Пръскалки за фарове от е39

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW E36 318tds Touring
Мечтае да кара: BMW E26
Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци

Re: Пръскалки за фарове от е39

Мнение от raptorxbg » 25 Юли 2014, 23:08

Много интересна идея, браво!
Интересно ми е оригинално как се задейства измиването на фаровете, заедно с това на предното стъкло като се дръпне лостчето към шофьора или като се натисне навътре както е при моделите с допълнително казанче за препарат? Чудя се дали инсталацията и релетата при комби/компакт ще устискат ако в казанчето се монтира още една помпа и се върже да работи само когато се мие задния прозорец? Аз поне при почти всяко тръгване след престой повече от 2 часа си мия предния прозорец и ако го вържа за него водата ще свършва за отрицателно време и си мисля, че ако е заедно със задния ще е по-добре. Вие какво мислите, дали ще мине номера или да не се занимавам с глупости?

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 25 Юли 2014, 23:36

оригинално се задейства при натискане навътре, но само ако са включени фаровете или поне при по-ранните е така

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 26 Юли 2014, 9:47

ИзображениеИзображениеИзображение

При мен са така.
Всички снадки са тези бели муфи тип щуцери или как там се наричат. Заръчах да се свали до помпата и така ми бе свалена в този вид. Това имах предвид, че последният щуцер няма как да го захвана към изхода на помпата.
Аз мислех да ползвам помпа от комби/компакт с лостче за пръскане към задния прозорец/колата ми е седан/. Тоест бутайки го назад - да пръска на фаровете. Помпата при комби е с 2 изхода, и на вторият за задния прозорец - да монтирам канализацията за фаровете.
Тройникът на снимката ми е избушен както се вижда. Виждам резба и предполагам, че е било клапан с някакъв филтър в него.
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 26 Юли 2014, 14:03

Точно такъв е маркуча и към този накрайник/щуцер/ след клапанчето/това от снимката е нещо потрошено/ се свърза един маркуч със сечение 10мм от помпата, чийто щуцер също е за маркуч 10мм/дължината му е около 70-80см-ще те излъжа колко точно/ и го има като парт. № в Дару. Ако те интересува номера по-късно мога да ти го дам.

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 15 Окт 2014, 16:48

Да се похваля, от днес вече имам работещи пръскалки на фаровете/ебаси фонтана/, с любезното съдействие на Петьо - stony 1. Остана време и свързах и подгрева на пръскалките за измиване на предното стъкло. Повече няма да опроводявам машината-разказа ми се играта! :mhihi:

Предишна

Назад към E36