Проблем с парното е39 530д
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Проблем с парното е39 530д
Мерси за съвета колега, но аз китайски изпълнения за колата не купувам, само оригиналко поне като ще се прави нещо да е като хората.Но последно термостатите колко остават 1 или 2 

- bumer530
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 530DA
- Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
- Детайли за колата: Е39 530DA wagon
Браво ,за това че не правиш компромиси с частите.Аз съм с автоматична трансмисия и съм с 2 термостата,мой познат с е същия двигател с ръчни и е с един......viewtopic.php?f=35&t=117024
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
shmotza написа:+1 за клапаните
свали ги, почисти ги, раздвижи ги и ще тръгне навсякъде топлото
къде се намират по-точно тези клапани колега?
- totopz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Fiesta 1.25i
- Мечтае да кара: A6 2.5 TDI
Някой може ли да даде насоки как се свалят тези клапани? Изтича ли много антифриз? После трябва ли да се обезвъздушава? Ей такива неща ме притесняват и не са ми ястни, а и аз трябва да свалям клапаните.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
totopz написа:Някой може ли да даде насоки как се свалят тези клапани? Изтича ли много антифриз? После трябва ли да се обезвъздушава? Ей такива неща ме притесняват и не са ми ястни, а и аз трябва да свалям клапаните.
E тука на снимката ще се ориентираш къде са : https://www.google.bg/search?q=bmw+e39+ ... B828%3B621
Ако си източил антифриза предварително няма да изтече почти нищо като ги сваляш , ако не си го източил ще изтече доста ... По принцип е хубаво след процедурата да се обезвъздуши ....
Здравеите колеги. Отскоро ми се появи странен проблем с парното. Настройвам примерно 26 градуса всичко работи ,но само до достгане на 26 градуса след това продължава да духа студено. Качвам на 28 градуса пак така задухва топло за извесно време съответно и в колата става по топло и пак винтилатора намаля скороста и почва студено. И така до максимума та вече не спира да духа топло, но и в колата не се живее. Моля за помощ.

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
emo1212 написа:Здравеите колеги. Отскоро ми се появи странен проблем с парното. Настройвам примерно 26 градуса всичко работи ,но само до достгане на 26 градуса след това продължава да духа студено. Качвам на 28 градуса пак така задухва топло за извесно време съответно и в колата става по топло и пак винтилатора намаля скороста и почва студено. И така до максимума та вече не спира да духа топло, но и в колата не се живее. Моля за помощ.![]()
![]()
Почисти модула около сензора за температурата на купето и вентилторчето което го обдухва и ще се оправи
oci написа:emo1212 написа:Здравеите колеги. Отскоро ми се появи странен проблем с парното. Настройвам примерно 26 градуса всичко работи ,но само до достгане на 26 градуса след това продължава да духа студено. Качвам на 28 градуса пак така задухва топло за извесно време съответно и в колата става по топло и пак винтилатора намаля скороста и почва студено. И така до максимума та вече не спира да духа топло, но и в колата не се живее. Моля за помощ.![]()
![]()
Почисти модула около сензора за температурата на купето и вентилторчето което го обдухва и ще се оправи
Извинявам се за невежеството къде се намира модула около сензора за температурата на купето

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
emo1212 написа:oci написа:emo1212 написа:Здравеите колеги. Отскоро ми се появи странен проблем с парното. Настройвам примерно 26 градуса всичко работи ,но само до достгане на 26 градуса след това продължава да духа студено. Качвам на 28 градуса пак така задухва топло за извесно време съответно и в колата става по топло и пак винтилатора намаля скороста и почва студено. И така до максимума та вече не спира да духа топло, но и в колата не се живее. Моля за помощ.![]()
![]()
Извинявам се за невежеството къде се намира модула около сензора за температурата на купето![]()
Ето една тема със снимки на един колега
viewtopic.php?f=35&t=332358
oci написа:emo1212 написа:oci написа:emo1212 написа:Здравеите колеги. Отскоро ми се появи странен проблем с парното. Настройвам примерно 26 градуса всичко работи ,но само до достгане на 26 градуса след това продължава да духа студено. Качвам на 28 градуса пак така задухва топло за извесно време съответно и в колата става по топло и пак винтилатора намаля скороста и почва студено. И така до максимума та вече не спира да духа топло, но и в колата не се живее. Моля за помощ.![]()
![]()
Извинявам се за невежеството къде се намира модула около сензора за температурата на купето![]()
Ето една тема със снимки на един колега
viewtopic.php?f=35&t=332358
Искрени благодарности всичко е ок думи нямам

- The 5th element
- Арабиата
-
- Кара: E39 530D
Коллеги,да използвам и аз да попитам-при мен духа топло(при завъртяно коп4е на 3 х сини точки),дясната част на колата погледнато от вътре(дясната централна и странична,на вратата,духалки), пак ли се отнася до споменатите клапани? Лявата част си вкарва нормален въздух,колата е 530 д,автоматик,193кс.,мерси предварително 

[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]
[/url
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2