IHF 0003 data transmission to interface disturbed

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: IHF 0003 data transmission to interface disturbed

Мнение от metodi80 » 16 Сеп 2014, 23:06

Сега виждам тази тема .... щях да подам едно рамо ако я бях видял по -рано ...
По принцип на автомобилите с OBD 16 пинов конектор , комуникационната линия за двигателя е на 7-ми пин , а всички останали модули -АБС , Airbag, комфорт модул , табло и т.н са на 8-ми пин. Тоест в диагностичния хардуер/кабел е необходимо да се направи връзка м/у 7-8 пин , за да може интерфейса да направи обръщение към съответните модули по комуникационната шина.
Иначе програмата INPA на склад 66 е можеби най -добрия вариянт , който може да се ползва , защото при инсталацията автоматично конфигурира повечето елементи и особено най -важния за обкръжаващата среда на операционната система - т.н "path", (което в другите версии , които са свободно достъпни в нета не е направено и потребителя трябва сам да ги конфигурира. Това често се оказва причина за проблем с работата на програмата).
Когато има съобщение "data transmition to interface disturbed" , проблема може да е както в неправилно конфигуриран порт , така и в проблем със самия кабел (тоест по една или друга причина , програмата не може да направи връзка с кабела).

Предишна

Назад към E39