Начинаещ в дизела - Няколко въпроса
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- lancerpor
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320dA
- Мечтае да кара: e46 M3
- Детайли за колата: touring facelift 04'
- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
Re: Начинаещ в дизела - Няколко въпроса
Колега и при мене го има този дразещ шум от време на време и то само при ускорение и точно както ти каза от около 3000 до 4000 обр.На място го няма.Дюзите са ми в нормите(гледани през инпа),демпферна шайба сменена(то и преди да я сменя го имаше),сменен филтър картерни газове,няма пеперудки.Тампоните на мотора не съм ги сменял ама на място нямам никакви вибрации.Интересно е че не винаги се чува този шум.Нека по запознатите да си дадад мнението.
- lancerpor
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320dA
- Мечтае да кара: e46 M3
- Детайли за колата: touring facelift 04'
Наистина е на моменти... Вчера не се чуваше
Имам един друг въпрос аз. Бутона ми е ASC, но когато го задържа си светват и двете лампи в жълто. Това значи ли, че съм с DSC?

- Evkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: S62B50
- released
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d
- Детайли за колата: M47D20
150 hp мотора е много добър вариант икономия/вървеж. По-добър е от 136 hp мотора, по простата причина че е по-усъвършенстван. Разликата между двата двигателя е, че 136 hp, тръгва по-лесно, но мощността му намаля към 4000 rpm, докато 150 hp, тръгва "по-плавно" да го кажа, в ниски обороти, но дърпа до 4800 rpm яко на всички предавки. Колекторите имат лесно решение, като срежеш и запушиш вакума и спрат да се движат вихровите клапи, за по-сигурно ако вече са решили да се чупи някоя. Казвам ти всичко това, защото имах 150 hp, сега карам 136 hp. Ако колата пуши когато я сриташ, не се плаши, плаши се ако и дадеш газ и започне да пуши, а не се случва нищо. Самото пушене се оправя с добро почистване на самите колектори и EGR клапана и като и сложиш добавка, но според мен няма смисъл от цялата тази манипулация. Забелязал съм, че всички 150 hp мотори при по-рязко наемане, изпушват, докато 136 hp пуши по-малко, даже изобщо (поне моето). Разхода на гориво и на двата двигателя е почти сходен. По моето каране разхода е между 5.5-6.3 л. смесен, по борд комп. и на колонката. Относно маслото, аз карах с 5 на 40 и нямах никакви ядове, но внимавай когато го сменяш, защото по каталог пише че побира 5,5 л. но аз налях 5 л. и щеката си беше преди максимума, т.е. нормално ниво. По-важно е филтъра на картерните газове дали е сменен, защото от него се получава и невървеж. Виждал съм, как заради това гурливо филтърче, наддигаше щеката при изфорсиране... Това е, няма да съжаляваш за избора.
Изразих мнение, ако греша някъде, моля някой да ме поправи

- Gancho
- младши ентусиаст
-
released написа:150 hp мотора е много добър вариант икономия/вървеж. По-добър е от 136 hp мотора, по простата причина че е по-усъвършенстван. Разликата между двата двигателя е, че 136 hp, тръгва по-лесно, но мощността му намаля към 4000 rpm, докато 150 hp, тръгва "по-плавно" да го кажа, в ниски обороти, но дърпа до 4800 rpm яко на всички предавки. Колекторите имат лесно решение, като срежеш и запушиш вакума и спрат да се движат вихровите клапи, за по-сигурно ако вече са решили да се чупи някоя. Казвам ти всичко това, защото имах 150 hp, сега карам 136 hp. Ако колата пуши когато я сриташ, не се плаши, плаши се ако и дадеш газ и започне да пуши, а не се случва нищо. Самото пушене се оправя с добро почистване на самите колектори и EGR клапана и като и сложиш добавка, но според мен няма смисъл от цялата тази манипулация. Забелязал съм, че всички 150 hp мотори при по-рязко наемане, изпушват, докато 136 hp пуши по-малко, даже изобщо (поне моето). Разхода на гориво и на двата двигателя е почти сходен. По моето каране разхода е между 5.5-6.3 л. смесен, по борд комп. и на колонката. Относно маслото, аз карах с 5 на 40 и нямах никакви ядове, но внимавай когато го сменяш, защото по каталог пише че побира 5,5 л. но аз налях 5 л. и щеката си беше преди максимума, т.е. нормално ниво. По-важно е филтъра на картерните газове дали е сменен, защото от него се получава и невървеж. Виждал съм, как заради това гурливо филтърче, наддигаше щеката при изфорсиране... Това е, няма да съжаляваш за избора.
Колега когато караше 150кс мотора при теб някога да се е получавало това тракане м/у 3000 и 4000 обр?
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
released написа:150 hp мотора е много добър вариант икономия/вървеж. По-добър е от 136 hp мотора, по простата причина че е по-усъвършенстван. Разликата между двата двигателя е, че 136 hp, тръгва по-лесно, но мощността му намаля към 4000 rpm, докато 150 hp, тръгва "по-плавно" да го кажа, в ниски обороти, но дърпа до 4800 rpm яко на всички предавки.
А колко не си прав знаеш ли?!Ръгай фейслифт 5ск до 4800 оборота и после се чуди кога точно ще го строшиш...лимитъра е на 4500....на 6ск е 5000...
Отделно си нямаш ни най-малка идея,че след 4000 турбото разтоварва,както и горивото,както и няма повече от 200нм ,защото пика е на 2000 и пада стремглаво надолу...обратното се случва с конете,макс на 4000...
Малко бъркате бензин с дизел....
Ето ти графиката на база гориво и т.н от Еку на Е46 320д 5ск...вакуумно управление и хубаво я погледни
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- released
- кандидат ентусиаст
-
И двете БМВ-та стигат до 4800, карал съм и други дизели, като AUDI, VW, SEAT, MERCEDES, също стигат до 4800 и спират. Може да си прав че е така, че турбото разтоварва и че горивния поток също, казвам какво е усещането. Качи се, карай и направи разликата сам и не съм виждал 6 скорости до 5000 и защо на 5 скорости е до 4500 а на 6 е до 5000 къде е логиката?

- released
- кандидат ентусиаст
-
Тракане чак не, но се променяше звука на мотора още при подаване на повечко газ... При Пежото, също съм го забелязал че се появява това тракане...Gancho написа:released написа:150 hp мотора е много добър вариант икономия/вървеж. По-добър е от 136 hp мотора, по простата причина че е по-усъвършенстван. Разликата между двата двигателя е, че 136 hp, тръгва по-лесно, но мощността му намаля към 4000 rpm, докато 150 hp, тръгва "по-плавно" да го кажа, в ниски обороти, но дърпа до 4800 rpm яко на всички предавки. Колекторите имат лесно решение, като срежеш и запушиш вакума и спрат да се движат вихровите клапи, за по-сигурно ако вече са решили да се чупи някоя. Казвам ти всичко това, защото имах 150 hp, сега карам 136 hp. Ако колата пуши когато я сриташ, не се плаши, плаши се ако и дадеш газ и започне да пуши, а не се случва нищо. Самото пушене се оправя с добро почистване на самите колектори и EGR клапана и като и сложиш добавка, но според мен няма смисъл от цялата тази манипулация. Забелязал съм, че всички 150 hp мотори при по-рязко наемане, изпушват, докато 136 hp пуши по-малко, даже изобщо (поне моето). Разхода на гориво и на двата двигателя е почти сходен. По моето каране разхода е между 5.5-6.3 л. смесен, по борд комп. и на колонката. Относно маслото, аз карах с 5 на 40 и нямах никакви ядове, но внимавай когато го сменяш, защото по каталог пише че побира 5,5 л. но аз налях 5 л. и щеката си беше преди максимума, т.е. нормално ниво. По-важно е филтъра на картерните газове дали е сменен, защото от него се получава и невървеж. Виждал съм, как заради това гурливо филтърче, наддигаше щеката при изфорсиране... Това е, няма да съжаляваш за избора.
Колега когато караше 150кс мотора при теб някога да се е получавало това тракане м/у 3000 и 4000 обр?

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
А какво се очаква,на 2000 и на 4000 един и същ..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- Gancho
- младши ентусиаст
-
То не е чак тракане а при подаване на рязко газ на 2-ра напримерно м/у 3000 и 4000обр. се чува все едно си слжил гайка в консервена кутия,и то не всеки път.
- released
- кандидат ентусиаст
-
Gancho написа:То не е чак тракане а при подаване на рязко газ на 2-ра напримерно м/у 3000 и 4000обр. се чува все едно си слжил гайка в консервена кутия,и то не всеки път.
Това не би трябвало да е проблем, след като много хора са питали по този въпрос и си карат колите вече години наред, без да имат аварии. Според мен, няма нужда от притеснения.

- Gancho
- младши ентусиаст
-
Аз не се притеснявам особенно ама ми е странно от къде идва този звук и защо го прави когато си поиска.Една седмица го няма след това един ден го има и пак така. 

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Това с дрънкащия звук не изглежда добре.
Аз не съм чувал такова тракане.
Освен това подкрепям твърдението, че след 4000 об. изведнъж умира тягата.
Аз пика го усещам 2500-3000.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
vvasilev1 написа:Това с дрънкащия звук не изглежда добре.
Е какво да коментираме ,тва са бисери ,като по горния ,дето сипвал добавка в нафтата да чисти турбо пътища....нещо released мълчи

34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3