330XD тресе

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e 46 ;e 91

330XD тресе

Мнение от e_v_g_o » 21 Сеп 2014, 18:26

колеги, колата тресе при ускорение по баир,при ляв волан усилва при десен и прав намалява.При отнемане га газта или изключване от скорост спира.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Re: 330XD тресе

Мнение от MonsteR » 22 Сеп 2014, 16:58

Време е за смяна на торк конвертора

Изображение
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e 46 ;e 91

Мнение от e_v_g_o » 22 Сеп 2014, 20:28

колега не съм много спец но това не е ли при автоматика,моята е с ръчни скорости.възможно ли е да е тампон на скоростите.Сменил съм висящ лагер и гунено каре на скоростите.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е61-530XD LCI
Мечтае да кара: кюрьосити

Мнение от djssss » 22 Сеп 2014, 20:45

интересно....човека казва че изключва от скорост,ти го прати за торк:)мани тука може да смениш таван ако ти е спукана гумата ако слуша човек:)
дори и да си автомат/което явно не си/това не е наличие на проблем в тока!
виж за начало полуоски предните ,вътрешни и външни карета,лагери на главини,пиша ти неща който дават близки до твоите оплаквания мизерии,заминаващ торк има следните симптоми,скорост 100км/ч автомобила е на 5-та локъпа е заключил,леко подаване на газ се усеща около 1,2 сек вибриране и поемане на автомобила,последващи проблеми увеличение на вибрацията+играене на оборотите в ускорителен план /локъпа почва хем да боксува,хем да отключва и заключва!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2004/330xd автомат
Мечтае да кара: bumer ...
Детайли за колата: ноо яка

Мнение от basko » 23 Сеп 2014, 13:34

Провери карето?!
Не съм претенциозен, ... най-доброто ми е предостатъчно!!!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Мнение от MonsteR » 29 Сеп 2014, 22:33

djssss написа:интересно....човека казва че изключва от скорост,ти го прати за торк:)мани тука може да смениш таван ако ти е спукана гумата ако слуша човек:)
дори и да си автомат/което явно не си/това не е наличие на проблем в тока!
виж за начало полуоски предните ,вътрешни и външни карета,лагери на главини,пиша ти неща който дават близки до твоите оплаквания мизерии,заминаващ торк има следните симптоми,скорост 100км/ч автомобила е на 5-та локъпа е заключил,леко подаване на газ се усеща около 1,2 сек вибриране и поемане на автомобила,последващи проблеми увеличение на вибрацията+играене на оборотите в ускорителен план /локъпа почва хем да боксува,хем да отключва и заключва!

Ma джас.. смени си тавана ако искаш.. той не е писал ква кутия е.. според теб автомата не може да се изключва от скорост.... ?

Колега евго, подвел съм те, но не съм разбрал че не си автомат.. извинявам се, обаче симптомите са ти точно тръгнал конвертор..

Щом не си автомат.. мисля виж кардана, гуменото каре, някви ей такива работи.. има шанс да са карета на полуоските, но сне голяма вероятност.. Вътрешните по често фирясват. Има тема намерия и си почети...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 29 Сеп 2014, 23:55

djssss написа:...виж за начало полуоски предните ,вътрешни и външни карета,лагери на главини....

Освен горе казаното , виж си и тампоните на мотора и тези на скоростната кутия ... казваш , че си сменил гуменото каре на кардана , и висящ лагер , така , че те би трябвало да отпаднат като евентуални проблеми .....

Назад към E46