прекъсване на студен мотор-М52Б25

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e46-323-2.5CI
Мечтае да кара: E46M3,E92

прекъсване на студен мотор-М52Б25

Мнение от vankodve » 06 Сеп 2014, 21:08

Здравей колеги,малко помощ и съвет за един дразнещ проблем който се появи в последно време,колата е е46 323 2000г, сутрин при студен старт колата работи на стабилни обороти 1000-1100 но има едно леко прекъсване или по точно хълцане,при потегляне и подаване на газ има леко замисляне и така е докато излезне от синия сектор :banghead:, на диагностика грешки няма,сложих нови свещи, всички маркучи прегледани няма спукани,на загрял мотор оборотите по скрито меню са 720-730като се осеща едно много лекичко потрепване
предположенията който имам аз-1-во моторче празено ход(чистено е, също и дросела е чистен)
2-ро, клапан картерни газове, ако има колеги с подобен проблем и са намерили решение да споделят :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Re: прекъсване на студен мотор-М52Б25

Мнение от barty » 06 Сеп 2014, 21:15

Пробвай добавката на Лики моли за дюзи + Vpower racing 99+.
Имах подобен проблем с едно GTI KR, имаше съществено подобрение.
:yes:

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 06 Сеп 2014, 21:53

клапан картерни газове + маркучите към него
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vankodve » 06 Сеп 2014, 21:57

barty написа:Пробвай добавката на Лики моли за дюзи + Vpower racing 99+.
Имах подобен проблем с едно GTI KR, имаше съществено подобрение.

Пропуснах да спомена колега че колата има ГИ(romano obd)и при преминаване на газ има също леко придърпване, това се случва само докато е студена колата, след това всичко е ок

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 4.0 TFSI

Мнение от surfboard » 06 Сеп 2014, 22:00

Точно щях да те питам дали колата има ГИ, но си ме изпреварил с отговора си. Проверете адаптациите и графиките на газ-бензин. Преди време, когато карах на газ, имах същия проблем с мотор 1.8Т. След корекция на настройките и адаптациите, проблемът изчезваше. За доказателство на твърдението ми, пробвай да покараш няколко дни само и единствено на бензин, без по никакъв повод да включваш на газ, и ако проблемът изчезне, значи теорията ми се потвърждава и трябва да посетиш газаджията.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vankodve » 06 Сеп 2014, 22:12

surfboard написа:Точно щях да те питам дали колата има ГИ, но си ме изпреварил с отговора си. Проверете адаптациите и графиките на газ-бензин. Преди време, когато карах на газ, имах същия проблем с мотор 1.8Т. След корекция на настройките и адаптациите, проблемът изчезваше. За доказателство на твърдението ми, пробвай да покараш няколко дни само и единствено на бензин, без по никакъв повод да включваш на газ, и ако проблемът изчезне, значи теорията ми се потвърждава и трябва да посетиш газаджията.

Здравей колега, настройки, адаптация и тестове в движение направихме на ГИ, на топло колата е перфектна, obd-то прави минимална корекция,последно по колата се пипаха ваносите,презацепване, набиваше некоректни грешки на датчик разпределителен вал, по някаква причина имаше изместване на единия ванос с няколко градуса, смених и О-пръстените но това хълцане се появи скоро :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 323ciA
Мечтае да кара: BMW E92 M3

Мнение от cecko93 » 09 Сеп 2014, 10:30

Колега същия проблем го имам и аз от няколко месеца. На същите обороти, същото прекъсване и лееееко претрисане като мине през някой цилиндър. Като излезе от синьото всичко става ток. Сменил съм двата датчика на валовете, дросела и стъпковият мотор са изчистени. От два дни карам с 98 и добавка за бензин на Лики Моли, но ако има някакво подобрение, то е минимално. Възможно ли е да е от картерната вентлация както един колега е написал по-горе? Следя темата с интерес, защото искам да се оправи това!

П.П. Колата е 323 Е46 автомат, само на бензин се кара :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 09 Сеп 2014, 11:07

vankodve написа:Здравей колеги,малко помощ и съвет за един дразнещ проблем който се появи в последно време,колата е е46 323 2000г, сутрин при студен старт колата работи на стабилни обороти 1000-1100 но има едно леко прекъсване или по точно хълцане,при потегляне и подаване на газ има леко замисляне и така е докато излезне от синия сектор :banghead:, на диагностика грешки няма,сложих нови свещи, всички маркучи прегледани няма спукани,на загрял мотор оборотите по скрито меню са 720-730като се осеща едно много лекичко потрепване
предположенията който имам аз-1-во моторче празено ход(чистено е, също и дросела е чистен)
2-ро, клапан картерни газове, ако има колеги с подобен проблем и са намерили решение да споделят :bchug:

Колега, след като няма записани грешки, добре е да се видят живите данни. Трябва да се провери как работят цилиндрите и да се прецизира дали проблема е свързан с работата на някой цилиндър или причината е обща за всички цилиндри.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 323ciA
Мечтае да кара: BMW E92 M3

Мнение от cecko93 » 09 Сеп 2014, 11:29

Колега, след като няма записани грешки, добре е да се видят живите данни. Трябва да се провери как работят цилиндрите и да се прецизира дали проблема е свързан с работата на някой цилиндър или причината е обща за всички цилиндри.

Значи при мен също не дава никакви грешки, на живи данни обаче четвърти цилиндър дава отклонение от другите(стойността отива към 1). Мисфайър не е записвала никога.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vankodve » 09 Сеп 2014, 14:40

cecko93 написа:Колега същия проблем го имам и аз от няколко месеца. На същите обороти, същото прекъсване и лееееко претрисане като мине през някой цилиндър. Като излезе от синьото всичко става ток. Сменил съм двата датчика на валовете, дросела и стъпковият мотор са изчистени. От два дни карам с 98 и добавка за бензин на Лики Моли, но ако има някакво подобрение, то е минимално. Възможно ли е да е от картерната вентлация както един колега е написал по-горе? Следя темата с интерес, защото искам да се оправи това!

П.П. Колата е 323 Е46 автомат, само на бензин се кара :dunno:

здравей колега ,колата е в бокса за смяна на клапан кар. вентилация и маркучи ,ще се прегледа основно дали дърпа паразитен въздух и ще пиша ако има резултат от процедурата .

Назад към E46