Дискове и Накладки за Е39 - мнения
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
Re: Дискове и Накладки за Е39 - мнения
аз съм с woking испански уж, колата спира , но са музикални 

6>4
- bohcho
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 520i 1998 М52B20 / M54B20
- Детайли за колата: ебати бавареца :)
От кой модел е39 наксимум мога да ползвам спирачни апарати и дискове за да ползвам 15 джанти за зимата ?
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Аз съм с АТЕ дискове и накладки,но честно да си кажа съм леко разочарован от това как спира е39-ката
И преди смяната и след това
Даже като натисна спирачка с над 160 колата започва да играе кючек,което ме дразни адски много,а предницата и рейката са бетон...

Даже като натисна спирачка с над 160 колата започва да играе кючек,което ме дразни адски много,а предницата и рейката са бетон...
- mirosk
- Потребител
-
bohcho написа:От кой модел е39 наксимум мога да ползвам спирачни апарати и дискове за да ползвам 15 джанти за зимата ?
До преди фейса , преди 2000 година влизаха 15
Аз мин година смених дискове Текстар и накладки Феродо силно съм разочарован ...реално са като нови но почна да тресе преди от висока скорост сега и от 100 надолу и май пак ще сменям и малко по нагоре един колега написаче няма нищо истинко в БГ и май е така ...
- bohcho
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 520i 1998 М52B20 / M54B20
- Детайли за колата: ебати бавареца :)
Да колата ми е преди фейса но ме интересуваше сега като тръгна да сменям дискове и накладки мога да си взема и апарати и примерно ако 528 е с по големи дискове и влизат 15 джанти да сложа такива.
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
на %28 дисковете предните са 296, а задните 298мм и заедно с апарата си влизат в 15" - такива са ми зимните.
Иначе за марки и т.н. взех комплект 4 диска + накладки от колегата babuna - всичко zimmermann - колата спира екстра и не свирят.
Иначе за марки и т.н. взех комплект 4 диска + накладки от колегата babuna - всичко zimmermann - колата спира екстра и не свирят.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
(bubsa) написа:Аз съм с АТЕ дискове и накладки,но честно да си кажа съм леко разочарован от това как спира е39-катаИ преди смяната и след това
![]()
Незнам какво АТЕ си взел но при мен е бетон и над 160 без кючеци и други такива.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Моето АТЕ го прегрях доста по-трудно от ТЕКСТАР-а, ако трябва да съм честен.
Ама имаше доста поредни спирания от 200 до 80м, за да постигна тоя резултат. Спирачките са чук, ако караш като нормален човек.
Ама имаше доста поредни спирания от 200 до 80м, за да постигна тоя резултат. Спирачките са чук, ако караш като нормален човек.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Спирачките ги пазя много...доколкото е възможно с автоматик
Все пак карам големи камиони и техните спирачки ми изкарват по 3 пъти над указаните от производителя километри.
Предполагам,че не е менте АТЕ-то,защото е купено от доверен човек,но знам ли
Общо взето тези спирачки ще ме отвратят от Е39 маи.Вчера махнах 16-ките и сложих 18-ки и сутринта беше добре,а преди малко на околовръстното пак започна да притреперва и да ме изкарва извън кожата
Поредните 300лв на вятъра
А старите накладки и дискове бяха на повече от 80%...
ПС Един полиуретан дали ще промени нещо?

Предполагам,че не е менте АТЕ-то,защото е купено от доверен човек,но знам ли

Общо взето тези спирачки ще ме отвратят от Е39 маи.Вчера махнах 16-ките и сложих 18-ки и сутринта беше добре,а преди малко на околовръстното пак започна да притреперва и да ме изкарва извън кожата

Поредните 300лв на вятъра

ПС Един полиуретан дали ще промени нещо?
- Mamar4o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 02
Здравейте колеги ! И моята кола играе "кючек" с над 120 като натисна спирачката и съм решил да сменям и предните и задните дискове и накладки,датчиците и да си взема ремонтен комплект за апаратите.Може ли да ви попитам аз с какви дискове съм 296 или 324 ??? Колата е 525д комби фейстлифт.Също така ако моята е с по-малкия вариант,мисля да си купя големите апарати втора употреба и да си купя чисто нови дискове и отпред и отзад.И още нещо задните дискове мисля,че не са вентилирани,мога ли отзад да си сложа такива ? Благодаря ви много и лека вечер !!! 

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Mamar4o написа:Здравейте колеги ! И моята кола играе "кючек" с над 120 като натисна спирачката и съм решил да сменям и предните и задните дискове и накладки,датчиците и да си взема ремонтен комплект за апаратите.Може ли да ви попитам аз с какви дискове съм 296 или 324 ??? Колата е 525д комби фейстлифт.Също така ако моята е с по-малкия вариант,мисля да си купя големите апарати втора употреба и да си купя чисто нови дискове и отпред и отзад.И още нещо задните дискове мисля,че не са вентилирани,мога ли отзад да си сложа такива ? Благодаря ви много и лека вечер !!!
525д е с по-малките дискове,както и 530д предифейслифт
Цената на по-големите дискове е почти двойна така че мисля че ще се откажеш от тази идея.
Колата си спира добре и с оригиналните.
Тресенето най-вероятно е от крив диск (нормално за Е39) или тампоните на кривите носачи.
Моя съвет е да си купиш или оригинални от Дару кар мисля че бяха (zimmermann) или да сложиш АТЕ цените са горе/доло същите,обаче слагай и същите накладки да нямаш проблеми.
Казвам ти го като човек сменил и подарил 6-комплекта дискове.

Задните са винтилирани.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
(bubsa) написа:ПС Един полиуретан дали ще промени нещо?
Предполагам питаш за прословутите тампони на носачите.
Аз утре ще си купя обикновени и ще сменя, да видим дали ще има промяна. Полиуретана вероятно ще втвърди малко возията, помня че като си направих е30ската така стана ташак за градско.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
deyan-enchev написа:(bubsa) написа:ПС Един полиуретан дали ще промени нещо?
Предполагам питаш за прословутите тампони на носачите.
Аз утре ще си купя обикновени и ще сменя, да видим дали ще има промяна. Полиуретана вероятно ще втвърди малко возията, помня че като си направих е30ската така стана ташак за градско.
Интересува ме дали ще престане да притриса при спиране.Иначе знам какво да очаквам друго.Е36-цата ми беше цялата с такива тампони.
Незнам дали ще успеят да укротят криво дискове.ама със сигурнпст ще почне да подрусва.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
kalingk написа:Незнам дали ще успеят да укротят криво дискове.ама със сигурнпст ще почне да подрусва.
Дисковете и накладките са нови