CD-то не чете дискове - е46 330ci
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
CD-то не чете дискове - е46 330ci
Здравейте. СД-то ми се намира в багажника /ако това има някакво значение/. Проблемът е, че какъвто и диск да мушна, плеъра вътре в колата въобще не индикира наличието на диск - изписва "No dicks". Пробвах с оригинален аудио диск, със записан на компютър на различни скорости - не става и не става. Самото СД в багажника издава звуци като мушна диска, но вътре плеъра пише, че няма диск. Къде може да е проблемът?
- rottenwilde
- Потребител
-
- Кара: E46 328ci
Re: CD-то не чете дискове - е46 330ci
Същият проблем и при мен, до вчера четеше всичко, днес не можеше да прочете само последния диск. Извадих всички, сложих ги на ново и вече нищо не чете ...
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Пробвайте да слагате диска на 1 вото гнездо при мен помага ,а понякога и когато това не помогне може да се пробвате да почистите оптиката,като най доволен съм от метода със стиропореното топче което се търка леко отгоре оптиката ,без памуци и темподобни химии.Само едно чисто топченце и леко търкане където и да съм го правил по това като уредби ,ДВД -та и всичко което чете ЦД-та помага на 100%.
- Ludmil
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: Е46 M47N20
Почистване на оптичната система и смазване на движещите се части.
Ако не помогне може да се регулира тока през лазерния светодиод.
Ако и това не помага .... смяна на лазера.
Ако не помогне може да се регулира тока през лазерния светодиод.
Ако и това не помага .... смяна на лазера.
... _______
o/_______\o
(Оo=00=oO)
[]==***==[]
o/_______\o
(Оo=00=oO)
[]==***==[]
- surfboard
- младши ентусиаст
-
Мерси, колега. Можеш ли да ме насочиш към някой, който може да извърши описаните от теб процедури?
- HackeD
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E92 330D
surfboard написа:Мерси, колега. Можеш ли да ме насочиш към някой, който може да извърши описаните от теб процедури?
Прави се лесно, аз лично няколко 2 пъти съм отварял цд-то да го почистя вадиш цд-то отгоре има един капак който се държи на пластини просто махаш го и виждаш оптиката, когато няма диск вътре леко в пръста буташ оптиката надолу и ти се открива окото за четене, и с клечка за уши която е напоена малко със спирт просто минаваш по окото 1-2 пъти после сглобяваш по обратния ред и е готово. И на мен така четеше 1-2 диска от 20 , след като го почистих няма диск който да не прочете.

Имах същия проблем едно време и се оказа, че е много по-евтино бързо и лесено просто да си вземете друг втора ръка, вместо да ремонтирате този. 

- surfboard
- младши ентусиаст
-
mit-kong написа:Имах същия проблем едно време и се оказа, че е много по-евтино бързо и лесено просто да си вземете друг втора ръка, вместо да ремонтирате този.
И аз си мислех същото, но ако сложа друго СД от 330-ка, трябва ли нещо да се препрограмира и има ли опасност системата да не го познае или нещо да не се сработят? Примерно ако е СД от 330и, а не от 330ци?
surfboard написа:mit-kong написа:Имах същия проблем едно време и се оказа, че е много по-евтино бързо и лесено просто да си вземете друг втора ръка, вместо да ремонтирате този.
И аз си мислех същото, но ако сложа друго СД от 330-ка, трябва ли нещо да се препрограмира и има ли опасност системата да не го познае или нещо да не се сработят? Примерно ако е СД от 330и, а не от 330ци?
Мисля, че двигателя и горивото нямат връзка с аудиото. Хубаво е да имаш опция за тест не за други, ами да провериш да не е в същото състояние като твойто.

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Това с почистването на оптиката на устройството помага понякога ( често е временно)....
Промяната на тока през диода пък скъсява драстично живота му и решението пак е временно (ако изобщо помогне).
Смяна на оптиката е решението , въпроса е намирането на нова таква ... Всички операции съм ги правил многократно и съм експериментирал с различни устройства ....
Промяната на тока през диода пък скъсява драстично живота му и решението пак е временно (ако изобщо помогне).
Смяна на оптиката е решението , въпроса е намирането на нова таква ... Всички операции съм ги правил многократно и съм експериментирал с различни устройства ....
- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
metodi80 написа:Това с почистването на оптиката на устройството помага понякога ( често е временно)....

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
2 години след почистването си работи безупречно 

- metodi80
- старши ентусиаст
-
hacker4eto1 написа:2 години след почистването си работи безупречно
Е .... добре , ти си в тия 5 % от случаите , дето почистването е решило проблема ....
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
metodi80 написа:hacker4eto1 написа:2 години след почистването си работи безупречно
Е .... добре , ти си в тия 5 % от случаите , дето почистването е решило проблема ....
Чакам го да умре ,ама не умира и аз си мислех ,че ще е временно решението но нямам проблеми да чукна на дърво

- surfboard
- младши ентусиаст
-
Тъй като сам няма да се справя, отново питам дали има колега от София, който да почисти устройството срещу заплащане? Много държа да го подкараме, тъй като въртя доста километри и без музика направо издивявам.
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2