клапани на парното Е36 с климатик съвместимост
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
клапани на парното Е36 с климатик съвместимост
Колеги може ли да сподели някои дали мога да заменя клапаните на парното на Е36 с клима с такива от Е39 ?
на същия принцип ли са? на тези от Е39 има една аукс помпа.. дали може и тя да работи да кажем когато е нужно?
на същия принцип ли са? на тези от Е39 има една аукс помпа.. дали може и тя да работи да кажем когато е нужно?
- marto7067
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с волан от М5
- Мечтае да кара: Scott Gambler 730
Re: клапани на парното Е36 с климатик съвместимост
Аз ще го правя това нещо, но ще е след някой месец...мисля, че ще станат-няма причина да са на друг принцип(ма знам ли?) Помпата също мисля да я вържа към някакво семпло бутонче, като от същото ще пусна и един + към управлението на климатроника и вентилатора на 1-ва степен... 

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Ъъъъъ, какви копчета, какви щуротии !?
При Е34 това всичкото се управлява автоматично - при достигане на определена температура (30 градуса) и при положение че е настроено да духа топло помпата сработва до определени обороти (около 2500-3000), и после се изключва за да не "затапва" системата ! Има си и реле в "бушониерата" което е за управлението ѝ !
При Е34 това всичкото се управлява автоматично - при достигане на определена температура (30 градуса) и при положение че е настроено да духа топло помпата сработва до определени обороти (около 2500-3000), и после се изключва за да не "затапва" системата ! Има си и реле в "бушониерата" което е за управлението ѝ !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- marto7067
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с волан от М5
- Мечтае да кара: Scott Gambler 730
нееее, става въпрос.....като изгасиш колата и да духа топло на загасен мотор, без да е на контакт
как да е де, за клапаните говорихме.

как да е де, за клапаните говорихме.
- ares2
- старши ентусиаст
-
добра идея.. аз не съм мислил за това..
по скоро искам да се отърва от некачествените клапани на Е36 които се съсипват често..
до сега съм сменил 3
по скоро искам да се отърва от некачествените клапани на Е36 които се съсипват често..
до сега съм сменил 3
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Колега проблема е ,че не си сменил нищо просто си сложил втора употреба което е същото
I'm slowly drifting

- ares2
- старши ентусиаст
-
така е, но както сме коментирали и преди тук в този раздел има едно слабо място на тези клапани..
всеки които ги е отварял знаек къде и как се прекъсват.
не искам да инвестирам в нещо което не е домислено.. просто следващите поколения са по надеждни..
нешо подобно като абс на Е36..
50 помпи и все една и съща повреда..
разбирам че са си извивяли живота, но.. всеки иска повече..
всеки които ги е отварял знаек къде и как се прекъсват.
не искам да инвестирам в нещо което не е домислено.. просто следващите поколения са по надеждни..
нешо подобно като абс на Е36..
50 помпи и все една и съща повреда..
разбирам че са си извивяли живота, но.. всеки иска повече..
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Haddess написа:Клaпите не се ли рециклирaт?
Рециклират се ама занимавката е стабилна , ако проблема е в уплътненията се правят тефлонови подложки , ако проблема е в бубините се пренавиват ..... аз скоро ще го предложа като услуга , само чакам тука един прехвален стругар да ми направи подложките ....
Иначе ремонтират ли се качествено , стават бетон !
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Аз Компакта го карам без клапан
.Пускам топло-духа топло,пускам студено-духа студено,пускам климатика-духа много студено.За коли с климатроник не знам как ще се отрази това.Хубавото в случая е,че по този начин водата си върти постоянно и няма опасност от затлачване на серпентини в радиаторчето 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
metodi80 написа:Haddess написа:Клaпите не се ли рециклирaт?
Рециклират се ама занимавката е стабилна , ако проблема е в уплътненията се правят тефлонови подложки , ако проблема е в бубините се пренавиват ..... аз скоро ще го предложа като услуга , само чакам тука един прехвален стругар да ми направи подложките ....
Ще чaкaм.

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Haddess написа:metodi80 написа:Haddess написа:Клaпите не се ли рециклирaт?
Ще чaкaм.
OK

- NaCaRcOrIi
- Потребител
-
- Кара: BMW e36 318i
vladi_a_i написа:Аз Компакта го карам без клапан.Пускам топло-духа топло,пускам студено-духа студено,пускам климатика-духа много студено.За коли с климатроник не знам как ще се отрази това.Хубавото в случая е,че по този начин водата си върти постоянно и няма опасност от затлачване на серпентини в радиаторчето
А какво си сложил като заместител на клапите? Предполагам някакъв универсален тройник,през който водата да циркулира спокойно и безпрепядствено.Та,въпросат ми е какъв размер трябва да са трабичките на универсалния троиник за да паснат на маркучите който в момента влизат в клапите?
- georgiz
- Потребител
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: samolet
При мен се беше получило така че единия клапан пускаше постоянно топло, а другия не, при което ставаше една хубава каша с парното и климатика.
Проблема малко го побългарих, но всеки си преценява сам - сложих тройник за да направя двузоновото радиаторче за парното на еднозоново, след което на мястото на клапаните - едно водопроводно кранче, и си решаваш проблема с парното и климатика. Зимата си пускаш парното от кранчето, а лятото, като го спреш вече не духа топло и може и климатика да си пускаш когато искаш да ти охлажда повече от студения въздух навън.
Този вариянт естествено е за не толкова претенциозни, но на мен лично ми спести 300 лв, за нови клапани преди 3 години, а от такива втора употреба няма нужда, защото и те са на същото положение като старите.
Проблема малко го побългарих, но всеки си преценява сам - сложих тройник за да направя двузоновото радиаторче за парното на еднозоново, след което на мястото на клапаните - едно водопроводно кранче, и си решаваш проблема с парното и климатика. Зимата си пускаш парното от кранчето, а лятото, като го спреш вече не духа топло и може и климатика да си пускаш когато искаш да ти охлажда повече от студения въздух навън.
Този вариянт естествено е за не толкова претенциозни, но на мен лично ми спести 300 лв, за нови клапани преди 3 години, а от такива втора употреба няма нужда, защото и те са на същото положение като старите.
- georgiz
- Потребител
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: samolet
NaCaRcOrIi написа:vladi_a_i написа:Аз Компакта го карам без клапан.Пускам топло-духа топло,пускам студено-духа студено,пускам климатика-духа много студено.За коли с климатроник не знам как ще се отрази това.Хубавото в случая е,че по този начин водата си върти постоянно и няма опасност от затлачване на серпентини в радиаторчето
А какво си сложил като заместител на клапите? Предполагам някакъв универсален тройник,през който водата да циркулира спокойно и безпрепядствено.Та,въпросат ми е какъв размер трябва да са трабичките на универсалния троиник за да паснат на маркучите който в момента влизат в клапите?
1/2 цола, стават тройници за водата от газова уредба
15 мнения
• Страница 1 от 1