Проблем с DSC-то
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Re: Проблем с DSC-то
Мнението ми е за автомобили със система DSC!
Без значение дали автомобила минава на скорост или по инерция през легнал полицай, релси и други изродии по нашите скапани пътища и особено с по-височка скорост си примигва триъгълника.
Системата отчита моментна разлика в оборотите, с които се въртят колелата при преминаване през такъв тип неравности.
Без значение дали автомобила минава на скорост или по инерция през легнал полицай, релси и други изродии по нашите скапани пътища и особено с по-височка скорост си примигва триъгълника.
Системата отчита моментна разлика в оборотите, с които се въртят колелата при преминаване през такъв тип неравности.
Kris написа:JTD написа:vvasilev1 написа:Nasko_ написа:За да не отварям тема, ще попитам в тази, надявам се да не е проблем!
Вече няколко пъти забелязвам, че при преминаване през трамвайни релси, със съвсем ниска скорост ми присветва триъгълника, все едно съм дал газ или се занася колата, а категорично не е нито едно от двете. Дори последният път, преминах по инерция през релсите, пак присветва. От какво може да се получава това?
Това е нормално...релси, легнали полицай...без притеснения!
Как ще е нормално дори и по инерция пак да присветва триъгълника.
За мен това въобще не е нормално.
Моите уважения, но дори и по инерция системата е "под контрол" и ако има загуба на сцепление ще примигва.
Е как ще загуби сцепление на право по инерция? Да я засилиш със 100км/ч и върху линиите да завъртиш волана на 180 градуса рязко, ок, но ей така да си караш направо, да пуснеш колата по инерция и да минеш през някакви линии с 40км/ч и да светне тракшъна, не трябва да става. Освен ако линиите не са някакви 20см по-високи от асфалта да речем.

Така лесно ако се губеше сцепление...
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
JTD написа:Kris написа:JTD написа:vvasilev1 написа:Nasko_ написа:За да не отварям тема, ще попитам в тази, надявам се да не е проблем!
Вече няколко пъти забелязвам, че при преминаване през трамвайни релси, със съвсем ниска скорост ми присветва триъгълника, все едно съм дал газ или се занася колата, а категорично не е нито едно от двете. Дори последният път, преминах по инерция през релсите, пак присветва. От какво може да се получава това?
Това е нормално...релси, легнали полицай...без притеснения!
Как ще е нормално дори и по инерция пак да присветва триъгълника.
За мен това въобще не е нормално.
Моите уважения, но дори и по инерция системата е "под контрол" и ако има загуба на сцепление ще примигва.
Е как ще загуби сцепление на право по инерция? Да я засилиш със 100км/ч и върху линиите да завъртиш волана на 180 градуса рязко, ок, но ей така да си караш направо, да пуснеш колата по инерция и да минеш през някакви линии с 40км/ч и да светне тракшъна, не трябва да става. Освен ако линиите не са някакви 20см по-високи от асфалта да речем.![]()
Така лесно ако се губеше сцепление...
Е то аз равни линии само на едно две места съм виждал напоследък.
Очевидно "равни" като термин ни се разминават.
Говоря за линии, при които ако минеш с 80км/ч, окачването няма да ти удари в тампоните.
А не равно буквално, където не се усещат. Такива са малко и не ги коментирам. То остава на колегата през такива линии да му светка ДСЦ-то...
Повечето линии са равни, а малко са линиите, през които като минеш окачването да ти удря в тампон директно.
Също и за легнали полицаи. До сега не ми е светкал ДСЦ-то на легнал полицай. Може би ако мина със 100км/ч, за да отпели гумите и след това да излезнат искри под колата, може и да светне ДСЦ-то, знам ли...
Говоря за линии, при които ако минеш с 80км/ч, окачването няма да ти удари в тампоните.
А не равно буквално, където не се усещат. Такива са малко и не ги коментирам. То остава на колегата през такива линии да му светка ДСЦ-то...
Повечето линии са равни, а малко са линиите, през които като минеш окачването да ти удря в тампон директно.
Също и за легнали полицаи. До сега не ми е светкал ДСЦ-то на легнал полицай. Може би ако мина със 100км/ч, за да отпели гумите и след това да излезнат искри под колата, може и да светне ДСЦ-то, знам ли...

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Аз точно затова попитах, защото досега не ми е мигало на други коли 
Става въпрос специално за релсите на Стамболийски и Константин Величнов....не са много равни! Три пъти при минаване от там го заглеждам и все присветва

Става въпрос специално за релсите на Стамболийски и Константин Величнов....не са много равни! Три пъти при минаване от там го заглеждам и все присветва

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
Nasko_ написа:Аз точно затова попитах, защото досега не ми е мигало на други коли
От там минавам почти всеки ден. До сега никога не ми се присветвала лампата на мен.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
Nasko_ написа:Аз точно затова попитах, защото досега не ми е мигало на други коли
Колега,
Двама души ти казват, че всичко е нормално.
Спри да се филмираш.
Колата ти е ток!
Успех
- deathwingbg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
- Мечтае да кара: Тесличка
И аз искам да върна темата към първоначалния въпрос!?!? Някой има ли някакви идеи как да се изключи DSC-то напълно.
И аз опитвах какви ли не комбинации. Освен да го забия и после въобще да не светне триъгълника докато не "рестартирам" колата
не успях да накарам и втората лампичка да светне.
Ето какво излиза по VIN - S210A Dynamische-Stabilitäts-Control Dynamic stability control
Имам и кабел за диагностика (колата е у ред, като изключим перката за климатика, която ще сменя тая седмица
)
Кажете ако трябва през INPA или през някои от другите софтуери ако може да се направи някакъв фокус да се цъкне някое копче.
Така не е интересно ... едвам успях да превъртя гуми с изключен тракшън. Да не говорим я изгасих при един от опитите... (виня компа изцяло
).
И аз опитвах какви ли не комбинации. Освен да го забия и после въобще да не светне триъгълника докато не "рестартирам" колата

Ето какво излиза по VIN - S210A Dynamische-Stabilitäts-Control Dynamic stability control
Имам и кабел за диагностика (колата е у ред, като изключим перката за климатика, която ще сменя тая седмица

Кажете ако трябва през INPA или през някои от другите софтуери ако може да се направи някакъв фокус да се цъкне някое копче.
Така не е интересно ... едвам успях да превъртя гуми с изключен тракшън. Да не говорим я изгасих при един от опитите... (виня компа изцяло

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
1. Стартирай двигателя
2. Дръж колата на място с педала на спирачката (Не дърпай ръчната)...на свободна си!
3. Задръж бутона DSC продължително, при което ще светне първо триъгълника, а после и удивителния!
Може да се направи и в движение...не все пак да не се разсейваш
Успех
2. Дръж колата на място с педала на спирачката (Не дърпай ръчната)...на свободна си!
3. Задръж бутона DSC продължително, при което ще светне първо триъгълника, а после и удивителния!
Може да се направи и в движение...не все пак да не се разсейваш

Успех
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
vvasilev1 написа:1. Стартирай двигателя
Може да се направи и в движение...не все пак да не се разсейваш![]()
Успех
Тя процедурата е ясна

На моята кола се изключва, както трябва. Но на моя приятел, като направя същата процедура, светва триъгълника, изгасва след малко и нищо повече не се случва, забива и неще и да светне повече, докато не изгаси колата и запали пак.
Тоест, каквото и да правим, втората лампа не светва!
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
Nasko_ написа:vvasilev1 написа:1. Стартирай двигателя
Може да се направи и в движение...не все пак да не се разсейваш![]()
Успех
Тя процедурата е ясна
На моята кола се изключва, както трябва. Но на моя приятел, като направя същата процедура, светва триъгълника, изгасва след малко и нищо повече не се случва, забива и неще и да светне повече, докато не изгаси колата и запали пак.
Епа моя и твоя дедо се с DSC са карале...да я търкаля тъй и да си къта парици за завления и моми

- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
и моята е39 при изключване на дсц-то не ми светва удивителната пробвал съм много пъти и забива посъщият начин, но като го изключа си я вътря поднасям и всичко без проблем само, че абс са ми си става включен
Nasko_ написа:Тя процедурата е ясна
Да не би колата да е "Х" на приятеля ти? Защото на "Х"-овите тройки не може да изключиш напълно системата така, както на задното. Просто като идея.
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
JTD написа:Да не би колата да е "Х" на приятеля ти? Защото на "Х"-овите тройки не може да изключиш напълно системата така, както на задното. Просто като идея.
Не, колега...30д е колата

Пробвахме доста пъти но не се получава. А и като гледам, не е само при него, колегата по-горе описва същото...не може да се изключи напълно

- slav4o974
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330XI
Сега се зачетох в темата и мога да потвърдя че при мен също присветва триъгълника когато преминавам през трамвайните линии на Сливница и Константин Величков.
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3