Колата гасне веднага след като запали
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Колата гасне веднага след като запали
Здравейте, колеги. Наскоро ми се появи пак един проблем, който преди бях оправил. Колата е E46 от 99-та. Когато запаля, оборотите почти веднага падат до 0 и колата гасне. Ако опитам втори-трети път става все по-трудно да запаля. На четвъртия път вероятно изобщо няма да ме отрази като завъртя ключа. Интересното е, че проблема се оправя като дам повечко газ в продължение на минута примерно. Не мисля, че ми се е случвало със загрят двигател.
Преди време имах същия проблем и тогава ми казаха, че е от стъпковото моторче. Това беше преди около година и за това си мисля, че може би е нещо друго, защото едва ли е нормално стъпковото моторче да трябва да се оправя на 12 месеца. (Макар че тогава пък от това се оправи, не знам). Ще я карам тия дни пак на сервиз, ама ако някои има идеи или му се е случвало същото може да сподели. Благодаря предварително
Преди време имах същия проблем и тогава ми казаха, че е от стъпковото моторче. Това беше преди около година и за това си мисля, че може би е нещо друго, защото едва ли е нормално стъпковото моторче да трябва да се оправя на 12 месеца. (Макар че тогава пък от това се оправи, не знам). Ще я карам тия дни пак на сервиз, ама ако някои има идеи или му се е случвало същото може да сподели. Благодаря предварително

- idrive
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 535i
- Мечтае да кара: Безаварийно
Re: Колата гасне веднага след като запали
Направи една диагностика и ще видиш дали има някоя записана грешка...
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Вероятен проблем - датчик колянов вал , температурен датчик двигател (щом казваш , че на загрял мотор не мислиш , че го прави).
От стъпков мотор в никакъв случай , ако проблема е в него , мотора ще пали , но примерно ще има нестабилни обороти и в последствие ще гасне , но ще пали всеки път ... Както колегата каза в горния коментар - направи диагностика ....
От стъпков мотор в никакъв случай , ако проблема е в него , мотора ще пали , но примерно ще има нестабилни обороти и в последствие ще гасне , но ще пали всеки път ... Както колегата каза в горния коментар - направи диагностика ....
Благодаря за идеите. Ще гледам да направя диагностика тези дни. Честно казано отдавна не ми се беше случвало, но миналата седмица не бях палил колата няколко дни и се появи пак проблема. На следващия ден всичко си беше нормално.
здрасти колега,може ли да споделиш ако си оправил проблема,каква е била причината,понеже и аз го имам същият проблем,при студен двигател като запаля гасне,ако не подавам газ,и след малко каране се оправя,но до сега ми го е правила два пъти в рамките на два месеца..
6 мнения
• Страница 1 от 1