BMW E39 2.0I Да или НЕ ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- uuuuki
- Потребител
-
- Кара: е36
- Мечтае да кара: е39
BMW E39 2.0I Да или НЕ ?
Здравейте, в момента карам е36 1.6i искам е39, но не съм фен на дизела, а на бензина въпроса ми е следни заслужава ли да си взема е39 520-ка с газ или не. Знам, че 523 ще гори по - малко, но рядко се срещат, а пък 528 ми идват много 193к.с. . Искам 5-та серия, защото съм в впечатлен от комфорта, който притежава, а не някаква резачка с дървена возия. Заслужава ли или да събирам още пари за е60 или е90 ?
- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
Re: BMW E39 2.0I Да или НЕ ?
Ако не си "състезател" и държиш на комфортна возия/особено на дълъг път/ за сметка на екстремни изпълнения и гонки, това е колата за теб! Пък и на газ можеш да се гордееш с разход на малолитражка, сметнато през разликата в цената на газ/бензин.
Не ги чети тези, които сега ще скочат, как "...520i е най-голямото недоразумение.....как гори като идиот.....върви като мъртвец...." и т.н.
Ако колата е читава, не го мисли. Виж, за разликата по поддръжката със старата ти баварка, не мога да кажа.
Успех!
Не ги чети тези, които сега ще скочат, как "...520i е най-голямото недоразумение.....как гори като идиот.....върви като мъртвец...." и т.н.
Ако колата е читава, не го мисли. Виж, за разликата по поддръжката със старата ти баварка, не мога да кажа.
Успех!

- Denischo
- Потребител
-
- Кара: 520i e39
- Мечтае да кара: Alpina B12 5.7 Coupe
- Детайли за колата: M52B20
Колега само ако може да споделиш коя 520ка искаш ( фейсовата 2.2 170 коня или стария си мотор 2.0 150) иначе както каза колегата преди мен ако търсиш комфорт без да си правиш експерименти колата е перфектният избор. M52B20 е мойта единствения проблем, който съм имал за година и половина е спукана глава и то по моя вина
Sent from my Tuhla 4 using Tapatalk
Sent from my Tuhla 4 using Tapatalk

- snaiperist0
-
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: e30 m3
523 не са чак толкова редки можеш да намерип 2.8 е най добре .. не че б20ка не върви просто горенето е същото а след 1-2 месеца ще искащ да не правип 5-2ра като изпреварваш 

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- Zlatiyan_Genchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 M52B20 TU
- Мечтае да кара: Е39 M5
Колегай взимай смело Б20 и въобще не се чуди.Ще видиш,че е осезаема разликата между е36 и е39 в комфорта,возията,поведението на пътя и вървежа.Разбирам да си карал е36 с 2-ка мотор,че колегите да те съветват за бегачки от 2.8 нагоре,ама с тея данъци и лека разлика в разхода и обслужването едва ли щеше да караш 1,6 ако не бяха от значение.Взимай смело,като разлика в разхода на гориво с 1,6 осезаема няма особено ако си намериш е39 на газ,но вървежа все пак в сравнение с 1,6 има чувствителна.За обслужването откъм масло събира повечко и филтрите са малко по-скъпи заради двузоновия климатроник .По ходова част почти се препокриват 

- uuuuki
- Потребител
-
Благодаря на всички за бързите, кратки и точни отговори

- onicks
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 520i
Колега,препоръчвам ти m52b20 по евтини консумативи,по проста газификация,разхода не е повече от на 523. Върви прилично,може да се регистрира на инвалид. 

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
До тук от всичко изброено, единственият плюс е, че може да се регистрира на инвалид и да не се плаща данък. Нито разхода, нито консумативите са по-скъпи от на 523/528. След максимум 3-4-5 месеца ще съжаляваш за 20-ката, казвам ти го от опит.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
тия истории че 2.0 харчи колкото 2.8 нека да ги забравим..
не знам колко от колегите са имали шанса да сендат от 520 на 528 ,но разхода си е сериозен на 2.8 и няма какво да се коментира.. то си го пишат и на заводските данни на мотора..
до колкото гледам по сравненията май най -добрия мотор като разход в Е39 от по старите е 2.5 170кс
2.0и си е доста приятна кола, а Е39 се слави с комфорт.. а за вървене.. какво да ти кажа.. в 90% процента от случаите върви много повече от всияко около теб на пътя в БГ автопарка другите 10% ще са са БМВ та
.. тук там има кола която може да ти се опре.. всичко си е сметнато, ваноса, кутията, дифа. ускоренито му е прилично за кола с толкова килограми.
колкото и да е орязан от към Нм в сравнение с 2.8 2.0 си има доста сила и не е толкова зле. кофти е ако седнат 4 души и сложиш 3 куфара в багажника.. но пък както написа колегата горе ако искаш кола за спорт си купи по мощен мотор..
старта е по тромав и може би от там идва по големия геадски разход.
ако бях на твое място бих купил 523и с един ванос.
не знам колко от колегите са имали шанса да сендат от 520 на 528 ,но разхода си е сериозен на 2.8 и няма какво да се коментира.. то си го пишат и на заводските данни на мотора..
до колкото гледам по сравненията май най -добрия мотор като разход в Е39 от по старите е 2.5 170кс
2.0и си е доста приятна кола, а Е39 се слави с комфорт.. а за вървене.. какво да ти кажа.. в 90% процента от случаите върви много повече от всияко около теб на пътя в БГ автопарка другите 10% ще са са БМВ та

колкото и да е орязан от към Нм в сравнение с 2.8 2.0 си има доста сила и не е толкова зле. кофти е ако седнат 4 души и сложиш 3 куфара в багажника.. но пък както написа колегата горе ако искаш кола за спорт си купи по мощен мотор..
старта е по тромав и може би от там идва по големия геадски разход.
ако бях на твое място бих купил 523и с един ванос.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Аз съм имал шанса да седна от 2 в 2,8 и трябва да ти кажа че е същия, а извънградския е с една идея надолу. Това е положението. И на мен не ми се вярваше, но е така. Разликата е, че и двете харчат, но 2,8 и понавървява леко освен само да харчи и да бучи. При 2.8 като тръгнеш да изпреварваш няма нужда да риташ кикдауна 

Последна промяна spacepl на 08 Сеп 2014, 20:06, променена общо 1 път
- hishnika
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 96' e39 520
- Детайли за колата: m52b20
Според мен изобщо не си заслужава да се взима 20-ка на гаЗ особено щом не търсиш рейсърска кола. Моя съвет е за 20-ка с метан(знам че сега всики ще скочат) но от моя опит от две е39 (старата на газ и сегашната с обикновен метан) е че метана е по добрия вариант. Дори слагането на инжекцион ти връща парите за една смяна на масло.
Малко в цифри с обикновен метан:
Бутилка : 80 литра
Гуми : 245/40/18
Скорост : 120 на "автопилот" (през повечето време)
4-ри човека и пълен багажник
Засечено от Кюстендил до Приморско за феста и обратно, като средния разход ми е 8'12 лв/100км
Така и така няма много палър тая 20-ка, та за мен това е оптималния вариант.
Успех при избора на автомобил.
Малко в цифри с обикновен метан:
Бутилка : 80 литра
Гуми : 245/40/18
Скорост : 120 на "автопилот" (през повечето време)
4-ри човека и пълен багажник
Засечено от Кюстендил до Приморско за феста и обратно, като средния разход ми е 8'12 лв/100км
Така и така няма много палър тая 20-ка, та за мен това е оптималния вариант.
Успех при избора на автомобил.
- onicks
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 520i
Имах предвид разликата в консумативите на m52b20 и mb2b20tu и всички с двоен ванос.Свещи,гарнитури,датчици,катализатори,ламбда сонди и така нататък.
- uuuuki
- Потребител
-
Знам, че разхода ще е същия все пак колата е тежка по - големия мотор няма да се тормози толкова, но все пак данъци, каско гражданска всичко е по - скъпо, а аз съм на 19 и не ми се иска толкова разноски. За една година събрах 4000лв. сега по - празниците мисля още към 2 защото съм в сферата на търговия и да си купя е39, както казах и в началото мен ми харесва возеното и визията на тази кола пък и не съм толкова опитен да карам 200коня аз с 1.6 чувствам, че по някой път ще се пребия 

- W140_S600_V12
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 530DA/ E34 520i 24V
- Мечтае да кара: S65 AMG
ares2 написа:2.0и си е доста приятна кола, а Е39 се слави с комфорт.. а за вървене.. какво да ти кажа.. в 90% процента от случаите върви много повече от всияко около теб на пътя в БГ автопарка другите 10% ще са са БМВ та.. тук там има кола която може да ти се опре.. всичко си е сметнато, ваноса, кутията, дифа. ускоренито му е прилично за кола с толкова килограми.
Всъщност 90% от автопарка ще върви повече от 520, включително повечето бусове и баничарки. Тази кола може да става за всички друго само не е за дърпане по светофари.
Sent from my iPhone using Tapatalk
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3