изхвърли маслото 525 tds
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- bong_666
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 535d F10
- Мечтае да кара: E39 M5
Re: изхвърли маслото 525 tds
От е39
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Щото за E34 на две места ми излиза това:
http://oilselector.castrol.com/c/uk/eng ... 92-1995%29
И това 8 литра ли значи?
http://oilselector.castrol.com/c/uk/eng ... 92-1995%29
И това 8 литра ли значи?

БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- larry_boy
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i M
- Детайли за колата: С бебе в колата...

bong_666 написа:Колеги, днес цял ден се возих нагоре надолу, проблем с маслото никакъв...ходих на диагностика и видях че са дали грешка дебитомер, егр, датчик за налягането на турбото и нещо с гнп-то (начален момент на нещо си, не го запомних). Гледах живите данни и показваше 19 градуса предварение, но ги менеше на празен ход с около 1-2 надолу, при натискане на педала на гаста се получаваше колебание между 16 и 20 градуса. За останалото ми казаха че е ок. Също ми казаха да си почистя егр-а и дебитомера, защото може да са се омаслили, а за датчика на турбото незнаеха къде се намира, то и аз незнам къде е, но имам предположения че може да е на колекторите (турбото е механично). Също забелязах че над 3500 об/мин започва да се чува едно свистене като от турбина, но когато смених двигателя всички маркучи бяха видимо здрави. Незнам от къде да започна и какво да правя, но засега само разочарования ....![]()
![]()
![]()
То "издишането" на турбината не е само от въздушните съединения, има едно там отпред, като радиатор - кулер му викат батковците. Чувал съм, че и те се раздуват и пукат, особенно при продължително каране с високи обороти.

- turbo
- старши ентусиаст
-
Да де ама нещо математиката не ти излиза, колега Лари.
Аз лично съм карал E39 525tds преди няколко години с 200 km/h по магистралата в продължение на 20-десетина минути и познай - нищо не й стана на колата. Даже се бяхме заиграли с едно E60 си спомням.
Следващият собственик пък беше попрехвърлил скоростния индекс на гумите с доста (зимни и бяха за 190 km/h, а той с 230 покарал и то почти от София до Стара Загора). Така, че пак помисли за тия дизели, че да не вземат да те изненадат, че не са толкова крехки, колкото всички, които не са карали или са ги поддържали кофти си въобразяват.
Аз лично съм карал E39 525tds преди няколко години с 200 km/h по магистралата в продължение на 20-десетина минути и познай - нищо не й стана на колата. Даже се бяхме заиграли с едно E60 си спомням.
Следващият собственик пък беше попрехвърлил скоростния индекс на гумите с доста (зимни и бяха за 190 km/h, а той с 230 покарал и то почти от София до Стара Загора). Така, че пак помисли за тия дизели, че да не вземат да те изненадат, че не са толкова крехки, колкото всички, които не са карали или са ги поддържали кофти си въобразяват.
552 к.с. GAS POWERED

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
turbo написа:Да де ама нещо математиката не ти излиза, колега Лари.

И аз съм правил такива изпълнения не веднъж с ТДС единия за който се сещам е заигравка с един кайен по магистралата от Стара загора до Пловдив скоростта не е падала под 200 и какво му имаше на тдс-а ами нищо че и масло не е пипал дори

А до сега не съм чувал интеркулер на тдс да сдаде багажа, проблеми по турбопътищата единствено с маркучите и съединенията.
При мен маслото което се наливаше беше около 7 литра след доливането като се напълни филтъра.
- larry_boy
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i M
- Детайли за колата: С бебе в колата...
Човека се жалва, че му изхвърлило маслото, ти ми обясняваш какво "куче" е ТДС. Той може и да е издържлив като "куче", но 90% от колите (тдс -а) са били и използвани като " кучета", от предишните им собственици. И попадайки в Бг са си жива скръб. Пет години съжителствах с две нафтови недуразумения на безброй километри. Петнадесет годишен дизел на старо - не благодаря.
Доколкото разбирам, колегата е взел висок старт - със смяна на мотор. Не храня надежда, че точно неговият ТДС е от останалите 10 %, дето са гледани с любов.
Ох, уморих се от глупости вече...
Доколкото разбирам, колегата е взел висок старт - със смяна на мотор. Не храня надежда, че точно неговият ТДС е от останалите 10 %, дето са гледани с любов.
Ох, уморих се от глупости вече...
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
larry_boy написа:...
Факта че са на безброй километри и все още в движение автокматично изключва това че са недоразумение. Но както и да е и тази тема заминава към спора колко е двигател тдс-а и колко не, който е безкраен. Да, иска си своето и на време но кой двигател не е така.
Последна промяна gentata на 21 Сеп 2014, 17:31, променена общо 1 път
- turbo
- старши ентусиаст
-
Колега Бонг, тъй като има една тема за E90, което е пострадало доста и то поради кофти филтър за картерните газове вероятно, се запитах дали и при тебе няма да се окаже нещо такова.
552 к.с. GAS POWERED

- bong_666
- кандидат ентусиаст
-
Ще я погледна тази тема, за момента имам съмнения клапана да е направил проблем, да се вдигнало много налягането на картерните газове и да е избило от където е било най лесно. След малко отивам при един приятел в халето, защото тук се сцепи да вали а гараж нямам, и започвам да сменям всичко което ми е дало проблем + капака на клапаните (комплект с клапана и мрежата)
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Пичове, за мен е нормално да хвърли масло тоя мотор при положениер че колегата казва, че му е налял 7.8 литра - това е точно литър над това, което дават в Аутодата за мотора. Като се напълни филтъра го сложете 7.1 - 7.2 литра максимум. Ако не го гори, при това положение няма как да не го изхвърли... 

- bong_666
- кандидат ентусиаст
-
незнам кое е нормално и кое не, обаче да нямам букса до това от снимката май със сигурност не е нормално, също не е нормално и да излиза вода от кулера при разкачен маркуч между тръбата и колекторите.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
малко офф от темата къде се намират тези клапан и мрежичка ,които трябва да се почистят ?
6>4
- bong_666
- кандидат ентусиаст
-
Намират се от вътрешната страна на капака на клапаните (онзи на който пише BMW). Сваляш кутията на въздушния филтър, отвиваш болтовете на капака и после върху самия капак има една ламарина, след като и отвиеш и на нея болтовете ще ги видиш.
- bong_666
- кандидат ентусиаст
-
Една питанка към колегите които са по-напред с материала, преди да тръгна да търся инсталация : от снимките които съм пуснал, на е39 това ли е комютъра и нормално ли е от инсталацията да имам толкова много изолирани кабели ? Направи ми също впечатление че в буксата за компютъра ги нямаше всичките кабелни обувки (около 20-30% липсваха) а на самия компютър всичките бяха налични ... 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Val-Kris
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 525 TDS
Здравейте, при мен колата ми изхвърли маслото от запушен радиатор на кулера (не доброто му охлаждане) питата се беше наблъскала с кал и боклуци и на връщане от Бургас-Пловдив със поддържана скорост около 150-170 на моменти и повечко явно е позагряло и беше хвърляла от където падне
. След сваляне и хубаво почистване на кулера и маркучите към него не съм имал повече проблеми. Колата е 525 Tds
П.С. А в сервиза искаха да правят основен ремонт, но това е друга тема
Дано съм бил полезен с нещо и моля ако колегата разбере при него от какво е хвърлило масло да сподели. Поздрави

П.С. А в сервиза искаха да правят основен ремонт, но това е друга тема
Дано съм бил полезен с нещо и моля ако колегата разбере при него от какво е хвърлило масло да сподели. Поздрави
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2