Пали и гасне веднага 318i
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Пали и гасне веднага 318i
Някой май ме е урочасал, не спират проблемите...след два ремонта по двигателя смяна на биелни лагери и смяна на балансиращи валове, днес колата както си я карах без проблем изгасна в движение, веднага понечих да я запаля, запали и пак угасна...и така 30 пъти докато накрая се отказах и ме дръпнаха. Двигателят запалва, по таблото няма грешки, има антифриз и масло пали държи 1 секунда и изгасва
Сега сигурно като отида в сервиза пак 200 лева, ще кихна
Четох за дебитомер, откачих го уж, проблема е същият без промяна.
Двигателят е м43 318i 118 коня

Четох за дебитомер, откачих го уж, проблема е същият без промяна.
Двигателят е м43 318i 118 коня
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Re: Пали и гасне веднага 318i
Датчик колянов вал или бензинова помпа.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
washky написа:Мога ли сам да го диагностицирам или трябва да отида в сервиз?
Би трябвало да ти изпише грешка компа за датчика или мисфаери

Утре, ще я закарам, но все пак си мисля, че ако е бензинова помпа, не би трябвало да запали въобще? Не разбирам нищо, но все пак
Утре, ще пиша така или иначе какво се случва в сервиза, нека и другите изкажат мнение !

- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
washky написа:Утре, ще я закарам, но все пак си мисля, че ако е бензинова помпа, не би трябвало да запали въобще? Не разбирам нищо, но все пакУтре, ще пиша така или иначе какво се случва в сервиза, нека и другите изкажат мнение !
колегите са ти казали какво може да е.
аз имах същите симптоми на Е34 и беше помпата.
иначе гледай по-свежо, сега като я смениш ще има да си я караш дълго време с кеф

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
washky написа:Утре, ще я закарам, но все пак си мисля, че ако е бензинова помпа, не би трябвало да запали въобще? Не разбирам нищо, но все пакУтре, ще пиша така или иначе какво се случва в сервиза, нека и другите изкажат мнение !
Като почне да умира помпа,ту пали ту гасне ту припалва почва да прави всякви мизерии до де спре напълно.
GecataBMW-E46 написа:washky написа:Утре, ще я закарам, но все пак си мисля, че ако е бензинова помпа, не би трябвало да запали въобще? Не разбирам нищо, но все пакУтре, ще пиша така или иначе какво се случва в сервиза, нека и другите изкажат мнение !
Като почне да умира помпа,ту пали ту гасне ту припалва почва да прави всякви мизерии до де спре напълно.
До ден днешен никога съм нямал проблеми с паленето, дори и тази сутрин нямах, запалих си и просто умря посредата на пътя. Внезапна смърт?

- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
washky написа:GecataBMW-E46 написа:washky написа:Утре, ще я закарам, но все пак си мисля, че ако е бензинова помпа, не би трябвало да запали въобще? Не разбирам нищо, но все пакУтре, ще пиша така или иначе какво се случва в сервиза, нека и другите изкажат мнение !
До ден днешен никога съм нямал проблеми с паленето, дори и тази сутрин нямах, запалих си и просто умря посредата на пътя. Внезапна смърт?Дано да НЕ е помпата, а датчика, защото разликата в сумата е тройна
тя така умира помпата, и при мен беше същото, палеше си винаги и един път както си карах изгасна

принципно по нета има доста писано как да я провериш.

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Направи диагностика , ако нямаш записан датчик на колянов вал , значи проблема ти е в помпата ..... въпреки ,че това поведение , което описа , на мен повече ми прилича на проблем с датчика ..... (когато проблема е в помпата , не пали от всеки път или пали на моменти ,а в други не .... а ти казваш , че пали и после гасне ...... най -добре -диагностика първо и после разсъжденията ). И помпата , и датчика могат да умрат от веднъж или постепенно да проявят симптоми ....
Причината беше: Инжекционната помпа ( върти, но не прави достатъчно налягане )
Цена втора употреба: 50 лв.
П.С минах тънкаж

Цена втора употреба: 50 лв.
П.С минах тънкаж

- A.С.Д.
- Потребител
-
- Кара: хюндай лантра
- Мечтае да кара: нещо реално...е46/е39
- Детайли за колата: плаче за скрап
Здравейте! Днес докато си чаках в един сервиз и идват едни пичове с една 318i-ка .Джанти,боята лъщи всичко е ток.Майстора ги пита какво става е момчета и те абеее колата нещо не върви и трака много странно.Малеее то направо се чуваше как коляновия вал нещо чука абе направо ужас.Майстора им каза добре ще я пусна на диагностика но да знаете тоя мотор според мен е за отваряне и се радвайте ако 1000 лв ви стигнат.Прави им диагностиката(а момчетата се суетят около колата) и...датчик на КОЛЯНОВИЯ ВАЛ.След това мъчат се да запалят колата едва едва пърха,мирише на бензин и в момента в който вземе пък че закачи и запали едва поддържа обороти а за даване на газ въобще не може да става и дума.Мъчиха се и колата остана там а само преди 10 мин си дойдоха с нея.
Историята...вчера взимат колата от автокъща...днес сменят маслото и...другото вече го казах по горе.да не говорим че палеха с пластмасовия ключ :banghead
казах това в подкрепа за това че може би датчика колега е проблема
Успех!
Историята...вчера взимат колата от автокъща...днес сменят маслото и...другото вече го казах по горе.да не говорим че палеха с пластмасовия ключ :banghead
Успех!
A.С.Д. написа:
Успех!
Колега проблема е решене отдавна и съм казал кое беше причината няколко поста по-горе "Инжекционна помпа"

14 мнения
• Страница 1 от 1