Претрисане при смяна на скорост
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- dark0
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320ci 170 к.с.
- Мечтае да кара: Е92, ако може М3 !
Претрисане при смяна на скорост
Здравеите колеги
От онзи ден имам проблем, който ме притеснява доста, но в близките 4-5 дни няма как да отида на майстор.
Проблема е, че като превключвам примерно от 2ра на 3та или от 3та на 4та има едно претрисане .. не всеки път, но го има.. също така ако карам с 80-90км/ч и съм по инерция се случва пак да притресе ..
Един приятел ми каза, че може да е тампон на скоростите или дифа, но реших да се допитам и до вас за някакви предположения, докато закарам колата на "доктор"
Също така чат-пат светва ЕМЛ + АСЦ, като изгася и пак запаля изгасват
на диагностика показа някакъв регулатор на за горивото, но го има и на бензин и на газ
П.С. колата е е46 м54б22 ръчка
Поздрави

От онзи ден имам проблем, който ме притеснява доста, но в близките 4-5 дни няма как да отида на майстор.
Проблема е, че като превключвам примерно от 2ра на 3та или от 3та на 4та има едно претрисане .. не всеки път, но го има.. също така ако карам с 80-90км/ч и съм по инерция се случва пак да притресе ..
Един приятел ми каза, че може да е тампон на скоростите или дифа, но реших да се допитам и до вас за някакви предположения, докато закарам колата на "доктор"

Също така чат-пат светва ЕМЛ + АСЦ, като изгася и пак запаля изгасват

П.С. колата е е46 м54б22 ръчка
Поздрави

- kpa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M3 & 320i
Re: Претрисане при смяна на скорост
Притрисането, особено ако е придружено от едно глухо "туп" отзад при привключване на скорости е наистина най-вероятно от тампона на диференциала. Смени го и няма да си познаеш колата после.
- dark0
- младши ентусиаст
-
Точно така има го и това "туп" 
може ли да карам така 3-4 дни без да се притеснявам много .. най много 100тина км. ще ми се наложи да мина за тези дни

може ли да карам така 3-4 дни без да се притеснявам много .. най много 100тина км. ще ми се наложи да мина за тези дни

- kpa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M3 & 320i
dark0 написа:Точно така има го и това "туп"
Аз карах около два месеца, включително две свободни карания на Калояново и при смяната нямаше никакви странични щети, така че не се притеснявай за 100тина км.
- dark0
- младши ентусиаст
-
Днес качвахме колата на канал и майстора огледа всичко .. каза че и 3те тампона на дифа са ми здрави и най-вероятно е карето на кардана, но в понеделник сутринта ще я оставя да го борят проблема
5 мнения
• Страница 1 от 1