Картерни газове дизел
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
Картерни газове дизел
Колеги, темата е дискутирана, но искам да попитам нещо конкретно относно духането от капачката за маслото. Понеже в момента си търся Е46 ми прави впечатление на поредния 320д след фейса, че като отворя капачката за наливане на масло духа и излизат светли газове, направо си прави пуф-паф като я притворя леко. А в същото време като извадя щеката, оттам не се усеща никакво духане и не пръска масло. Изправни ли са тези двигатели или не ? Може ли да е от филтъра на картерните газове, в смисъл да е задръстен и да не е сменян ?
Предварително благодаря !
Предварително благодаря !
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
- tosh
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW F36 420xD GC, E90 320d
- Мечтае да кара: изтребител F16 но ще се задоволя с F36 (за сега)
- Детайли за колата: Сега се радвам на G11 740d XDrive LCI
Re: Картерни газове дизел
Така или иначе като вземеш колата, веднага ще я обслужиш - масла, филтри и т.н. И какво като духа? Сменяш го и ще заспи. Освен ако няма някакъв друг проблем различен от филтъра разбира се. Има тема специално за това какво да гледаш като търсиш 3ка. На фейсовете има проблем с въздушните клапи, който най-вероятно си го чувал/чел, така че отстранявай.....
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
Допълнение - след 10тина прегледани 320d досега, се оказва че всички духат от капачката и излиза светъл пушек, а от 330d едната духаше, а другата изобщо не.
Та въпросът ми е конкретно за 320д - излизането на пушек нормално ли е или просто попадам на издухани ?
Та въпросът ми е конкретно за 320д - излизането на пушек нормално ли е или просто попадам на издухани ?
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
- stan4eto78
- Потребител
-
- Кара: bmw e83
- Мечтае да кара: bmw G01
И от мен едно мнение колега , че проблема с духането изглежда е нормално при този двигател.
И аз като теб миналата година огледах няколко коли и всички си пръскаха през капачката, затова и рискувах с последната, купих я и си я обслужих напълно но проблема си остана (италянка е и откъм поддръжка на двигател беше много занемарена).Вече съм и навъртял над 10 хил. км. но маслото не го е пипнала, проблеми никакви съм нямал и от към вървене съм много доволен.
И аз като теб миналата година огледах няколко коли и всички си пръскаха през капачката, затова и рискувах с последната, купих я и си я обслужих напълно но проблема си остана (италянка е и откъм поддръжка на двигател беше много занемарена).Вече съм и навъртял над 10 хил. км. но маслото не го е пипнала, проблеми никакви съм нямал и от към вървене съм много доволен.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
batvlady79 написа:Допълнение - след 10тина прегледани 320d досега, се оказва че всички духат от капачката и излиза светъл пушек, а от 330d едната духаше, а другата изобщо не.
колега ако колата е издухана и прави налягане в картера,повярваи ми няма да можеш да завиеш капачката на маслото.

5 мнения
• Страница 1 от 1