Шум в мотора

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Шум в мотора

Мнение от GecataBMW-E46 » 15 Сеп 2014, 20:38

nasko_hd написа:
GecataBMW-E46 написа:Променя ли си чукането с загряване на мотора?

Значи чукането се появява само когато се запали колата НО НЕ ВИНАГИ един път го има 10 пъти го няма без значение от температурата и колко време е стояла колата на място.
Когато работи колата за да се чуе чукането трябва да се форсира мотора до 4-5к оборота и като се заслушаш го има за миг точно когато отпуснеш газта.
Днес сменях носачите и понеже някои се беше циганил с шайбата на коляновия вал(била е скъсана и оня е заварявал нещо си)и биеше леко настрани та раеших да сменя и нея.
Но проблема си стои.
Иначе ако взема на предвид че шаибата мяташе има логика да са биелни лагери нооооо маисторите казват че ако са биелни лагери до сега колата да е спряла. :(

Естествено,че досега ще е спряла.По скоро кубилица/повдигачи,като повече залагам на второто.Ако е биелен лагер в рамките на 2-3 км след като е превъртял мотора ще е на салата.Бутален болт или повлякло бутало си променят,чукането със загряване на мотора.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW е46
Детайли за колата: E46 318i 1999г

Мнение от nasko_hd » 15 Сеп 2014, 22:38

GecataBMW-E46 написа:
nasko_hd написа:
GecataBMW-E46 написа:Променя ли си чукането с загряване на мотора?

Значи чукането се появява само когато се запали колата НО НЕ ВИНАГИ един път го има 10 пъти го няма без значение от температурата и колко време е стояла колата на място.
Когато работи колата за да се чуе чукането трябва да се форсира мотора до 4-5к оборота и като се заслушаш го има за миг точно когато отпуснеш газта.
Днес сменях носачите и понеже някои се беше циганил с шайбата на коляновия вал(била е скъсана и оня е заварявал нещо си)и биеше леко настрани та раеших да сменя и нея.
Но проблема си стои.
Иначе ако взема на предвид че шаибата мяташе има логика да са биелни лагери нооооо маисторите казват че ако са биелни лагери до сега колата да е спряла. :(

Естествено,че досега ще е спряла.По скоро кубилица/повдигачи,като повече залагам на второто.Ако е биелен лагер в рамките на 2-3 км след като е превъртял мотора ще е на салата.Бутален болт или повлякло бутало си променят,чукането със загряване на мотора.

Сменял съм на доста коли и тяхното чукане ми е познато.За кобилица не бях се замислял но знаи ли се кво ще излезне.
Паля свещи тия дни да ме пуснат отпуска другия месец и ще я разчекна :mhihi: (всъщност затова и не сложих кастрола завчера) :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW е46
Детайли за колата: E46 318i 1999г

Мнение от nasko_hd » 21 Юни 2015, 19:45

Оказа се един превъртял и един надран биелен лагер.Понеже майсторите искаха странна сума за ремонта и затова реших сам да си я правя.
Цялата операция заедно със смяната на големия тампон на дифа за 4 часа като в промеждутака се разляха 7 бири,чипсове,фъстъчки и т.н.Сега источих 2 литра масло и сложих ново.След 2 дни ще направя същата операция и в края на седмицата с една промивка ще го сменя със Statoil
(шведско масло на перфектна за мен цена).През това време не мисля да вдигам над 2к оборота.

Благодаря Ви за насоките колеги

Предишна

Назад към E46