OBD/CAN газов инжекцион на М52В28

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Re: OBD/CAN газов инжекцион на М52В28

Мнение от DirtySouth » 07 Сеп 2014, 5:05

Колега ще ти е проблем ли да видиш obd адаптацията къде е вързана , че ми се иска и аз да подкарам моята
I'm slowly drifting
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328CI

Мнение от bmwinio » 07 Сеп 2014, 13:40

Няма проблем ще я видя утре и ще ти кажа, но като говорих с газаджията, който ми даде МАП-а ми каза, че АГИС имат проблем когато е вързано обд и ме уверява, че с изключено обд и правилни настройки, които ще ми направи тая седмица проблеми няма да имам. Мисля да пробвам и след седмица ще споделя как е с изключено обд.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 09 Сеп 2014, 18:00

Добре колега , и все пак е хубаво да е вързано електрически , пък по преценка винаги може човек да го спре от софтуера , btw на какво налягане караш и с какъв диаметър са ти щуцерите в колектора
I'm slowly drifting
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328CI

Мнение от bmwinio » 09 Сеп 2014, 21:33

От тая вечер колата е перфектна. Имах и един дефектирал инжектор, освен дефектиралия МАП. С нова настройка и налягане 1.2, колата се държи чудесно за момента, няма и помен от предърпване или замисляне при подаване на газ в каквито и да е обороти. И другото, което открихме и според мен не е никак маловажно е, че при монтажа майстора, който я е слагал е вързал кабелите за температурата на антифриза в изпарителя и кабелите за температурата на изпарената газ на датчика за антифриза, което е супер грешно според мен, сега съм и с температурна сонда за изпарената газ. За диаметъра на дюзите в момента точно не мога да се сетя, но човека с който се консултирам ме посъветва да им увелича размера с една десета, за да стане по-пъргава в ниските, но аз в момента не усещам да е по-тромава от на бензин, така, че за сега не мисля да ги пипам. И другото е, че изключихме ОБД-то и за сега ще карам така.
Изображение

Предишна

Назад към E46