слагане на 4:3 нави и смяна на табло

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 523I
Мечтае да кара: BMW X6

слагане на 4:3 нави и смяна на табло

Мнение от Ivotodorovj » 07 Сеп 2014, 12:47

Здравейте колеги ! изчетох почти всички теми но не открих сходна на моя проблем , скоро смених таблото на моята кола от такова без борд. с такова с малък борд , също така смених и BMW Business RDS с нави 4:3 купих си и мулти волан от е46 с лентов кабел и лост4е за БК. Та въпросите са ми е следните -1. Искам да свържа таблото с навито 2. Ако сложа лостчето с БК. ще работи ли ?? Или трябва да се прекарват допълнителни кабели . 3 Постоянно ми иска код на навито. И последен въпрос 4етох че за мулти волана ми трябва някъкав MFL-modul как и къде се връзва . Извинявам се ако някой въпрос не е зададен както трябва. Знам че има хора с големи мозъци в този форум и ще ми помогнат . Автомобила е седан bmw 523i 97'
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530dA M-Tech ///M-Pack

Re: слагане на 4:3 нави и смяна на табло

Мнение от ivailo0 » 08 Сеп 2014, 12:00

Като за начло трябва пак да смениш таблото, но този път с голям борд, за да имаш връзка с навито + кодирания и т.н, за които колегите ще пишат или може да видиш в търсачката имаше тема точно за това.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 08 Сеп 2014, 16:28

ако нави компа ти дава сигнал към монитора ще ти иска код без да имаш табло с голям борд ИКЕ. ако сложиш тв модула ще може да теглиш сигнала от него и тогава ще ползваш монитора като тв, за си ди то, радио и тн. но няма да ти работят почти никои от функциите..
ИКЕ таблото дава инфо на този екран и е неразделна част от него.
някои копчета за мултиволани са с вграден контрол а други са с модул под волана..
аз лично съм с тези с вградения и те работят директно по и-бъс шината.

ако сложиш навигацията и табло с голям борд ще се наложи да си разделиш К-бъс и И-бъс в разпределителната кутия над жабката..
там те са обединени на колите без нави и съответно без ИКЕ борда..
за да ти работи кода трябва да прекараш кабел до ЕВС на пин 6
при мен всичко заработи коректно, като дори опитах да подкарам навито без голям борд, а само с външното ИКЕ, но не стана защото таблото също изчислява данни за монитора.. :ranting:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivotodorovj » 08 Сеп 2014, 16:50

Аз в момента го ползвам като сд . Иначе имам всички модули , интересно колата като е заключа и поседи да изгасне навито . След това като врътна контактния ключ и запаля без да чакам , на навито не излиза код . :( Значи таблото с малкия борд съм го купил за украса ... И навито за СД . Ами пичове всеки път ли трябва да отключвам скритите менюта на борда? Все още несъм свързал волана и лосчето за БК. Като ги сложа ще ви напиша какво/що е станало .
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivotodorovj » 08 Сеп 2014, 16:57

До колегата Ares2 от къде да го пусна този кабел до ЕВС-то .
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 10 Сеп 2014, 23:05

намери си табло с ИКЕ и после кодираи цялата кола за да се поразпозная модулите. те сега са запомнили куп щуротии от предходните си коли.
този кабел тръгва от буксата на таблото ИКЕ ..не помня цвета на кабела, но утре мога да ти дам схемата на всичко..
аз моя съм го закарал зад радиото и отива директно към ЕВС които се намира зад жабката на най е.... то мясно на планетата. трябва да направиш челна стоика с двоен винт за да го видиш.. а да го махнеш не знам..
моя съвет е ако ти иска кода да оправиш всичко и тогава да прекараш кабела до ЕВС в противен случаи един ден ще пуснеш тема " колата не пали" това е много деликатно с тази система.. тя ще ти прекъсне запалването .. и без това колеги с фабрични навигации понякога изревават от подобни бъгове.. просто не го прекарваи докато не си сигурен че всичко друго по навито е на 6.
нави комп-тв модул, всички кабели свързани коректно, табло с голям борд и съответно разделени К и И бус линии
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от peter33 » 11 Сеп 2014, 11:18

Като чета темата, излиза че 4:3 дисплея работи коректно само с табло с големия борд.
Но на този голям борд, освен че пикселите 99% са прецакани, не виждам и показанията
за отворени врати на автомобила, това на 4:3 дисплея ли се показва?
Ако искам да ползвам дисплея само като ТВ и видео, ще има ли проблем да остана
с малкия борд, някакви пароли, грешки в запалването могат ли да се очакват?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 11 Сеп 2014, 17:01

няма да се пусне изобщо ако разделиш К и И бъс. за отворените врати пише надписи на самия борд..
трябва ремонт за да станат пикселите..
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivotodorovj » 12 Сеп 2014, 12:55

Мерси колега, ще е прекодирам .
Изображение

Назад към E39