Моля за малко помощ

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Моля за малко помощ

Мнение от Mirco » 10 Сеп 2014, 0:11

Здравейте, понеже реших да се завърна отново в клуба след 16 години пауза и преди 2 дена гледах едно БМВ 520- М52 ,99 год. на 237 000 км по книга . Колата е добра от към купе, салон и окачване, мотора работи тихо и без траканици , притесни ме обаче че при задържане на газта над 4500 обората колата пуши равномерно сивкаво-син пушек с плътен "аромат" на изгоряло масло! Другото което забелязах е че оборотите като я изфорсирам на място падат някък си бавно. Моля някой запознат с модела да даде съвет дали евентуално нещата ще се оправят със смяна на гумички?

П.П Иначе колата много ми хареса като изключиме пушенето

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Моля за малко помощ

Мнение от zvetiko » 10 Сеп 2014, 11:51

Колега, може би трябва да се започне от клапана за вентилация на картерните газове и да се види дали маслото не е от там. Добре е да се провери състоянието на ламбда сондите- при продължително горене на масло дефектират.

Потребител
Аватар

Мнение от Mirco » 10 Сеп 2014, 16:17

Благодаря за бързия отговор:) Обаче проблема е това че не мога да бъзикам по колата без да съм я платил, освен да се спазаря да ми свалят некой лев от цената ...пък кво сабя покаже. М/у другото ако се набутам с мотора колко пари струва читав такъв 2-ра ръка?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39

Мнение от braina » 10 Сеп 2014, 18:25

ДОСТАТЪЧНО МНОГО ЗА ДА НЕ СИ ГО КУПИШ :), А ДА НАПРАВИШ ТРАНСПЛАНТАЦИЯ С 2.8 :bchug:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Mirco » 11 Сеп 2014, 14:09

Тва с идеята за суапа е ясно, обаче никой не каза тая кола за 237 хил. възможно ли е да изяде сегментите или ше мине само с въпросния клапан, гумички или ремонт на главата евентуално :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 96' e39 520
Детайли за колата: m52b20

Мнение от hishnika » 11 Сеп 2014, 18:56

Аз нямам вяра на километража, ясно защо....
Според мен кола не идва под 350-400 000 км в нашата мила родина, особено на тези години...
Тук във форума никой не може да ти даде точен отговор на въпроса който си задал, трябва да се пробва. Колегата написа за клапана на картерните газове, гумички и много важно е да се смени маслото с хубаво, защото за сегашното не се знае колко е седяло и колко км са минати с него. Филма със смяна на сигменти не си заслужава, защото от финансова гледна точка е по добре да се оборудваш с друг мАтор.

Моя съвет е ако колата ти харесва и е на добра цена, взимай. :yes:

Назад към E39