Проблем с предницата!!! Помощ!!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 320 d

Проблем с предницата!!! Помощ!!

Мнение от nishto1li4no » 20 Сеп 2014, 8:15

Привет на всички! Имам проблем с предницата. Имам 320 дизел 150 коня 2003 накрая. Колата ми носи ляво дясно. Сменил съм всичко възможно по предницата. Ходил съм къде ли не, минал съм 3-4 различни стенда едни ми викат гумите големи други рейката. Гумите ми са 225/45/17 и като гледам всички карат с такива. Сега последно рейката ми има луфт и излезе една кормилна щанга за смяна. Колата сериозно ходи ляво дясно ако пусна волана ще ме утрепе някъде. Може ли да е от спирачните апарати, някой ми каза че можело да ми задържат. Не мога да карам така хора много е гадно не усещам нищо стабилно. Някой имал ли е такъв проблем :banghead: . Моля помогнете ако някой знае какво да правя.... Задължен съм ви.... :banghead: :bowdown: :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с предницата!!! Помощ!!

Мнение от 6inlinepower » 20 Сеп 2014, 9:47

Намери си сервиз, в който хората знаят какво правят.

Разгледай в раздел ''Сервизи, Магазини, Автоцентрове, Услуги'' във форума.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 20 Сеп 2014, 10:09

Последно всичко ли си сменил и е здраво, или започват тепърва да излизат разбити части? Намери си сервиз, в който да я диагностицират, да сменят каквото виждат нередно и да направят реглаж И на задния мост, като там също е нужно да няма разбити неща. Ако след всичко това нещата не се оправят значи или рейката има прекалено голям луфт, или гумите ти не са ок. Съответно преди да се заемеш с рейката посети гумаджия.

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 20 Сеп 2014, 12:31

А волана прав ли стой или за да върви колата на пред волана е леко извит ?
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

Потребител
Аватар

Мнение от nishto1li4no » 20 Сеп 2014, 14:16

сменил съм всичко, преди 2 дена ходих пак в сервиз и ми казаха, че лява кормилна щанга е за смяна, това добре ще я сменя ама и луфта в рейката е голям. на 3тия стенд където отидох волана ми остана леко на ляво( до преди това беше прав). Смяпо каталог там да я оставя в сервиз и докато не стане да не я барам.... а и още нещо по каталог маншоните ми ги дава в двата края с еднакви диаметри отвори, а на колата от към гумата е по малък. :banghead:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на пълна газ
Мечтае да кара: MB SLS AMG

Мнение от DiGital » 20 Сеп 2014, 17:26

Направи снимка на бомбетата и качи тука. Преди да отидеш на стенд НАПОМПИ ГУМИТЕ (никой него прави) според табелката и искай разпечатка след реглажа. Ако бяха спирачките трябваше на техническите преглед дати кажат ама сигурно и там минаваш само за пред камерата. карай 10км на дълго и пипай джантите ако са равномерно топли нее от спирачките. И на реглажа там поне отиди с 4 приятели между 50-80кг да седят в колата иначе не излизат стойностите! Правил съм на моята коя и знам какво е. И на почти всички места волана го закрепват според тяхната програма, ти искай на диагностика даго нагласят на 0 градуса според LWS-a (датчика за ъгъла на волата) и тогава всичко останало.

Без да покажеш нещо няма как датисе помогне!
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д
Мечтае да кара: M550d

Мнение от bobreti » 20 Сеп 2014, 18:49

На равен път ли тегли или като караш по неравности.Моята като я карам по дупките на бул.Цар Борис също носи,а на хубав път няма проблеми.Диагноза предни амортисьори.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320D,150к.с /комби бегачка

Мнение от nazis » 20 Сеп 2014, 19:52

Моято също беше така и благодарение на сервиз БОШ до Ахелой - това е нов сервиз близо до гр Несебър и вече всичко е наред
Уредите и стенда им са нови на Бош
Направиха ми и реглаж на задния мост и сега колата държи пътя добре
Преди това бях дал 30лв за стенд на един измислен сервиз Муни/Мазда/ в Бургас и там я бяха разбазикали доста
Голямата цица разсейва добрият ебач !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 20 Сеп 2014, 19:54

Отговора е тотално и безвъзвратно загубена сходимост, подсилена от широката гума.

Ако правиш реглаж на разбита предница/задница освен да храниш алчните квартални "башмайстори" друго няма да докараш.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 316i E46 N42B18

Мнение от bigfinger » 20 Сеп 2014, 19:59

Смени си "майстора" така както обясняваш, няма правилна сходимост.

Аз карам с 225/40/18 и не тегли никъде освен ако няма коловози от камиони автобуси по асфалта.

Направи уточнение накъде носи и кога.

П.С.Като се прави сходимост се гледа първо задна ос и после предна!
И ако имаш разпечатка постни една да видим.
Няма ненаказано добро!!!! Китайска поговорка.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nazis » 23 Сеп 2014, 10:59

Това за гумите и аз не го знаех - щото гледам момчето на сервиза ми ги припомпваше и явно е важно

Потребител
Аватар

Мнение от nishto1li4no » 24 Дек 2014, 9:32

колеги смених кормилна щанга, свалих рейката имаше луфт, ремонтираха я сега колата е без промяна. Сходимост има. сега ми казаха че амортисьорите били изтървали и двата, ама от стенда казват не сме сигурни че е от това. Няма нищо друго което да не съм сменил. Остава само карето на рейката ако има такоз(не разбирам много много) и да на хубав път не ходи на никъде ама карам ли по малко неравен или с коловози си дърпа и в двете страни. абе като си карам волана изобщо не е твърд ами все едно си сложил болт в масло! Не знам вече какво да правя всички викат не знам!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nazis » 24 Дек 2014, 18:22

nishto1li4no написа:колеги смених кормилна щанга, свалих рейката имаше луфт, ремонтираха я сега колата е без промяна. Сходимост има. сега ми казаха че амортисьорите били изтървали и двата, ама от стенда казват не сме сигурни че е от това. Няма нищо друго което да не съм сменил. Остава само карето на рейката ако има такоз(не разбирам много много) и да на хубав път не ходи на никъде ама карам ли по малко неравен или с коловози си дърпа и в двете страни. абе като си карам волана изобщо не е твърд ами все едно си сложил болт в масло! Не знам вече какво да правя всички викат не знам!!

Айде на бас че като смениш карето на волана и ще се оправи колата (знам защото и моята беше по същия начин) :yes:
Това ти го гарантирам - само остава да почерпиш

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 24 Дек 2014, 19:08

Всяка Е46-ца с този размер гуми в коловози на пътя дърпа стабилно волана.
Примерно моята ако карам с 5км/ч буквално, влезна в такива хубави коловози, ако пусна волана нарочно, то той може да се завърти сам на 180 градуса дори - пробвал съм го. Само от едно леко слизане от 225/45 на 205/50 и това дърпане почти изчезва.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: E36

Мнение от Chope » 25 Дек 2014, 0:07

Е46-ците си дърпат, няма решение на този проблем, дори да смените всичко, но некадърните майстори дето си мислят, че могат да правят реглаж, правят дърпането не само досадно, но и опасно. Правилният реглаж, със здрава предница и хубави гуми (дори 18-ки), могат да докарат така нареченото дърпане до редки случаи и почти неуловими стойности.

Следваща

Назад към E46