528 Пуши от под колекторите??
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- snaiperist0
-
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: e30 m3
Re: 528 Пуши от под колекторите??
gelermoto написа:Утре съм в бокса и ще стане ясно за какво иде реч,но имам съмнение че гарнитурата пак е протеклаутре ще стане ясно и ще пиша
аз моята още тогава изхабих 2 флакона почти обезмаслител и всичко свети отзад отпред навсякаде гарнитурата си пасна перфектно и мисля че е направих кадърно , страх ме е да го кажа но мисля че се реши проблема ( понеже спря да мирише ) най вероятно е било някаде по колекторите омаслено или под тях знам ли

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
няма да се учудя.. и други гарнитури нови съм чувал да протичат..
каква си сложил?
каква си сложил?
- gelermoto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 528I
- Мечтае да кара: Е60
ares2 написа:няма да се учудя.. и други гарнитури нови съм чувал да протичат..
каква си сложил?
snaiperist0 написа:gelermoto написа:Утре съм в бокса и ще стане ясно за какво иде реч,но имам съмнение че гарнитурата пак е протеклаутре ще стане ясно и ще пиша
аз моята още тогава изхабих 2 флакона почти обезмаслител и всичко свети отзад отпред навсякаде гарнитурата си пасна перфектно и мисля че е направих кадърно , страх ме е да го кажа но мисля че се реши проблема ( понеже спря да мирише ) най вероятно е било някаде по колекторите омаслено или под тях знам ли
Оказа се че гарнитурата пак е протекла от старото място

Не си спомням гарнитурата точно каква марка беше но помня че беше около 50лв.
- saleene
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X6
- Мечтае да кара: BMW X6M
- Детайли за колата: BMW X6 4.0D M-performance pack 2017 , black 313bhp N57D30TOP
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
elring и victor reinz цената им беше еднаква като си купувах преди 10-15 дена 35лв Виктора тряяше да го чакам и зех Елринг още не е протекла 1000км на сопичка нарочно не я понамазах с червен силикон на рисковите места да видя колко ще изкара.Но съм имал проблеми във времето пак с тези марки и от както почнах да ги мажа няма течове наскоро гледах едно мое творение на 60к вече нямаше течове, а преди мазането изкара точно 500 км преди да текне пак като лейка.
П.П рисковите места (м52 единичен ванос)за мен са точно тея болтчета с гумените шайби над изпускателния колектор и отпред пред изпускателния вал целия ъгъл от последния болт чак до гърдата на ваноса.
П.П рисковите места (м52 единичен ванос)за мен са точно тея болтчета с гумените шайби над изпускателния колектор и отпред пред изпускателния вал целия ъгъл от последния болт чак до гърдата на ваноса.

- gelermoto
- кандидат ентусиаст
-
Да оказа се че гарнитурата пак е протекла от старото място.Сега е сменена с нова и понамазана с силикон пък ще видим колко ще изкара
Моье и самият капак да е крив
ще следя нещата.

А силиконче в чупките (ъгълчетата) на гарнитурата сложи ли? Както би попитал бат Георги.
Аз имах същия проблем. Почна да пуши и смърди на масло, което се стичаше по същия начин от гарнитурата на капака.
Взех една нова, смених я с малко силиконче в чупките, притягал съм само с малка тресчотчица и от тогава няма никакви проблеми.
Имаше масло в отворите за свещите чак преди тази интервенция. Сега година по-късно - всичко е чук. Двигателят ми го измиха професионално и от тогава всичко е ясно различимо.
Остана само маркуча на ваноса, който е леко омаслен отвън да сменя само.
https://www.youtube.com/watch?v=niHm7AV ... bJjmPxQ9Gg
Аз имах същия проблем. Почна да пуши и смърди на масло, което се стичаше по същия начин от гарнитурата на капака.
Взех една нова, смених я с малко силиконче в чупките, притягал съм само с малка тресчотчица и от тогава няма никакви проблеми.
Имаше масло в отворите за свещите чак преди тази интервенция. Сега година по-късно - всичко е чук. Двигателят ми го измиха професионално и от тогава всичко е ясно различимо.

- gelermoto
- кандидат ентусиаст
-
CuMo написа:А силиконче в чупките (ъгълчетата) на гарнитурата сложи ли? Както би попитал бат Георги.
Немога да ти кажа не съм я правил аз

Другия път си я направи ти и намажи с elring по чупките и няма да протече скоро
- gelermoto
- кандидат ентусиаст
-
meha написа:Другия път си я направи ти и намажи с elring по чупките и няма да протече скоро
За мое съжаление днес като вдигнах капака и видях че пак тече от същото място

Колега meha да си призная не съм много сръчен в ръцете и едва ли бих се справил сам да си я направя сам колата
Не е нищо сложно,поразгледай малко и съм сигурен че ще се справиш!
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
Или майсторите ти вземат некви гарнитури по 5лв и те таксуват по 50лв (защото пак ти казвам, гарнитура за 50лв няма) или ти е счупен капака точно там, от стягане както каза Явор няколко поста по-нагоре 

- gelermoto
- кандидат ентусиаст
-
Дано ми остане време събота или неделя да погледна дали мога да оправя нещата защото е много изнервящо 

- Conqueror
- младши ентусиаст
-
Пробвай да дозатегнеш болта 10ка е по спомен, даже и да е превъртял не може да текне толкова бързо.Новата гарнитура спряно старата е около 4-5 пъти по дебела преди да се опече, смачка и стане на пластмаса 

- gelermoto
- кандидат ентусиаст
-
Conqueror написа:Пробвай да дозатегнеш болта 10ка е по спомен, даже и да е превъртял не може да текне толкова бързо.Новата гарнитура спряно старата е около 4-5 пъти по дебела преди да се опече, смачка и стане на пластмаса
Щом толкова бързо потича след смяна на гарнитурата значи или капака е спукан или крив?Но ако беше спукан майстора щеше да ми каже

35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3