17:27

viper написа:Въоръжи се с чук (малък) и потърси релето при другите (тоест при предпазителите). 99% е залепило :)

Що не заме да ми залепне диф-а, ми релето да го е**! :mhihi:

Е30 IS Crasher
Аватар
Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25

Мнение от ge_a » 26 Окт 2006, 17:45

stenly написа:
viper написа:Въоръжи се с чук (малък) и потърси релето при другите (тоест при предпазителите). 99% е залепило :)

Що не заме да ми залепне диф-а, ми релето да го е**! :mhihi:

ЕЕЕЕЕЕЕ ни моа :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 26 Окт 2006, 17:59

мда... релето е в ония пластмаса под волана. не може да не си го чул как цъка :shock: . няма такова реле както на е30ките. никога не можеш да си забравиш мигача... после малко фина шкурка и още 20 години ще имаш мигачи :D (проверено :))

еееех тия дифове :D
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Crash Master
Аватар

Мнение от viper » 26 Окт 2006, 18:06

Брех... аз все си мислех, че е при предпазителите..... Аве, дреме ти.. намираш го, прас с чука и мигаш :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от stenly » 26 Окт 2006, 18:06

[steeN] написа:мда... релето е в ония пластмаса под волана. не може да не си го чул как цъка :shock: . няма такова реле както на е30ките. никога не можеш да си забравиш мигача... после малко фина шкурка и още 20 години ще имаш мигачи :D (проверено :))

еееех тия дифове :D

Ако ти е възможно дай малко по-детайлни насоки къде под кората да намеря релето, щото то вече не цъка и не мога да го открия "по слух"

Crash Master
Аватар

Мнение от viper » 26 Окт 2006, 18:07

Сега се сетих... трябва да махнеш кората на кормилния прът :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 26 Окт 2006, 18:12

ще се опитам, че на мен ми е очевидно, но е малко сложно за обяснение...

нали кормилната щанга е "опакована" в две пластмаси ( в тея пластмаси е и патрона за ключа ) , та релето е от долната и страна. развиваш всичко, което държи пластмасите (два болта по памет) и отваряш долната пластмаса от към долната и страна. ще се получи достатъчно голям процеп, че да можеш да бръкнеш. (не може да излезе цялата, защото волана я държи в горната и част, а пък ти не искаш да сваляш волана предполагам ;) ) там някъде отдолу под щангата трябва да видиш релето... не мога да си спомня вече имаше ли други, но няма да е проблем да разбереш кое е... после го отваряш зачистваш контактите и готово :)

viper написа:Брех... аз все си мислех, че е при предпазителите..... Аве, дреме ти.. намираш го, прас с чука и мигаш :mhihi:

хаха, когато нещата не се получават, просто използвай по-голям чук :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар

Мнение от stenly » 26 Окт 2006, 18:29

[steeN] написа:
viper написа:Брех... аз все си мислех, че е при предпазителите..... Аве, дреме ти.. намираш го, прас с чука и мигаш :mhihi:

хаха, когато нещата не се получават, просто използвай по-голям чук :mhihi:

То и пресата в скрап-ярда е един вид чук мене ако питате :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gbkmkw » 26 Окт 2006, 18:55

ми нестава без да се свали волана!скоро го свалях и за да отвориш двете кори има болтове точно зад волсна.като отвориш корите сте го видиш.то е от ляво,закачено на куплунг!!!
BMW forever
Изображение Изображение

Назад към E30