Проблем с ламбда сонда
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- antonmomchilov
- Потребител
-
Проблем с ламбда сонда
Здравейте колеги!
Напоследък забелязвам по висок разход , и реших да отида на диагностика. Показа грешка в първата ламбда сонда. Интересно ми е да разбера дали някой от вас е имал проблеми с сондата , и т.н
Благодаря предварително
Напоследък забелязвам по висок разход , и реших да отида на диагностика. Показа грешка в първата ламбда сонда. Интересно ми е да разбера дали някой от вас е имал проблеми с сондата , и т.н
Благодаря предварително

Последна промяна antonmomchilov на 20 Яну 2010, 18:55, променена общо 1 път
- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
Re: Проблем с лабда сонда
По книжка се сменят на 150к км. защото после почват да дават отклонения. При теб даже е дефектирала значи няма какво да чакаш, но смени и двете едновременно.
- shnitzera
- ентусиаст
-
- Кара: Е60 525d
- Мечтае да кара: това ,което кара
Re: Проблем с ламбда сонда
antonmomchilov написа:Здравейте колеги!
Благодаря предварително
да аз имах ,с втората то е все тая за работата на мотора ,симптомите бяха:
-изключително висок разход 17-20 л
-много мудна в ниските(тя не ,че е много рязка попринцип

ми това е и мисля ,че никак не е малко
ако ти е сименс компа и инсталацията ,сондата трябва и тя да е сименс
- mi6omga
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw
и аз имах следниа проблем преди вдигна ми се разхода на мен ми беше изгориала парвата и като иа смених вси4ко си бе6е ок но като настапи птп сега си ги продавам понеже не ми триабват на bosh са 0887545225
- gadn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: Е36
Ще вдигна малко тази стара тема, за да не пускам нова за дребния ми въпрос: Как да разбера коя ламбда е 1 и коя 2 на М52б20 , защото излиза номер 2 на диагностиката.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
gadn написа:Ще вдигна малко тази стара тема, за да не пускам нова за дребния ми въпрос: Как да разбера коя ламбда е 1 и коя 2 на М52б20 , защото излиза номер 2 на диагностиката.
Първата е преди/на катализатора , втората след него ....
- kluna_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
metodi80 написа:gadn написа:Ще вдигна малко тази стара тема, за да не пускам нова за дребния ми въпрос: Как да разбера коя ламбда е 1 и коя 2 на М52б20 , защото излиза номер 2 на диагностиката.
Първата е преди/на катализатора , втората след него ....
Не е така!
Първата ламбда е на банк1 (демек за 1-3 цилиндър), а втората е за банк2 (демек 4-6 цилиндър) и двете сонди на м52 са преди катализатора!

- Night_Wolf
- младши ентусиаст
-
потвърждавам горното мнение, като цилиндрите се броят от стъклото към бъбреците
- gadn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: Е36
да и двете са на колекторите. лошото е , че вече съм и правил кабелите точно на тази която сега пак се е прецакала нещо и май ще трябва да я сменям вече, че като гледам си е оригиналната. хубавото е , че за пръв път видях metodi80 да обърка нещо, което показва, че винаги може да се научи нещо ново от тоя форум 

- metodi80
- старши ентусиаст
-
gadn написа:хубавото е , че за пръв път видях metodi80 да обърка нещо, което показва, че винаги може да се научи нещо ново от тоя форум
Абе то за хубаво не е хубаво , че в 1 нощеска пиша във форума и къде чета редовете , къде м/у тях ....
Правилно е отбелязал колегата , че става дума за Bank1 и Bank2 , само дето аз бях останал с впечатление , че става дума за М54 , където имаме Bank1 -before cat и after cat и Bank2- before cat и after cat (това имах предвид като 1-ва и 2-ра преди и след катализатора за съответната Bank). Както и да е ..... гони ме безсъние (като и тая вечер) и си драскам във форума , та се случва да не прочета правилно ....
10 мнения
• Страница 1 от 1