Повреден кантар на дясната седалка?
Модератор: Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Повреден кантар на дясната седалка?
Здравейте, откакто взех колата ми свети едно червено човече седящо на седалка в най-десния ъгъл (х5 е53 2001) и едно момче прохождащо в автодиагностиката ми каза, че кантара на пасажерската седалка е повреден. Помня, че преди съм имал същия проблем и бях разпитвал, та имаше начин да се лъже с някакви кондензатори ли какво беше.. Та главното ми питане е, има ли някой колега, който може да го излъже, така че, недай си боже ако нещо стане, да се отвори бега, както си му е реда, а в същото време да не свети на таблото и да не излиза като грешка при диагностика?
ПС. Реших да пиша тук, защото по скоро търся колега, който да помогне, а не диагностициране на проблема. Ако все пак темата ми е за техническият раздел, моля някой колега да я премести.

ПС. Реших да пиша тук, защото по скоро търся колега, който да помогне, а не диагностициране на проблема. Ако все пак темата ми е за техническият раздел, моля някой колега да я премести.

- astrix80
- Потребител
-
- Кара: BMW E46
- Мечтае да кара: за каквото е мечтал си го кара
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Re: Повреден кантар на дясната седалка?
Намери някой да ти го изключи софтуерно, няма смисъл от залъгалка когато може да се направи по грамотно 

- saleene
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X6
- Мечтае да кара: BMW X6M
- Детайли за колата: BMW X6 4.0D M-performance pack 2017 , black 313bhp N57D30TOP
ЗДР. колега , това не е "кантарче" а датчик че има пътник на седалката и понеже представлява нещо като "мрежа" е вградено в самата седалка смяната е бая зор погледни за всеки случай буксата по седалката да не е откачена или да са окислени самите клеми . Въпросното "лъгане" е само за да излъжеш ел. блока на еърбека че работи прави се с няколко съпротивления които да отговарят на съпротивлението на "датчика" (фолиото) и се свързва към самата букса но не работи и еърбега аз поне не са сещам за вариант да се излъже цялата система , горе описаното съм го правил но на Audi A8 .
Снимката е примерна !!!

Снимката е примерна !!!

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
mit-kong написа:Здравейте, откакто взех колата ми свети едно червено човече седящо на седалка в най-десния ъгъл (х5 е53 2001) и едно момче прохождащо в автодиагностиката ми каза, че кантара на пасажерската седалка е повреден. Помня, че преди съм имал същия проблем и бях разпитвал, та имаше начин да се лъже с някакви кондензатори ли какво беше.. Та главното ми питане е, има ли някой колега, който може да го излъже, така че, недай си боже ако нещо стане, да се отвори бега, както си му е реда, а в същото време да не свети на таблото и да не излиза като грешка при диагностика?
пиши от къде си за да ти предложим колега за помощ, ако си от София и аз мога да ти го оправя както кажеш, кеф ти софтуерно, кеф ти с въпросната залъгалка.
- stormrider
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ М44Б19
- Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
- Детайли за колата: Стара баба с тояжка
Извинете,а какво би струвало да се направи така както е било заводски,т.е. бега да е функционален без да се лъже и маже.
С много любов към децата!
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
200-300 лв е осезателя. Подмяна, разглобяване на седалката, доста работа си е. А осезателя единствено изключва пасажерските бегове ако няма никой на седалката. Залъгалката или софтуерното изключване отчитат винаги пасажер на седалката и беговете си работят.

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
stormrider написа:Извинете,а какво би струвало да се направи така както е било заводски,т.е. бега да е функционален без да се лъже и маже.
Много просто, просто трябва да се смени с нов

ама нов струва около 200 лв и 100-тина за подмяната, а другата интервенция е 10 пъти по евтина

oci написа:mit-kong написа:Здравейте, откакто взех колата ми свети едно червено човече седящо на седалка в най-десния ъгъл (х5 е53 2001) и едно момче прохождащо в автодиагностиката ми каза, че кантара на пасажерската седалка е повреден. Помня, че преди съм имал същия проблем и бях разпитвал, та имаше начин да се лъже с някакви кондензатори ли какво беше.. Та главното ми питане е, има ли някой колега, който може да го излъже, така че, недай си боже ако нещо стане, да се отвори бега, както си му е реда, а в същото време да не свети на таблото и да не излиза като грешка при диагностика?
пиши от къде си за да ти предложим колега за помощ, ако си от София и аз мога да ти го оправя както кажеш, кеф ти софтуерно, кеф ти с въпросната залъгалка.
От София съм.

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
И 100 пъти по-евтина да е , ако видиш на живо какво ще се случи със седалката ти докато се смени кантара, сам ще се откажеш!
Търси Oci , щом си от София!
По-добре колата да мисли , че винаги има пътник на предната седалка и да отвори всички бегове,от колкото да не отвори пасажерските!
Демек по-добре залъгалка или софтуерно да й се каже ,че винаги има седнал пасажер!
Търси Oci , щом си от София!
По-добре колата да мисли , че винаги има пътник на предната седалка и да отвори всички бегове,от колкото да не отвори пасажерските!
Демек по-добре залъгалка или софтуерно да й се каже ,че винаги има седнал пасажер!
10 мнения
• Страница 1 от 1