Нафта при въздушния филтър!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- ivpetgo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d
Нафта при въздушния филтър!
Здравейте колеги, от известно време имам някакъв проблем с овлажняване на горнатра част на дюзите при 320д, 136кс. Имаше локвички с нафта под тях особено до последната дюза. Един ден изпод капака нещо запуши и като вдигнах капака видях, че катализатора пуши т.е. изпарява нафта, която е паднала върху него. Смених си маркучите за обратната нафта с нови от хубавия маркуч, но продължава да стои влажно около дюзите. Като махнах въздушния филтър в задния край на капака на който се поставя (от другия край на дебитомера)има локвичка нафта!!!!! Няколко пъти забърсвам нафтата и след ден каране пак има локвичка и точно там има една дупчица за изтичане на вода и от там капе нафтата върху катализатора. Оглеждам от всякъде да видя дали няма следа от уливане за да хвана теча и немога да видя такава. Все едно извира от тази дупчица. Ако някой е имал подобен проблем да споделя, че вече се хванах в чудо!
- nazis
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320D,150к.с /комби бегачка
Re: Нафта при въздушния филтър!
Имах същия проблем
Сваляш колектора и после с ключ стегни металните тръбички за входящата нафта-при мен едната беше развита и пръскаше яко
Сваляш колектора и после с ключ стегни металните тръбички за входящата нафта-при мен едната беше развита и пръскаше яко
Голямата цица разсейва добрият ебач !
- Тодориев
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: м3
погледни добре последната дюза 4 с кабелчето понякога и тя протича но както каза колегата свали смукатела.
- ivpetgo
- кандидат ентусиаст
-
Че аз ги пробвах металните тръбички без да свалям колектора, но са много здраво стегнати. Ако го сваля по-удобно ли е ?? 

- ivpetgo
- кандидат ентусиаст
-
Ей сега стана една...
при затягането на колектора се скъса единия болт от пренатягане. То човек като бърза все ще стане нещо мамка му. Какво се прави сега... пречи ли му?

- xaxo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320d, E46,150 hp, 2002, automat
- Детайли за колата: facelift
И аз съм късал болт при колекторите, за щастие успях да развия скъсаната част и с един нов от железарията стана добре. Мъчи го, дано да излезе
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
И аз съм късал болт при при монтиране на смукателния колектор и то с качествен динамометричен ключ. Явно болтовете имат тази склонност. При мен след като се скъса успях да завия две гайки и така го развих. Нов болт е около 10 лева и 1 седмица чакане.
- ivpetgo
- кандидат ентусиаст
-
Понеделник вторник ще я карам на майстор да погледнат тези дюзи, особено тази последната с кабелчето, защото от нея тръгва теча и по капака на въздушния филтър се стича точно в ъгълчето под филтъра - все едно извира отдолу. Та ще им кажа да извадят скъсания болт и да ми сложат нов. Дано се реши проблема с този теч най-накрая.
- ivpetgo
- кандидат ентусиаст
-
След като смених болта я закарах на един майстор да види и той от къде е този теч на нафта и според него е от болта (отвиващ се с лимбус) на 1 и 4 дюза който стяга двете "тръбички" за обратната нафта. Обаче неможа да изкара дюзите да ги затегне защото не можело без да се извадят. Дали е въжмоно да е от това!?
9 мнения
• Страница 1 от 1