Тресене при спиране - отново!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- blackboo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 330xi
- Мечтае да кара: BMW M5
Тресене при спиране - отново!
Здравейте колеги(е46,330 хи, 2000г.)! Преди няколко месеца се появи едно леко претрисане на волана при натискане на спирачката в диапазон 90-70км! След дискусия с някои от вас и "проверка в доверен сервиз", вече бивш подменихме предни спирачните дискове+накладки(Zimmermann+ferodo съответно)! По някаква причина тресенето "заглъхна" или почти не се усещаше при първото извънградско каране в рамките на 10 дена) но след това пак започна да се появява! Та с времето до ден днешен 2-3 месеца по- късно автомобила си тресе при всяко натискане в диапазон от 110- 30км, като при по- ниски километри волана буквално си се мести в ляво и дясно!
Днес завъртях летни със зимни гуми, които са нови, направих отново проверка на джантите! Та въпроса ми е следния ако отпишем джанти, гуми, дискове, като фактор пораждащ това досадно претрисане и отбележим, че то се задълбочава какъв според вас е причинителя! Преди подмяна на дисковете ходовата част бе огледана и не беше установено нещо нередно! Наред с това се появи и едно гъгнене в 2500-3000об/мин., по точно като някакъв резонанс/вибрация! Получава се и нещо подобно при отпускане на газта на 5-та предавка в тези обороти и може би в малко по-широк диапазон! Налично е и прословутото тупка откъм задния мост, като във Варна карс посочиха задният диференциал за причинител и не откриха други кусури
по ходовата част! Съобщавам всичко това, защото може да има някаква зависимост! Нека колеги с опит или препатили от сходен проблем да коментират! Благодаря предварително!

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Re: Тресене при спиране - отново!
Сменил си дискове с накладки отпада като проблем който да е бил там,
Въртял си гумите ,джантите прави...
Казваш че отдолу по колата е всичко наред,
Щом казваш"доверен сервиз" и то бивш вече ми се струва ,че диагностиката по ходовата част няма да е направена както трябва.
Тампоните как са на носачите ,ако са тотал при спиране от висока скорост гумите/гумата ще ходи на пред на зад и движението ще
се предаде по рейката към волана. По пътя на логиката мисля
.
Биалетките пък заедно със стабилизиращата щанга държат колата стабилна в завоите като ограничава движението нагоре на долу следователно,не би трябвало да прави проблем
при по рязко спиране,отписваме като опция.
Какво друго остава луфт в реиката
Смяна на спирачна течност ...
Относно чукането отзад всяка 2 ра е46 си "тупка" дали е каре или висящ лагер или тампони или диф това вече се примерих с него
Ама виж за спирането това е кофти момент и ще следя темата дано бързо да се хване проблема
Въртял си гумите ,джантите прави...
Казваш че отдолу по колата е всичко наред,
Щом казваш"доверен сервиз" и то бивш вече ми се струва ,че диагностиката по ходовата част няма да е направена както трябва.
Тампоните как са на носачите ,ако са тотал при спиране от висока скорост гумите/гумата ще ходи на пред на зад и движението ще
се предаде по рейката към волана. По пътя на логиката мисля

Биалетките пък заедно със стабилизиращата щанга държат колата стабилна в завоите като ограничава движението нагоре на долу следователно,не би трябвало да прави проблем
при по рязко спиране,отписваме като опция.
Какво друго остава луфт в реиката

Смяна на спирачна течност ...
Относно чукането отзад всяка 2 ра е46 си "тупка" дали е каре или висящ лагер или тампони или диф това вече се примерих с него
Ама виж за спирането това е кофти момент и ще следя темата дано бързо да се хване проблема

- dxd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: както я може.
- Мечтае да кара: На пържоли и пържени картофки нон-стоп.
Виж да не задържа някой спирачен апарат леко отпред,аз съм така и ми вибрира от 140 до към 80км,дискове и накладки са проверени ама ме мързи да го свалям и раздвижвам.Задържа много малко при мен,но като барам едната и другата джанта си има разлика в нагряването им.
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Тампоните на носачите!
Шарнири на носачите!
Шарнири на носачите!
- blackboo
- кандидат ентусиаст
-
Колеги и във Варна карс и сервизът в който ми смениха дисковете и накладките не откриха хлабини в ходовата част!
Другият вторник ще съм в друг сервиз но не желая да ми прилагат метода на изключването затова се надявам, че някой от вас "препатил" може да ме насочи към евентуалния причинител!

- saleene
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X6
- Мечтае да кара: BMW X6M
- Детайли за колата: BMW X6 4.0D M-performance pack 2017 , black 313bhp N57D30TOP
Съгласен съм с колегата "dr.peshev" тампони на стабилизиращата щанга биалетки и много вероятно вътрешния ябълковиден болт на носача а и тампона също . Съвета ми е да погледнеш самия ти дали има луфтове не че не вярвам на сервизите или поне да си там като "чекнат" носача със щанга за да се убедиш че са ок .

- blackboo
- кандидат ентусиаст
-
В интерес на истината при десен завой, когато тежестта се прехвърли на предно ляво колело и има неравност чувам едно глъхнещо пречукване(но нито металически или пък типичното тупкане но същото се усеща и във волана като съпротивление
)! Мина ли по неравности с изправен волан не се чуват или усещат прихлопвания, тупкания и тем подобни! Това го усещам отдавна, а проверките са извършени последствие! Въпросът е при разбит ябълковиден болт на носача или посочения тампон не би ли следвало да има по- изявени признаци и нека хора подменяли посочените да кажат получавали ли са т.нар. тресене при спиране!

От тампони на стабилизиращата щанга и биалетки няма да ти тресе.Проверете хубаво шарнирите,тампоните на носачите и не е изключено като вариант новите дискове да са се изкривили.
- blackboo
- кандидат ентусиаст
-
През новата седмица влизам в сервиз! Дано този път открием истинската причина! След това ще пиша!
- blackboo
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, изглежда по необясними причини новите дискове също са се изкривили! Проблемът е там, че освен окис в известно количество по главината и джантата друг фактор не открихме! Естествено мисля, че съм ги стопанисвал по предписание за 2 месеца! Залагам изцяло на менте, а марката щампована върху тях е Brembo(110лв с отстъпката)! Новите са TRW(124лв без отстъпка) и останах с новите-стари накладки Ferodo! Все пак може и нещо да са пропуснали при прегледа, макар, че всичко се огледа обстойно пред мен! Не откриха хлабини по ходовата част! За сега това..
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
Нови дискове със стари накладки НИКОГА не се слагат! 

Не искам да се заяждам, но какво си очаквал от Brembo за 110лв??? Предполагам всичко, но не и да са истински.
Колеги това са спирачки, не се "циганете" за 50-100лв да не ги сменяте всеки месец тия дискове?
Колеги това са спирачки, не се "циганете" за 50-100лв да не ги сменяте всеки месец тия дискове?
- blackboo
- кандидат ентусиаст
-
Накладките не може да се каже видимо, че са използвани! Щом екипът в сервиза прецени, че не е проблем аз какво да оспорвам! Относно Brembo-to наистина може и да е менте, но пък и непочистения окис в предния сервиз не е за пренебрегване!!!! В крайна сметка направих рекламация на старите, а търговецът каза, че ще ми възстанови сумата в резервни части, а неговият доставчик щял да ги изследва... 

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
Накладки веднъж сложени на стари дискове или на криви такива , взимат формата на диска и прецакват новия такъв! 
p.s. "екипът експерти"
трябва да ти го е казал и сам да си носиш отговорността,ако прецакаш новите

p.s. "екипът експерти"

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2