Гасне в движение- при диагностика EWS-а изключва мотора?!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Гасне в движение- при диагностика EWS-а изключва мотора?!

Мнение от ghivanov » 22 Сеп 2014, 15:58

Здравейте колеги. Разглеждах из форума и реших да споделя своят проблем. От няколко години имам е46 318i. В началото си карах колата на бензин, след което смених няколко газови уредби и започнаха мъките, дали свързани с газта, дали не, не зная. Та какво се случва. В движение продължително време на постоянна скорост, например на магистралата, колата гасне и се самозапалва сама. При висока скорост е доста неприятно и стряскащо, особено когато съм на темпомат. При закачане на диагностика изписва че EWS-a изгася аварийно автомобила. Имах теч на радиатора и в един от моментита след което ми изгасна мотора и се самозапали, започна да загрява. След това смених радиатора и термостата, направих профилактика за течове- всичко ок. Преди два дни пътувах на дълъг път около 300км- всичко ок. Да, ама не. На връщане отново същия проблем- колата двукратно се изгаси и се самозапали в движение с висока скорост на магистралата- диагностиката отново показва аварийно изгасяне на мотора от EWS. При диагностика на охладителната система- всичко е ок, охлажда си, отваря си двата кръга, температурата на охладителната система 93-94 градуса, температура на маслото 104 градуса. Пълен шах. Сега направих пак малко извънградско каране, този път с по-ниска скорост и отново изгасна. Нямам течове. Започваме да се чудим дали това че изпарителя на газовото се намира доста нависоко не е корена на проблема (когато попитах на няколко места различни газаджии все ми казват че не е проблем да е на високо) но вече се чудя от къде може да идва целия този проблем, Температурата не е толкова висока, че да гасне аварийно, защотот това показва диагностиката, дали е някой датчик или пък EWS-a се е прецакал.. :?: :?: :?: :kuku: :confused:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Гасне в движение- при диагностика EWS-а изключва мотора?

Мнение от oci » 23 Сеп 2014, 13:49

ghivanov написа:Здравейте колеги. Разглеждах из форума и реших да споделя своят проблем. От няколко години имам е46 318i. В началото си карах колата на бензин, след което смених няколко газови уредби и започнаха мъките, дали свързани с газта, дали не, не зная. Та какво се случва. В движение продължително време на постоянна скорост, например на магистралата, колата гасне и се самозапалва сама. При висока скорост е доста неприятно и стряскащо, особено когато съм на темпомат. При закачане на диагностика изписва че EWS-a изгася аварийно автомобила. Имах теч на радиатора и в един от моментита след което ми изгасна мотора и се самозапали, започна да загрява. След това смених радиатора и термостата, направих профилактика за течове- всичко ок. Преди два дни пътувах на дълъг път около 300км- всичко ок. Да, ама не. На връщане отново същия проблем- колата двукратно се изгаси и се самозапали в движение с висока скорост на магистралата- диагностиката отново показва аварийно изгасяне на мотора от EWS. При диагностика на охладителната система- всичко е ок, охлажда си, отваря си двата кръга, температурата на охладителната система 93-94 градуса, температура на маслото 104 градуса. Пълен шах. Сега направих пак малко извънградско каране, този път с по-ниска скорост и отново изгасна. Нямам течове. Започваме да се чудим дали това че изпарителя на газовото се намира доста нависоко не е корена на проблема (когато попитах на няколко места различни газаджии все ми казват че не е проблем да е на високо) но вече се чудя от къде може да идва целия този проблем, Температурата не е толкова висока, че да гасне аварийно, защотот това показва диагностиката, дали е някой датчик или пък EWS-a се е прецакал.. :?: :?: :?: :kuku: :confused:

По скоро проблема е в ЕВС-а, на колата, трябва да го смениш и да пробваш, до сега не съм чул да се гаси и пали сама колата :dunno:

Потребител
Аватар

Мнение от ghivanov » 23 Сеп 2014, 17:38

Това ми го правеше преди да сменя радиатора, по-късно стана така че колата започна да вдига градусите, овладяхме загряването. ПРи диагностиката показа висока температура и не отваряше втория кръг- разбит термостат. Смених термостата, смених радиатора- диагностика- всичко идеално в температурата на системата, отварят се и двата кръга. Какво имам предвид гаснене и запалване: по време на движение примерно по магистралата с постоянна скорост 120км/ч на темпомат изведнъж рязко спъване падане на обоотите до минимума като при изгаснала кола, светване на чека като при изгасена кола и веднага вдигане на оборотите и изгасяне на чека като след запалване. Диагностика- EWS-a гаси аварийно двигателя :kuku: :kuku: :kuku:

Потребител
Аватар
Кара: Е46 318 CI
Мечтае да кара: танк у парламенто

Мнение от Strike » 25 Сеп 2014, 18:38

Имах подобен проблем с едно ауди преди време при вдигане над 140 км колата почваше да гасне и след това да пали на скорост оказа се някъкъв проблем с въздуха газаджията измъкна един маркуч (мисля че от въздушния филтър ) и го пусна свободно надолу и проблема изчезна обяснението беше че има "недостиг на въздух и така няма да има проблем " и наистина нямаше проблем поне 20к км след това така го карах .Та мисля че и пре теб е някъкъв такъв проблема с регулирането на въздуха

Последно избутване ghivanov от 25 Сеп 2014, 18:38

Назад към E46