Загуба на антифриз - m52tu
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- luizov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 323ci M52tuB25
- Мечтае да кара: ///M3 e30
Загуба на антифриз - m52tu
Извинявам се, че пускам нова тема, но четох доста и за 6-таците няма почти никакво инфо, главно се коментират 4 цилиндровите мотори.
Проблемът при мен е, че колата губи по малко антифриз - на 1000 км по около 200-300мл. Предполагам че е теч от някъде, защото колата не прегрява, има си парно и маркучите не се втвърдяват. Четох че при 4 цилиндровите мотори често проблема е в тройника зад двигателя, но при мен такъв тройник няма. Бих се радвал ако споделите къде са слабите места от където може да тече антифриз. Другото което ми е интересно - няма ли някакви продукти които се изсипват в антифриза и оцветяват като по този начин течовете да стават видими (нещо като оцветителите за фреона при климатиците).
Проблемът при мен е, че колата губи по малко антифриз - на 1000 км по около 200-300мл. Предполагам че е теч от някъде, защото колата не прегрява, има си парно и маркучите не се втвърдяват. Четох че при 4 цилиндровите мотори често проблема е в тройника зад двигателя, но при мен такъв тройник няма. Бих се радвал ако споделите къде са слабите места от където може да тече антифриз. Другото което ми е интересно - няма ли някакви продукти които се изсипват в антифриза и оцветяват като по този начин течовете да стават видими (нещо като оцветителите за фреона при климатиците).
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Re: Загуба на антифриз - m52tu
радиатора
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Ми то общо взето няма голямо значение дали е 4 или 6 цилиндров двигателя. Това е по-скоро по отношение на някаква характерна особеност, както е с тройника при М43. Такова малко количество може да губи от всякакви недобри връзки, О-пръстени, капачката на разширителния съд и т.н. Започни от капачката, защото е най-евтина. Огледай добре за овлажнения около скобите по маркучите. Съществуват май такива течности за оцветяване, но като че ли не са толкова разпространени още.
Що ми се струва, че на времето се споменаваше за разширителното казанче. Най-често там се пукало. При мен ако не се лъжа е от там теча. Но губи само когато я карам 180-200 км/ч. 500 мл. за година слагам. Ако я карам нормално не губи. Ама и не ми се занимава да търся къде е проблема.
Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2
Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2
4 мнения
• Страница 1 от 1