е46 разход
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- govedarov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320i а вече и 320d с пакет ;)
- Мечтае да кара: M3
е46 разход
Колеги имам един интересен въпрос. Значи колата е е46 , 2,2 бензин. Живея в ж.к Овча Купел и работя в ж.к Лагера. От нас до работата ми разстоянието е точно 3,5 км и имам един светофар долу на Житница. Колата я карам през седмицата предимно само до работа и обратно. Знам , че е късо разстоянието и докато разгрее я гася. Та мисълта ми е , че по борд ми дава разход 15,3 на 100 км и ми се вижда малко множко.
На дълго си дава много приличен разход. Със 200 лева което са към 72 литра OMV Max 100 миналия месец минах 1000 км до морето и обратно.
На дълго си дава много приличен разход. Със 200 лева което са към 72 литра OMV Max 100 миналия месец минах 1000 км до морето и обратно.
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Re: е46 разход
Звучи нормално!
Провери за всеки случай термостата:
-Сутрин като е максимално студено , при загрята кола , се спусни от дълъг баир-примерно от Бояна,без да подаваш газ и ако стрелката ти падне под средата,значи си за термостат!
Провери за всеки случай термостата:
-Сутрин като е максимално студено , при загрята кола , се спусни от дълъг баир-примерно от Бояна,без да подаваш газ и ако стрелката ти падне под средата,значи си за термостат!

- govedarov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320i а вече и 320d с пакет ;)
Не разбирам какво общо има стрелката за водата с разхода на колата ? Колата си загрява екстра но баш като вече е загряла аз спирам и гася.
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
С времето умората на пружината на термостата забавя времето за загряване на водата и с това драстично увеличава разхода на къси растояния ,но не повлиява разхода на дълги!
- bmw55
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xd && 525d
- Мечтае да кара: В европейска България
Студена кола -> висок разход, топла кола -> нормален разход.
Нулирай борда и запали автомобила(да е студен) погледни от какъв разход започва да показва борда. След това сметни километрите които смяташ които сам каза, че са супер малко всеки ден и ще разбереш,че всичко си е в нормите.
п.п На дизел 3000куб. с такова каране, като твоето разхода ще е почти идентичен
Нулирай борда и запали автомобила(да е студен) погледни от какъв разход започва да показва борда. След това сметни километрите които смяташ които сам каза, че са супер малко всеки ден и ще разбереш,че всичко си е в нормите.
п.п На дизел 3000куб. с такова каране, като твоето разхода ще е почти идентичен

Бъди честен пък да става квото ще
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
govedarov написа:Колеги имам един интересен въпрос. Значи колата е е46 , 2,2 бензин. Живея в ж.к Овча Купел и работя в ж.к Лагера. От нас до работата ми разстоянието е точно 3,5 км и имам един светофар долу на Житница. Колата я карам през седмицата предимно само до работа и обратно. Знам , че е късо разстоянието и докато разгрее я гася. Та мисълта ми е , че по борд ми дава разход 15,3 на 100 км и ми се вижда малко множко.
С 2.2 на Е39, на къси разстояния- за да загрее двигателя до работна температура трябват 10-15мин, а ти вече си пристигнал. Колега, мисля, че с нищо няма да можеш да подобриш разхода на градско при тези условия. Разхода на градско е относителна величина, зависеща от доста фактори и спокойно може да варира с няколко литра, в зависимост от условията на каране на колата. След като колата харчи нормално на дълъг път, всичко е наред.
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
govedarov написа:Та мисълта ми е , че по борд ми дава разход 15,3 на 100 км и ми се вижда малко множко.
Колко спорд теб трябва да е разходът, на незагрял 6 цилиров бензинов мотор ?!
8 или 7.5 ?!
И остави тоз борд - засечи го реално колко е !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
+1
разхода не е нещо нереално за това разстояние
330и на 6км трасе си праскаше 16-17 без проблем
за града изправния термостат е изключително важен, не само де, но се отразява доста на разхода ако не е в ред
към автора - верен ли ти е борда?
мери пълно-пълно на повече от 1/2 резервоар и тогава ще разбереш колко харчи, понякога бордовете лъжат
с оригинални размери гуми ли си? това също е от значение за разхода по борд
втория разход дето си дал е никакъв (не се обиждай)
с 200 към еди колко си литра, 1000 км
смятай с точни числа другото е без особен смисъл
изобщо сравняваш разход по борд с разход смятан едно към гьотер ...
това е частично вярно ...
ако борда е точен и проверен, че отчита коректно що да го оставя?
на 330-ката борда ми беше точен до 1-2 десети - това проверено при всяко зареждане на бензин пълно-пълно
на 320-ката даваше около 0.5 по-малко
хич не са за подценяване бордовете ако човек знае колко са верни ...
разхода не е нещо нереално за това разстояние
330и на 6км трасе си праскаше 16-17 без проблем

за града изправния термостат е изключително важен, не само де, но се отразява доста на разхода ако не е в ред
към автора - верен ли ти е борда?
мери пълно-пълно на повече от 1/2 резервоар и тогава ще разбереш колко харчи, понякога бордовете лъжат
с оригинални размери гуми ли си? това също е от значение за разхода по борд
втория разход дето си дал е никакъв (не се обиждай)
с 200 към еди колко си литра, 1000 км
смятай с точни числа другото е без особен смисъл
изобщо сравняваш разход по борд с разход смятан едно към гьотер ...

ивчо написа:И остави тоз борд - засечи го реално колко е !
това е частично вярно ...
ако борда е точен и проверен, че отчита коректно що да го оставя?
на 330-ката борда ми беше точен до 1-2 десети - това проверено при всяко зареждане на бензин пълно-пълно

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- mumford
-
320ci
-
- Детайли за колата: M52B20TU и 760Li
При мен е същото 2.0 бензин. Много често ми се налага да я карам студена на разтояния под 2км. Термостата ми е ок.
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
K_Ilkov написа:ако борда е точен и проверен, че отчита коректно що да го оставя?
На печката 320d(136) бордът показва 0.7-0.8 повече

It's not who You are, it's who You know...
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Мисля, че разходът на колегата е напълно нормален, предвид факта, че моторът е шестцилиндров, че не може да загрее хубаво и че го кара студен в София, където не е като да няма трафик. Преди 2 месеца имах период, в който бях напълнил резервоара догоре и изминах около 150 км, които бяха само градско - сутрин паля, минавам 2-3 км в трафик и гася. Вечерта пак паля, минавам същото разстояние и гася. Въпреки че беше през лятото, разходът ми беше точно 20 на 100, невероятно или не. Вярно, аз съм с 330ци, но това още веднъж потвърждава, че е нормално твоят да гори 15 в посочените от теб условия. Щом извънградско всичко е ОК, значи нямаш основание за притеснения. Можеш да пробваш и друго - пробвай да изминеш по-дълга градска дестинация - примерно 15-20 километра, дори 30. Ако пък пробваш да напълниш догоре и да изминеш 30-40 км само градско и пак да допълниш, съм сигурен, че няма да ти даде повече от 12 на 100 при нормално каране.
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Късите растояния направо къртят разхода понякога,аз съм имал случаи през зимата на 320Cd,да карам до работа 2км и 2км обратно и колата даже не излиза от синия сектор,и ми е давала по 12-13/100,а после лятото я засякох и ми даде 7.9...и се убедих,че нищо и няма на колата 

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Представи си щом 2.0д четири цилиндъра ти е дало 12-13, 330д сигурно ще даде 15-17.
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
surfboard написа:Представи си щом 2.0д четири цилиндъра ти е дало 12-13, 330д сигурно ще даде 15-17.
Мой колега с 330Cd,зимата,автомат работи на 3км от мястото където живее и върти точно по 6км на ден,и ми сподели че имало случаи да зареди 8 литра(20лв) и да мине 44км

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Изводът е повече от очевиден- при градско движение в голям град е както в планината- нямат значение само километрите, а основно времето, за което ги минаваш.
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2