Помощ за чистачки

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Помощ за чистачки

Мнение от chernobila » 21 Сеп 2014, 19:36

Здравейте колеги.Снощи ми се наложи да пътувам София-Лом в дъждовно време и на излизане от София установих,че и двете ми чистачки " мажат" ( незнам защо се получава така,но като мине чистачката и остава по стъклото все едно е запотено :banghead: ).Спирах поне на 3-4 бензиностанции докато намеря моят размер и накрая намерих.Купих си комплект ...тръгвам да сменям шофьорската и .... :banghead: куката на чистачката е наобратно (навън е завита и оригиналната чистачка е с изместено закрепване :banghead: ).Спрях на друга бензиностанция ...пак си купих чистачки (този път с пълен комплект преходници) и 1 час неможах да сложа шофьорската :banghead: .Утре пак трябва да пътувам и ако завали незнам какво да правя.Само оригинални чистачки ли стават от шофьорската страна?Някой колега от Лом да каже къде има чистачки за е38.Ще полудея с тези чистачки гледам ги като индианец и май накрая ще си сменя само перата. Благодаря предварително :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Re: Помощ за чистачки

Мнение от Dino » 21 Сеп 2014, 21:45

В тази ситуациа смени перото-в Лом едва ли ще намериш оригинална чистачка за Е38.Имаше един магазин-като свърши главната продължава в шосе разделено от градинки в ляво самостоятелна постройка на 2 етажа но отдавна не съм бил там и магазина може да го няма.Преди беше добре зареден-може да имаш късмет :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E38 750i,CL55AMG
Мечтае да кара: Е60 М5 или САМОЛЕТ

Мнение от amgpower » 21 Сеп 2014, 22:06

За нашите автомобили само оригинални чистачки,или перата сменяваш.Дясната можеш да смениш цялата но шофьорската нестава с тази обратна закопчалка.Мой съвет купи си чистачки а не пера.Аз вече 2 пъти сменявам пера от Валео и Бош ама не си е работа.След 1-2 месеца и почват да мажат отново.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 21 Сеп 2014, 23:18

При този автомобил, както и при Е32/34 рамото пред шофьора е с "обратна" кука .. Направено е с цел намаляване на аеродинамичният шум ! И мен ме кефи максимално много :twisted:
Две са нещата които може да направиш - да си закупиш нов комплект стъклочистачки ! Гледам цената на Бош, и 96 лв някак и на мен ми идват много !
Следващото е смяна на перата !
Честно казано така процедирам и с моята 34-ка ... Но, имам два комплекта стъклочистачки - едни за през лято/есен и другият за през зима/пролет ! Съответно едните са със сменяеми перца, другите обаче съм ги оставил както са ги произвели Бош ! Предполагам няма смисъл да обяснявам преимуществото на тези които не им пипам перата ! Просто защото ам се ползва Twin перо, а то колкото и да е странно е доста по-различно от нормалните ...
Просто при достигане на крайно положение, и последващото потегляне наобратно, се чува леко "туп" от това че захватът на перото към самата метална част е променен ! Нещо което не ми пречи и не му обръщам внимание вече !
И не е все едно какви пера слагаш ! Аз си купувам Бош стъклочистачки, от ЕКО серията им, които обаче имат перо покрито с графит !
Канибализирам ги, и ги слагам на оем чистачките ! Доволен съм .. За 12 лв двете и едногодишна служба си вършат перфектно работата .. Другите ги ползвам вече 4-та година и нямам оплаквания .. Но ги прибирам вече през зимата за да не мръзнат, просто защото цената има се доближава до тези за 38 :mhihi: :roll:
Малко дълъг роман стана, но исках да споделя !
Така !
И последен hint - размерът на перата при теб е 625/600 мм !
Просто за да не се окаже късо това пред теб ...
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 23 Сеп 2014, 17:12

ивчо написа:При този автомобил, както и при Е32/34 рамото пред шофьора е с "обратна" кука .. Направено е с цел намаляване на аеродинамичният шум ! И мен ме кефи максимално много :twisted:
Две са нещата които може да направиш - да си закупиш нов комплект стъклочистачки ! Гледам цената на Бош, и 96 лв някак и на мен ми идват много !
Следващото е смяна на перата !
Честно казано така процедирам и с моята 34-ка ... Но, имам два комплекта стъклочистачки - едни за през лято/есен и другият за през зима/пролет ! Съответно едните са със сменяеми перца, другите обаче съм ги оставил както са ги произвели Бош ! Предполагам няма смисъл да обяснявам преимуществото на тези които не им пипам перата ! Просто защото ам се ползва Twin перо, а то колкото и да е странно е доста по-различно от нормалните ...
Просто при достигане на крайно положение, и последващото потегляне наобратно, се чува леко "туп" от това че захватът на перото към самата метална част е променен ! Нещо което не ми пречи и не му обръщам внимание вече !
И не е все едно какви пера слагаш ! Аз си купувам Бош стъклочистачки, от ЕКО серията им, които обаче имат перо покрито с графит !
Канибализирам ги, и ги слагам на оем чистачките ! Доволен съм .. За 12 лв двете и едногодишна служба си вършат перфектно работата .. Другите ги ползвам вече 4-та година и нямам оплаквания .. Но ги прибирам вече през зимата за да не мръзнат, просто защото цената има се доближава до тези за 38 :mhihi: :roll:
Малко дълъг роман стана, но исках да споделя !
Така !

И последен hint - размерът на перата при теб е 625/600 мм !
Просто за да не се окаже късо това пред теб ...

Намерих си чистачки за е38 за 100 лева клиентска цена ( към мен идват на 70 лева ама не разбрах какви са ..май са Бош :dunno: ) ,но сега смених перата и чисти добре.Ще изкарам зимата с тях и напролет ще взема нови оригинални .Да споделя само ,че незнам дали само при мен е така,но шофьорската чистачка е 595 милиметра а пасажерската е 615 милиметра :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от amgpower » 23 Сеп 2014, 20:59

Точно така е колега.Шофьорската е 600мм а пазажерската 620мм.То тези които си взел пак са си читави.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 26 Сеп 2014, 11:25

amgpower написа:Точно така е колега.Шофьорската е 600мм а пазажерската 620мм.То тези които си взел пак са си читави.

Нещо не съм мерил като хората с ролетката .Не е 595 и 615 ами точно 600 шофьорската и 620 пасажерската.Благодаря на Всички за помощта :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: SR1 NORMANDY
Мечтае да кара: 320 turbo DRM

Мнение от ddinobot » 30 Сеп 2014, 10:15

А някой знае ли колко струват само перата в Дару или Камор? Преди съм си купувал за е36цата и бяха по 30 лева някъде!
...the perfect race car crosses the finish line in first place and then falls to pieces
40354

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 730 d
Мечтае да кара: X5

Мнение от mpp82 » 30 Сеп 2014, 21:17

Аз взех Champion за 40-тина лева от магазин за аксесоари.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 01 Окт 2014, 10:20

mpp82 написа:Аз взех Champion за 40-тина лева от магазин за аксесоари.

Само перата ли си купи или и двете чистачки?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 730 d
Мечтае да кара: X5

Мнение от mpp82 » 02 Окт 2014, 18:26

Само пера за съжаление.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 23 Май 2015, 22:33

Имам един въпрос относно тия чистачки - тая смяна на перата, трябва ли да е толкова трудна? На моите BOSCH-ове имам чувството, че перата са заварени за металната част... няма помръдване в никакви посоки... да няма някакъв чалъм при ваденето на перото???

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от amgpower » 23 Май 2015, 22:49

С малка отверка разтваряш скобите които държат перото към основата,в единия край едната скоба фиксира перото да не се движи напред назад.Като отхлабиш фиксиращата скоба ще може да извадиш перото.После слагаш новото и стягаш с клещи леко скобките за да може да се движи леко перото а силно се стяга фиксиращата скобка за да не излезне.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 24 Май 2015, 0:11

Tова с отверката го пробвах и явно нещо не правя като хората... тия скоби не помръдват... дори след повечко сила... не смеех да напъна яката, че сигурно ще строша нещо...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aristocrat » 26 Май 2015, 3:28

Замисли се за обръщане на куката, ако питаш мен. Аз така направих по примера на колеги и съм доволен. Всичко си пасва нормално.

Следваща

Назад към Е38