Пожар в колата без да е в движение, от дистанционния ключ

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Пожар в колата без да е в движение, от дистанционния ключ

Мнение от sellected » 29 Сеп 2014, 23:14

Здравейте ,колата е бмв е46 330i 2001 г комби . - , днес бях на дълъг път и стана страшна случка . С колега спряхме да пикаем , когато се обърнах видях много дим в багажника , колата беше загасена а ключа в ключалката без да е на контакт .След адски бързата реакция да отворя бушоните и да извадя каквото мога понеже е по бавно да извадя акумолатора с пълен багажник , веднага видях димящ бушон и го извадих ... СЛАВА БОГУ СЛАВА БОГУ СЛАВА БОГУ димът изчезна и колата спря да дими. Сваленият бушон беше за ел стъклата , плафона в купето , централното . Тъй като колегата хлопна багажника който беше отворен а в багажника беше целият смисъл на пътуването а и трябваше някак да затворим стъклата понеже бях на 500 км от нас и не ми се искаше ако колата запали да карам с отворени до край прозорци , върнах за секунда бушона . Така дотук добре , купих и смених точния бушон(ампераж) този път бушона не изгоря ( преди това беше 10 амперов место 7.5 и затова се беше стопил но не изгорял ....мамку му и на стария собственик , мамкаму и на мен че не проверих всички преди време ) Така , бушона не изгоря , прозорците се вдигнаха , плафона светеше , централното работеше но само от копчето в купето , чистачките работеха , и ЗАДЕН ДЕСЕН МИГАЧ обаче свети непрекъснато .
Така , понеже не съм супер зле с техниката реших да мисля . Мислех че проблема е от комфорт модула ... но централното работи от копчето в купето. После мислех че е от ключа ... но така пък пожара става необесним . После реших че машинка на централното се е стопила и от там пожара ( димът идваше от дясната част на багажника ( дето е казанчето за чистачките на комби ) Тъй като всички теми с комфорт модули и кво ли не стигат до едно обеснение но не докрая забелязах че там липсва идеята че има не само 4 врати , ами и машинка за капачката на резервоара както и за багажника както и за задното стъкло ( на комби ) още 3 , реших ч1е проблема е от там , после разбира се се сетих че мога да седя в колата да заключа с копчето и колегата да види дали капачката се заключва , тя не се заключваше , извадих и буксата за всеки случай и репих да се прибера до София и после да мисля . Така като запалих колата , светнаха че са отворени всички врати , и аирбега , ( аирбега пък за какво ...) После си загаснаха само за вратите а те не бяха отворени , за аирбега остана . ТАКА сега - Когато сложа бушона без значение дали е запалена или не е задния десен мига свети постоянно . всичко работи без централното от ключа . демек немога да си заключвам или откючвам с копчето на ключа , ключалката на вратата е сменяна и не мога от там да заключвам . Ако е от комфорт модула защо от вътре си бачка централното . Ако е от ключа и препрограмиране защо ми свети отзад непрекяснато мигач без да мига постояяно свети без да е на контакт , ако е от машинката на резервоара която е нагорила бушона , и той не е изгорял тогава какво и възможно ли да е нагряло нещо в комфорт модула и затова да не приема сигнала от ключа ( батерията е сменена за тези който ще го кажат да я сменя ) в комфорт модула . Второ ... ЗАЩО ПО ДЯВОЛИТЕ ЩЕ ГОРИ централното след като колата е изключена а ключа в покой в ключалката Адски ми е трудно да се оправя с тази кола сега , немога да я заключа . .............. крадът се , а и моята е по мощна с по готини екстри ще полудея да мисля и все до задънена улица стигам с мисленето. Да ходя по сервизи да плащам ще ми се разгони фамилията да търся колко хиляда лева ... Помощ кажете как и какво да сторя немога да спя в колата , нямам и колко1000 лв струва ... имам сума с която да оправя проблема ако знам как и от къде е , но когато не се знае ти свалят кожата .....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E21; Е28; E30; Е34; E39; Z3
Мечтае да кара: M-Пауър пакет, брат направо самолет

Re: Пожар в колата без да е в движение, от дистанционния к

Мнение от TheStorm » 30 Сеп 2014, 11:38

ще стрелям на сляпо - провери ли самия заден десен стоп ? да е залепнала там някоя жица и от нея да свети мигача и да нагаря ?

Потребител
Аватар

Мнение от sellected » 30 Сеп 2014, 11:51

TheStorm написа:ще стрелям на сляпо - провери ли самия заден десен стоп ? да е залепнала там някоя жица и от нея да свети мигача и да нагаря ?

Там отивам сега , да проверявам и да гледам , но чакам поне няколко отговора , а пък димът беше от при капачката за резервоара , гледах стопа пипах дали е нагрял тогава но уви не изглеждаше да е от него а и имам чуствоо че той светна малко по късно след случката .- но мигача спира след като извадя въпросния бушон който не е за мигачите ... демек като сложа бушона и нещо пуска ток към него ( аз все още мисля че е от комфорт модула понеже като заключваш и отключваш нали мигачите премигват ..) е дедазнам де може и от него , но релето за самите мигачи си работи , бушона не е нагрял за мигачите не е изгорял , беше изгорял само оня дето ставаше дума и след като извадих буксата на машинката за резервоара бушона не изгоря всичко тръгна освен тъпото заключване и отключване с ключа и свети като ненормално .....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 30 Сеп 2014, 12:44

Първо изнамери кое е запецнало, и е претоварило инсталацията !
Защото този пушек не е от цигара, а от стопени кабели !
След това се заменя стопената инсталация и караш спокоен !
И бушони само качествени - Бош/Вюрт .. Защото китайските се топят ... Но не пластините, а самите бушони, и става като при теб ...
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

Потребител
Аватар

Мнение от sellected » 30 Сеп 2014, 16:15

Проблема бе в кабела на стъклото,дал е на късо за заключването от там е стопил снопа и е отишлъл модула на антената,в момента ги сменям при ицо бмв то в модерно,заради истопениясноп светешемиача когато всичко е готово ще пиша всички причини

Потребител
Аватар

Мнение от sellected » 01 Окт 2014, 10:32

Вчера проблема не бе отстранен , намерихме причината обаче , както писах- кабела в капака на багажника , който захранва антената беше се прекъснал там където се сгъва , и от там нагрял целият сноп до бушоните .
След като разглобихме всичко до отпред до жабката , това тапицерия, дюшемета , седалки пластмаси , бол . В момента все още не сме сменили всичко проблемно , но до бушоните стопения кабел е сменен , тъй като не беше изгорял бушона сега ще гледаме напред след него какво става , до тук след като сменихме всичко до бушоните , се надяваме да няма грешки че има късо някъде . След като сменихме стопения кабел още не може да се заключва и отключва обаче , а и не може да се програмира ключа никаква индикация няма за нищо след като правим оная системка с натисканията и програмирането . В момента всичко е туш разглобено и колата изглежда смърт .... освен заключването има и грешка абс която неможе да се изчисти и пак се появява , ще търсим и за нея да не сме пропуснали някъде по цялата система някой нагрял кабел ...
Приключението е нечовешко но се надявам всичко да се оправи ... Ще пиша за развитието на нещата - и всички с Комби на който им се пуска задната чистачка сама , или им мига нещо или им се губи обхвата на радиото даже - Момчета внимавайте положението не е розово , не е като на старите коли , голямо Лошо има там ... ..... голямо...

Потребител
Аватар

Мнение от sellected » 01 Окт 2014, 22:08

Абе, като си купувате кола гледайте всеки бущон - само един 7.5 амперов да е на мястото на 5 и може да се случи най големото зло , особено с комби .Адски мъки после ... след смяна на радио антенен модул всяка нагряла жица , и куп главоболия .. всичко е наред. но заради 2.5 ампера разлика в бушона .....адски мъки ...

Назад към E46