Въпрос за кабели за свещи М40б18
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
1 мнение
• Страница 1 от 1
- nvvelikov
- Потребител
-
- Кара: E34 520ia
- Мечтае да кара: E34 M5
- Детайли за колата: E36 318i M40 ex
E36 320i coupe TOTAL
Въпрос за кабели за свещи М40б18
Здравейте колеги. Имам един въпрос към вас. Миналата вечер пътувах извънградско около 300 км без проблем с въпросната машина. На следващата сутрин при опит да я запаля ударих на камък - главния кабел от бобината към свещите го е оръфала перката на радиатора, нарушила му е изолацията и част от проводниците му са скъсани и мисля, че това е проблема( губи импулса от бобината през разръфаното място). Въпроса ми е - възможна ли е смяната само на главния кабел, или трябва целия комплект. Другите кабели от капачката към свещите нямат забележки. Обиколих насам-натам из градчето в което съм сега, но никъде няма комплекта с кабели. В една морга намерих кабели за е34 520i със същата букса на главния като на моята, но не знам дали може да се вземе само главния кабел, т.е. да се извади по някакъв начин (хванат е без галванична ел. връзка за кабела на 1-ва свещ мисля, че беше, а само с нещо като пластмасова шайбичка, която е капсулована, и явно тока се предава по индукция към кабела за капачката.)
Поста стана малко дълъг, но се надявам някой да е разбрал какво имам предвид - дали може да се замени само главния кабел от бобината към капачката или трябва да изпъна врат и да платя цял комплект?
Поста стана малко дълъг, но се надявам някой да е разбрал какво имам предвид - дали може да се замени само главния кабел от бобината към капачката или трябва да изпъна врат и да платя цял комплект?
1 мнение
• Страница 1 от 1