Подмяна на стъкла за фарове
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
61 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
Re: Подмяна на стъкла за фарове
Хм интересно при мен на дневни ми светят само и единствено дългите на някакъв процент.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
колега не че нещо ама като гледам стъклата старите поне по снимката,едно пастиране и стават като нови,предимствата са че са оригинални,здрави,няма да има проблем с веждите.Тея таиван ли са кви са след 1 година на слънце и работа ще са по зле от старите ти.И неме разбираи погрешно ако има нещо счупено съм съгласен да се смени но на снимките не се вижда,вижда се само изгоряло от слънцето и начукано от камъчетата.Даи снимки на цялото стъкло-старите

- karakondji
- Потребител
-
- Кара: E60 535D
Нямам снимки под ръка, но не подлежаха на пастиране. И двата фара бяха спукани, пък веждите бяха постоянно в конденз, като покритието беше корозирало вече.
Ясно е, че тайванските не са със същото качество и за това сложих специално фолио, което се надявам да ми спести бъдещи евентуални проблеми.
Ясно е, че тайванските не са със същото качество и за това сложих специално фолио, което се надявам да ми спести бъдещи евентуални проблеми.
- Peteff
- Потребител
-
- Кара: bmw e61 535d
Здравейте колеги!
И аз взех такива стъкла от колегата. Още не съм се сблъскал с проблема с веждите т.к. не съм затворил и монтирал фаровете . Чакам да ми дойдат диодните крушки за светлините които са за допълнително осветяване в завой . Стъклата нямат отвор за смяната на въпросните крушки (на старото стъкло отворите са отгоре).
Като цяло се хванах да ги сменям т.к. стъклата ми бяха много зле ,а основнозащото фаровете светеха много зле.
За веждата - може да и се пусне ток от захранването на късите , така ще свети заедно с тях.Аз може да нямам този проблем т.к. съм с е61 с адаптивни фарове, но ще видя след като сглобя и сложа фаровете.
Към хората които ще правят процедурата - почистете си лупите и рефлекторите на лупите. При мен бяха в някаква сива гадория която изчистих внималтено с микрофибърна кърпа.Сега лупата е чиста и рефлектора също.Надявам се да свети мноооого по добре след процедурата + смяна на крушките.
Като ги монтирам ще пусна някоя снимка ,както и ще пиша за веждите какво съм направил.
Поздрави!
И аз взех такива стъкла от колегата. Още не съм се сблъскал с проблема с веждите т.к. не съм затворил и монтирал фаровете . Чакам да ми дойдат диодните крушки за светлините които са за допълнително осветяване в завой . Стъклата нямат отвор за смяната на въпросните крушки (на старото стъкло отворите са отгоре).
Като цяло се хванах да ги сменям т.к. стъклата ми бяха много зле ,а основнозащото фаровете светеха много зле.
За веждата - може да и се пусне ток от захранването на късите , така ще свети заедно с тях.Аз може да нямам този проблем т.к. съм с е61 с адаптивни фарове, но ще видя след като сглобя и сложа фаровете.
Към хората които ще правят процедурата - почистете си лупите и рефлекторите на лупите. При мен бяха в някаква сива гадория която изчистих внималтено с микрофибърна кърпа.Сега лупата е чиста и рефлектора също.Надявам се да свети мноооого по добре след процедурата + смяна на крушките.
Като ги монтирам ще пусна някоя снимка ,както и ще пиша за веждите какво съм направил.
Поздрави!
- karakondji
- Потребител
-
- Кара: E60 535D
Колега,
моите фарове също са адаптивен, завиващ би-ксенон, но уви имам проблема с веждите. Общо взето ме домързя и в момента карам колата така. Нямах и време да тръгна да пробвам вариантите, които мислех. Пък като гледам повече от половината Е60-тки в София не им светят веждите поради разни причини
Ще съм благодарен да споделиш твоят опит, а ако имаш възможност да пробваш някои от вариантите. Надявам се да нямаш драми.
Иначе чистенето е задължително! Ако стъклата ти приличат на моите преди интвервенцията, то разликата в осветеността е голяма!
Съвет - сложи им фолио на стъклата. На око се вижда, че дебелината на новите е доста по-тъничка от оригиналната. Чувствам се по-спокоен, че при шофиране, че няма да ослепея внезапно
Успех!
моите фарове също са адаптивен, завиващ би-ксенон, но уви имам проблема с веждите. Общо взето ме домързя и в момента карам колата така. Нямах и време да тръгна да пробвам вариантите, които мислех. Пък като гледам повече от половината Е60-тки в София не им светят веждите поради разни причини

Иначе чистенето е задължително! Ако стъклата ти приличат на моите преди интвервенцията, то разликата в осветеността е голяма!
Съвет - сложи им фолио на стъклата. На око се вижда, че дебелината на новите е доста по-тъничка от оригиналната. Чувствам се по-спокоен, че при шофиране, че няма да ослепея внезапно

Успех!
- Peteff
- Потребител
-
Финиширах с фаровете аз . Фолио не сложих че нещо не ми се получи от първия път и го махнах .
Станаха като нови фаровете - поне така изглеждат . Разлика в светенето определено има и то голяма .
За веждите - светят единствено при активиран ДРЛ и включени габаритни светлини от копчето. Мислех да им пусна едно кабелче от захранването на ангелите,но се отказах - ще ги кодирам по нататака като хората
Проблем който ми се появи - свети ми само малкия ринг
Или е от крушките (тези които взех са с много диоди ) които не осветяват въпросните дупчици през които светлината отива към другия ринг (предните крушки бяха само с 2 диоди които светеха точно срещу въпросните дупчици ), или проблема е в това че увих светопроводите към другия ринг с алуминиево фолио с идеята светлината да не напуска светлопровода и да свети по силно. Ако изгори някоя крушка пак ще взема с 2 диода само да видим дали ще светнат , ако не ще си карам така защото всичко е залепено и няма отваряне .
Вчера ги слохих и имах малко конденз , след малко каране се поизчистиха , днес нямат . Може би е от по тънките стъкла или пък просто влажния въздух вътре не е излязъл навън (по скоро е от дебелината на стъклата).
Пръснах декоративната капачка на лупата черна че се пообели като я чистих , явно доста грее там и на покритието му се е разказала играта.
Както и да е . Като цяло съм доволен - за мен беше най важно да светят като хората.
Ето малко снимки през деня.
Станаха като нови фаровете - поне така изглеждат . Разлика в светенето определено има и то голяма .
За веждите - светят единствено при активиран ДРЛ и включени габаритни светлини от копчето. Мислех да им пусна едно кабелче от захранването на ангелите,но се отказах - ще ги кодирам по нататака като хората

Проблем който ми се появи - свети ми само малкия ринг

Вчера ги слохих и имах малко конденз , след малко каране се поизчистиха , днес нямат . Може би е от по тънките стъкла или пък просто влажния въздух вътре не е излязъл навън (по скоро е от дебелината на стъклата).
Пръснах декоративната капачка на лупата черна че се пообели като я чистих , явно доста грее там и на покритието му се е разказала играта.
Както и да е . Като цяло съм доволен - за мен беше най важно да светят като хората.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Babuna
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
- Мечтае да кара: и да му е спокойно
Много ми харесва как е станала. Браво, струвало си е усилията.
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88
Peteff написа:Финиширах с фаровете аз . Фолио не сложих че нещо не ми се получи от първия път и го махнах .
Проблем който ми се появи - свети ми само малкия рингИли е от крушките (тези които взех са с много диоди ) които не осветяват въпросните дупчици през които светлината отива към другия ринг (предните крушки бяха само с 2 диоди които светеха точно срещу въпросните дупчици ), или проблема е в това че увих светопроводите към другия ринг с алуминиево фолио с идеята светлината да не напуска светлопровода и да свети по силно. Ако изгори някоя крушка пак ще взема с 2 диода само да видим дали ще светнат , ако не ще си карам така защото всичко е залепено и няма отваряне .
Angel eyes ти ли си ги слагал? или е от крушките
- Peteff
- Потребител
-
Крушките са диодни , иначе си е с оригиналните си му рингове .
Кондензират обаче нещо и ме дразни , но така ще е явно - много са тънки стакълцата изглежда .
Сега минавам на аудио-то
Поздрави !
Кондензират обаче нещо и ме дразни , но така ще е явно - много са тънки стакълцата изглежда .
Сега минавам на аудио-то

Поздрави !
Peteff написа:Крушките са диодни , иначе си е с оригиналните си му рингове .
Сега минавам на аудио-то
Поздрави !
Колко струват колега и аз бях гледал диодни ама ми се сториха доста скъпи
- Peteff
- Потребител
-
около 40Е за 2 броя , скъпи са си
Peteff написа:около 40Е за 2 броя , скъпи са си
Правилно съм разбрал значи но има ефект поне на снимката така изглежда
- Peteff
- Потребител
-
Да, добре светят , като изключим това че само малките светят ...
Нищо , малко ще се различавам от останалите.
Сега се опитвам да открия как точно се кодират "веждите" да светят винаги , предполагам трябва да се направи на US , но как точно става нещо немога да открия за сега поне . Някой ако знае да помага .

Сега се опитвам да открия как точно се кодират "веждите" да светят винаги , предполагам трябва да се направи на US , но как точно става нещо немога да открия за сега поне . Някой ако знае да помага .
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Peteff написа:Сега минавам на аудио-то
Придържай се към оригинални компоненти за да не хабиш време, нерви и пари, а и в крайна сметка идеята е да останеш максимално доволен от резулата.

С какво е оборудвана в момента колата?
Only dead fish follow the stream...
- Peteff
- Потребител
-
С някаква базова история е оборудвана - 2 високи до огледалата , 2 средички в предните врати , 2 баса под седалката и още 2 в тавана над багажника .
Ще минавам на активна система с процесор .
Ще минавам на активна система с процесор .
61 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5