BMW E46 2.0 бензин АНТИФРИЗА СЕ ЛЕЕ....

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

BMW E46 2.0 бензин АНТИФРИЗА СЕ ЛЕЕ....

Мнение от kromeo » 28 Сеп 2014, 13:50

Здравейте, имам притеснения относно следните проблеми и ще се радвам за препоръки къде да отида за да направя диагностика и да установя проблема.

1. След като ми напълниха антифриза до горе, още на следващия ден беще изтекъл половината.....При положение, че колата е стояла на място и не е карана...Сценарият се повтори и при втория опит - пълнене до горе и отново 1/2 от антифриза липсва... /Антифриза е концентрат/.

2. От доста време насам при палене на студен двигател и независимо от външната температура/и при студ и при жега/ колата тресе около минута, оборотите играят в дизпазона от 600 до 1600, след което проблема изчезва и работи равномерно и тихо.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 34 TDS '94 Е 46 320 Д
Мечтае да кара: M5

Re: BMW E46 2.0 бензин АНТИФРИЗА СЕ ЛЕЕ....

Мнение от Pesho_1 » 29 Сеп 2014, 18:00

Гарнитура глава или самата глава... играя защото гори антофриз който влиза от някаде в самия двигател...като загрее надува ли маркучите температурата как е ???не е нормално това външен теч има ли около колата???
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от kromeo » 29 Сеп 2014, 19:23

Колата държи температурата в идеални граници. Не съм пзабелязал маркучите да надуват, но ще проверя .
Тази вечер, като я вдигнаха на стенда забелязах, че по маркучите излизащи от радиатора има червени отлагания, очевидно от теч на антифриз...Пристегнаха скобите и ще се надявам това да е бил проблема...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 30 Сеп 2014, 8:40

Pesho_1 написа:Гарнитура глава или самата глава... играя защото гори антофриз който влиза от някаде в самия двигател...като загрее надува ли маркучите температурата как е ???не е нормално това външен теч има ли около колата???

1. След като ми напълниха антифриза до горе, още на следващия ден беще изтекъл половината.....При положение, че колата е стояла на място и не е карана...Сценарият се повтори и при втория опит - пълнене до горе и отново 1/2 от антифриза липсва... /Антифриза е концентрат/.

Колега, ако се губи антифриз, докато колата седи на място, трябва да се вижда от къде изтича, но това може да се направи само на място. ;) Другият вариант е охладителната система да не е добре обезвъздушена, да излиза въздуха докато колата седи и от там да намалява обема на антифриза. По отношение на това, че тресе докато загрее, може да се дължи на много причини и най-добре е колата да се закачи за диагностика, когато е студен двигателя, като едно начало за откриване на проблема.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikim69 » 02 Окт 2014, 21:22

zvetiko написа:
Pesho_1 написа:Гарнитура глава или самата глава... играя защото гори антофриз който влиза от някаде в самия двигател...като загрее надува ли маркучите температурата как е ???не е нормално това външен теч има ли около колата???

Колега, ако се губи антифриз, докато колата седи на място, трябва да се вижда от къде изтича, но това може да се направи само на място. ;) Другият вариант е охладителната система да не е добре обезвъздушена, да излиза въздуха докато колата седи и от там да намалява обема на антифриза. По отношение на това, че тресе докато загрее, може да се дължи на много причини и най-добре е колата да се закачи за диагностика, когато е студен двигателя, като едно начало за откриване на проблема.

имам сьщия кенеф ,и сьтветно сьщото колебание на ниските обороти дори гасне някой пьт,на колко дагностики сьм бил и колко пари и смени на чаркалаци проблема си стои,моя сьвет от патил е карай си така ще си спестиш много средства и нерви. :wave:

Назад към E46