528 Пуши от под колекторите??
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- gelermoto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 528I
- Мечтае да кара: Е60
528 Пуши от под колекторите??
Колата е 528 96 ти набор
Когато колата достигне работна температура и почва да излиза дим на снимката съм отбелязал от къде
Преди месец ми течеше масло от гарнитурата на капака на клапаните мислех си че е от там пушенето понеже може да тече върху колекторите.Смених гарнитурата както и тази на вануса вече не тече масло но пушенето остава
нямам време и условия да видя от къде може да е затова ако някой е имал такъв проблем или се сеща от къде може да е да помага
Неприятно е понеже пушека влиза през духалките в купето и много мирише.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Re: 528 Пуши от под колекторите??
При мене се беше получило същото колега, пушеше , но малко по отдолу. Смених свещи, тъй като майстора предположи, че не работят добре и от тогава съм нямал ядове.... 

- saleene
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X6
- Мечтае да кара: BMW X6M
- Детайли за колата: BMW X6 4.0D M-performance pack 2017 , black 313bhp N57D30TOP
Колега по-добре виж гарнитурите на самия колектор или да няма някаква дупчица , това от свещи няма да се оправи . 

- gelermoto
- кандидат ентусиаст
-
saleene написа:Колега по-добре виж гарнитурите на самия колектор или да няма някаква дупчица , това от свещи няма да се оправи .
braina написа:При мене се беше получило същото колега, пушеше , но малко по отдолу. Смених свещи, тъй като майстора предположи, че не работят добре и от тогава съм нямал ядове....
Свещите така или иначе съм намислил да ги сменям заедно с лулите до месец време

- don't be
- младши ентусиаст
-
- Кара: 466,5 см3 на цилиндър
- Мечтае да кара: Нормално
Земи едно огледалце и го виж , на моя мерцедес леко издиша от там колектора трябва да се сваля.
За милиони-няма закони.
- snaiperist0
-
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: e30 m3
Имам същия проблем на мойта , смених гарнитурата на капака и няма течове , самоче мириса и пушека си останаха първо го отдавахме на това че се е наслойло и се изпушва ама не спря всичко друго изглежда наред.Ако имаш развитие сподели тук какво си направил 

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
не знам кви свещи сменяте, но освен гарнитура на капак или гарнитура на самия колектор няма друго там...
ако е от капак се стича масълце
- gelermoto
- кандидат ентусиаст
-
snaiperist0 написа:Имам същия проблем на мойта , смених гарнитурата на капака и няма течове , самоче мириса и пушека си останаха първо го отдавахме на това че се е наслойло и се изпушва ама не спря всичко друго изглежда наред.Ако имаш развитие сподели тук какво си направил
ares2 написа:не знам кви свещи сменяте, но освен гарнитура на капак или гарнитура на самия колектор няма друго там...
Гарнитурата на капака я смених преди 3 седмици понеже течеше,сега не тече поне от там където течеше преди и затова си мисля че едва ли е от там

Иначе мисля да започна от дупката в гърнето да видя дали ще спре да пуши
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
обикновенно объркват малките гумички за болтовете..слагат по тънки..от там при стягане пукат и капака...миналата седмица имах 2 такива случая 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
ares2 написа:не знам кви свещи сменяте, но освен гарнитура на капак или гарнитура на самия колектор няма друго там...
Съгласен съм с теб колега. Необходимо е да се знае, че в повечето случаи има голяма разлика между това да се смени гарнитурата на капака на клапаните и това след подобна смяна да не тече масло, така, че колега gelermoto може би е добре да провериш с огледалце и фенерче дали на ръба на главата и капака на клапаните няма капки масло или омасляване, може да видиш и какво е положението в гнездата за свещите- обикновено ако не е направено добре отвън, тече и отвътре.

- gelermoto
- кандидат ентусиаст
-
zvetiko написа:ares2 написа:не знам кви свещи сменяте, но освен гарнитура на капак или гарнитура на самия колектор няма друго там...
Съгласен съм с теб колега. Необходимо е да се знае, че в повечето случаи има голяма разлика между това да се смени гарнитурата на капака на клапаните и това след подобна смяна да не тече масло, така, че колега gelermoto може би е добре да провериш с огледалце и фенерче дали на ръба на главата и капака на клапаните няма капки масло или омасляване, може да видиш и какво е положението в гнездата за свещите- обикновено ако не е направено добре отвън, тече и отвътре.
Явор написа:обикновенно объркват малките гумички за болтовете..слагат по тънки..от там при стягане пукат и капака...миналата седмица имах 2 такива случая
Сутринта взех обезмаслител и доста си потърках да зачистя там където беше текла преди да сменя гарнитурата,покарах днес бая градско и след малко ще сляза да видя дали пак тече от старото място

- gelermoto
- кандидат ентусиаст
-
Значи сега снимах и както се вижда според на първите две снимки се вижда че теч няма но на другата ми се вижда бая омаслено 

- gelermoto
- кандидат ентусиаст
-
И тук ми се вижда че има масълце
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
То много масло бе колега, хвърли прах нещо да попие и ще се види от къде точно тече. Не се втелявай да търкаш няма да излезе джин от там 

- gelermoto
- кандидат ентусиаст
-
Утре съм в бокса и ще стане ясно за какво иде реч,но имам съмнение че гарнитурата пак е протекла
утре ще стане ясно и ще пиша 

35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3