Изби антифриз

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i
Детайли за колата: Най-лъскавата скъпа таратайка....

Изби антифриз

Мнение от stenlipk » 18 Окт 2014, 18:29

Здравейте колеги.Преди месец и малко сменях антифриз.Момчето там ми каза,че капачката трябва да я подменя защото била със скъсани уплатнения и леко счупена в долната част.Всичко си беше наред до днес,когато спрях и чух съскане под капака.Като отворих видях че от гарнитурата на термостата пръска доволно количество антифриз.Някакви предложения от какво може да е?Благодаря предварително

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: му се E39
Мечтае да кара: Е39

Re: Изби антифриз

Мнение от ALiGaToR » 19 Окт 2014, 20:46

И на мен ми протече от там и от водната помпа. Варианта е смяна с нов термостат, защотот само уплътнението на термостата не се намира като отделен артикул въпреки че го има като отделна част. Но аз ударих на камък в търсенето му. Аз съм с M52TU и при мен термостата върви с корпуса и уплътнението, и цената не му е много ниска. Ако си с друг мотор може и по-евтино и по-лесно да миинеш.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39/525DA/03

Мнение от advokata25 » 20 Окт 2014, 9:29

Всички пластмасова сегменти по охладителната система след 10 години дават фира. Ония ден сменян един тройник, заради пробойна в който изхвърлях антифриза за час.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 20 Окт 2014, 20:22

По принцип това уплътнение ако не можеш да го намериш по магазините , има вариянт да се изреже тази гарнитурка от клингерит , става перфектно и няма да мръдне ...... въпроса обаче тука е друг ..... щом гарнитурката се е скапала , значи и термостата си е на доволно километри/години , което пък означава , че е добре да се смени , но това ти преценяваш .... както казах има вариянти ....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 21 Окт 2014, 8:56

Гарнитурата на термостата не е плоска, а с определен профил и едната половина влиза в канал на тялото на термостата. По принцип при подобен теч е добре да се смени и термостата или и кожуха му в зависимост от двигателя, защото вътрешните стени на канала, в който влиза гарнитурата, след време, буквално започват да се разпадат.

Изображение

Изображение

Втората снимка не е на термостат, но се случва същото. ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i
Детайли за колата: Най-лъскавата скъпа таратайка....

Мнение от stenlipk » 22 Окт 2014, 11:23

И при мен беше станало същото като от първата снимка на колегата.Беше се счупила пластмасата.След смяна на термостата заедно с тялото всичко се оправи.Благодаря Ви за помощта... :bchug: :bchug: :bchug:

Назад към E39