Индикация за отворен багажник (Е46 седан)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Bojo666
- Потребител
-
- Кара: Е46 318i
Индикация за отворен багажник (Е46 седан)
Здравейте Колеги,
Бих искал да споделя с вас как беше отстранен дразнещ проблем със светеща индикация за отворен багажник, въпреки че багажника е прилежно затворен.
Проблемът се появи преди около седмица, като първоначалните съмнения бяха, че съм треснал багажника по-силно от обичайното и някой сензор се е откачил.
След 5 минутно ровене в интернет последва махане на декоративната кора на капака на багажника и визуално оглежадне на положението. Нещата изглеждаха добре, нямаше откачени жици и букси.
Следващата стъпка беше да се провери за скъсани жици по метода на придърпването. Оказа се, че има скъсана жица точно на мястото, където снопа от кабели излиза от капака на багажника и влиза в купето на колата. Кабелите се намират в нещо като гумен маркуч. Прилагам и снимка (от нета) за по-голяма яснота.
След свързване на жицата индикацията за отворен багажник изгасна и вече няма дразнещи лампи по таблото.
Бих искал да споделя с вас как беше отстранен дразнещ проблем със светеща индикация за отворен багажник, въпреки че багажника е прилежно затворен.
Проблемът се появи преди около седмица, като първоначалните съмнения бяха, че съм треснал багажника по-силно от обичайното и някой сензор се е откачил.
След 5 минутно ровене в интернет последва махане на декоративната кора на капака на багажника и визуално оглежадне на положението. Нещата изглеждаха добре, нямаше откачени жици и букси.
Следващата стъпка беше да се провери за скъсани жици по метода на придърпването. Оказа се, че има скъсана жица точно на мястото, където снопа от кабели излиза от капака на багажника и влиза в купето на колата. Кабелите се намират в нещо като гумен маркуч. Прилагам и снимка (от нета) за по-голяма яснота.
След свързване на жицата индикацията за отворен багажник изгасна и вече няма дразнещи лампи по таблото.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- furios
- Потребител
-
- Кара: E 91xd touring 245hp
- Мечтае да кара: M4
Re: Индикация за отворен багажник (Е46 седан)
За колеги с Комби. Решен проблем. С кабели. Отново в гофрата в дългата и част три кабела прекъснати.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Аман от детски болести 

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Аз немога да разбера, как се късат тези жици.
Колата ми е от първите, гофрето беше скъсано и в последствие го смених. Кабелите си бях са талка още. Нямаше и грам следа от протъркване или каквото и да е било.

Колата ми е от първите, гофрето беше скъсано и в последствие го смених. Кабелите си бях са талка още. Нямаше и грам следа от протъркване или каквото и да е било.

vavilon написа:Аз немога да разбера, как се късат тези жици.![]()
А как точно извади гофрето, за да го смениш?
- milas_7777
- кандидат ентусиаст
-
доста срещан проблем при е46
- vavilon
- старши ентусиаст
-
MMG написа:vavilon написа:Аз немога да разбера, как се късат тези жици.![]()
Предполагам, вече си го извадил. Но смяната е... вадене на пиновете от буксите на малките стопове. Изваждане на пиновете от букстата за управление на ключалката. Всичко това, естествено се бележи с хартиено тиксо и се увива старателно. Това направи ли се, всичко ще ти е песен.

- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
А гофре втора ръка ли сложи или ново?Мисля,че ново не се предлага?
- vavilon
- старши ентусиаст
-
bobi_81xx написа:А гофре втора ръка ли сложи или ново?Мисля,че ново не се предлага?
Втора ръка.
milas_7777 написа:доста срещан проблем при е46
слабо място и аз имах същия проблем
vavilon написа:MMG написа:vavilon написа:Аз немога да разбера, как се късат тези жици.![]()
Предполагам, вече си го извадил. Но смяната е... вадене на пиновете от буксите на малките стопове. Изваждане на пиновете от букстата за управление на ключалката. Всичко това, естествено се бележи с хартиено тиксо и се увива старателно. Това направи ли се, всичко ще ти е песен.Махане на дясната кора или поне осовбождаване от към страната на десният стоп. Към багажника гофрето се "развързва" от кабелният сноп, изважда се от тунела посока капака, от към страната на капака, само се вади от отвора. Внимателно се издърпва кабелният сноп. Монтажа е, малко веро в гофрето. Слага се гофрето, първо към багажника и после на капака. Преди да се сложи гофрето на капака, е хубаво кабелният сноп да си го издърпаш в кухината на капака посредством тел. Следва превързване на кабелният сноп и монтаж на пиновете към буксите. 30 мин. работа, като се има на предвид, че в бързината сложих гофрето на обратно. Та се наложи, отнов да прокарвам снопа
Благодаря ти за подробните обяснения

- vavilon
- старши ентусиаст
-
MMG написа:vavilon написа:MMG написа:vavilon написа:Аз немога да разбера, как се късат тези жици.![]()
Предполагам, вече си го извадил. Но смяната е... вадене на пиновете от буксите на малките стопове. Изваждане на пиновете от букстата за управление на ключалката. Всичко това, естествено се бележи с хартиено тиксо и се увива старателно. Това направи ли се, всичко ще ти е песен.Махане на дясната кора или поне осовбождаване от към страната на десният стоп. Към багажника гофрето се "развързва" от кабелният сноп, изважда се от тунела посока капака, от към страната на капака, само се вади от отвора. Внимателно се издърпва кабелният сноп. Монтажа е, малко веро в гофрето. Слага се гофрето, първо към багажника и после на капака. Преди да се сложи гофрето на капака, е хубаво кабелният сноп да си го издърпаш в кухината на капака посредством тел. Следва превързване на кабелният сноп и монтаж на пиновете към буксите. 30 мин. работа, като се има на предвид, че в бързината сложих гофрето на обратно. Та се наложи, отнов да прокарвам снопа
Благодаря ти за подробните обясненияМоето е "тръгнало", но имайки предвид температурите и липсата на време ще почака засега. Само това с махането на пиновете ме притеснява малко, да не объркам нещо, че са доста кабели.
Няма какво да се обърка. Ако те е страх, че надписаното хартиено тиксо, ще падне при прокарването, снимай и си надпиши снимкие (кабелите са цветни). Имаш две букси, лява и дясна с по 3 пина. На всяка букса си има номерация на пиновете. По спомен: пин1 + (задна свтлина); пин2 -; пин3 + (мъглярка). Другата букса е за бутона, караш по същата схема. Елементарно е.

п.п. Снимай си и разположението на свинските опашки по капака, кое къде се привързва.
Аха, ясно. Да, това със снимането е добра идея
и аз го правя понякога.

13 мнения
• Страница 1 от 1