Проблем с ваденето на МИД
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- AlCapone
- младши ентусиаст
-
- Кара: когато има гориво.
- Мечтае да кара: Джесика Алба
- Детайли за колата: Е30 316i; E36 318i; E39 528i; Е53 3.0i; Munich, Germany
Проблем с ваденето на МИД
Здравейте колеги!!! Както обикновенно имам проблем.... разрових се в търсачката но не открих решение
Положението е следното
колата дойде в това състояние набавих си аз касетофона но тръгвам аз да вадя мида (за да подвра касетофона) по познатия нячин с махането на "врътката" за усилване и намаляне и отдолу където би трябвало да е болчето торкс8 което трябва да отвия и МИД-а да излезе няма нищо светих и навътре в дупката но не няма нищо опитвах по доста насилствени начини и последно си викам дърпам го със всичка сила пък каквото стане хванах го аз както си трябва готов да го изкормя и славаБогу разума ми наделя в точния момент и си казах абе я да пусна една тема във Форума пък тогава ще го къртим
Та въпроса ми е какво го държи този мид че да не иска да излезе след като няма болче? аз ли пропускам нещо ако ли пък не има ли друг начин по който да махна мид-а?

колата дойде в това състояние набавих си аз касетофона но тръгвам аз да вадя мида (за да подвра касетофона) по познатия нячин с махането на "врътката" за усилване и намаляне и отдолу където би трябвало да е болчето торкс8 което трябва да отвия и МИД-а да излезе няма нищо светих и навътре в дупката но не няма нищо опитвах по доста насилствени начини и последно си викам дърпам го със всичка сила пък каквото стане хванах го аз както си трябва готов да го изкормя и славаБогу разума ми наделя в точния момент и си казах абе я да пусна една тема във Форума пък тогава ще го къртим

Пушил съм в движение и с DJ STANCHO на мотора.....
- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
Re: Проблем с ваденето на МИД
Това в палецът който го държи, предполагам че можеш да го бутнеш с нещо през дупката на касетофона
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
AlCapone написа:Здравейте колеги!!! Както обикновенно имам проблем.... разрових се в търсачката но не открих решениеПоложението е следното
![]()
колата дойде в това състояние набавих си аз касетофона но тръгвам аз да вадя мида (за да подвра касетофона) по познатия нячин с махането на "врътката" за усилване и намаляне и отдолу където би трябвало да е болчето торкс8 което трябва да отвия и МИД-а да излезе няма нищо светих и навътре в дупката но не няма нищо опитвах по доста насилствени начини и последно си викам дърпам го със всичка сила пък каквото стане хванах го аз както си трябва готов да го изкормя и славаБогу разума ми наделя в точния момент и си казах абе я да пусна една тема във Форума пък тогава ще го къртимТа въпроса ми е какво го държи този мид че да не иска да излезе след като няма болче? аз ли пропускам нещо ако ли пък не има ли друг начин по който да махна мид-а?
Аз съм вкарвал шестограм в тази дупка и чрез завъртане наляво или надясно, не си спомням, тези зъбчета отстрани се прибират (на пружина са).

- AlCapone
- младши ентусиаст
-
Благодаря колеги утре след работа ще пробвам и по двата начина. Мерси!
- AlCapone
- младши ентусиаст
-
Здравейте колеги! Успях първо опитах с шестостените както каза колегата In_Memoriam но уви явно предишния собственик е направил мазало в тази дупка и не успях все пак благодаря за съвета колега
После огънах един електрод и от първия път уцелих палеца за който каза jullydjs и МИД-а падна без да има каквито и да е поражения Благодаря колеги!
Но драмата ми не свършва дотук след като прегледах дали няма рязано или снаждано по инсталацията и буксите отзад набодох всички букси на "новото" радио и нищо

Понеже за пръв път си имам работа с е39 бих те ли ми казали къде да търся проблема натисках копчетата Аудио и ДСП но нищо Волумето навътре наляво надясно и пак нищо само в едно от прозорчетата ми светят някъкви чертички и това е? От копчето БС нещата си работят но от аудиото нищо
Прегледах буксите отзад на Усилвателя и на чеинджъра но и там всичко си беше на мястото и нямаше следи от интервенций.
Според мен възможните причини са:
1.Натрупани грешки след свалянето и поставянето на друг касетофон?
2.Касетофона който си купих може би не работи или е изгорял.
3.Понеже чистя колата основно и съм извадил субуфера от багажника и кората с колонките под задното стъкло може би като не са вързани тези неща и не иска да работи?
4.Както казах като купих колата МИД-а седеше но касетофона не има и положени кабели за афтърмаркет усилвател така че се опасявам че има някъква интервенция по аудио инсталацията макар и никъде да не видях рязано или изолирбанд ?
5.Не знам как да го пусна
Както казах съм невеж по темата е39 и ще разчитам на вас за подобни неща защото има още неща който искат доискусуряване по тази кола а я имам едва от дни преди това не съм имал земане даване с е39 и като гледам колко инсталация датчици сензори и екстри като цяло има ще има много да чета докато вляза в час

Но драмата ми не свършва дотук след като прегледах дали няма рязано или снаждано по инсталацията и буксите отзад набодох всички букси на "новото" радио и нищо

Понеже за пръв път си имам работа с е39 бих те ли ми казали къде да търся проблема натисках копчетата Аудио и ДСП но нищо Волумето навътре наляво надясно и пак нищо само в едно от прозорчетата ми светят някъкви чертички и това е? От копчето БС нещата си работят но от аудиото нищо

Според мен възможните причини са:
1.Натрупани грешки след свалянето и поставянето на друг касетофон?
2.Касетофона който си купих може би не работи или е изгорял.
3.Понеже чистя колата основно и съм извадил субуфера от багажника и кората с колонките под задното стъкло може би като не са вързани тези неща и не иска да работи?
4.Както казах като купих колата МИД-а седеше но касетофона не има и положени кабели за афтърмаркет усилвател така че се опасявам че има някъква интервенция по аудио инсталацията макар и никъде да не видях рязано или изолирбанд ?
5.Не знам как да го пусна

Както казах съм невеж по темата е39 и ще разчитам на вас за подобни неща защото има още неща който искат доискусуряване по тази кола а я имам едва от дни преди това не съм имал земане даване с е39 и като гледам колко инсталация датчици сензори и екстри като цяло има ще има много да чета докато вляза в час

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
- проверяваш дали касетофона работи наистина
- проверяваш бушоните
- гледаш да не е рязано по буксата и да не е свързано както трябва
- аз преди време имах подобен проблем с едно Е39 то си имаше фабрично радио (беше с ИРИС и Бизнес РДС) като радиото не работеше, не се включваше изобщо съответно и ИРИС-а не показваше нищо (той не е като МИД-а да показва и данни от борд компютъра). Понеже по рафтовете имам други оригинални касетофони веднага разменях, но без резултат. След това поогледа и видят че има някаква инсталация за телефон или нещо подобно - телефон или каквото и да е било друго липсваше. Премахнах изцяло допълнителното сложената инсталация и всичко тръгна както трябва.
Според мен постъпи по този начин и премахни всички излишни кабели.
- проверяваш бушоните
- аз преди време имах подобен проблем с едно Е39 то си имаше фабрично радио (беше с ИРИС и Бизнес РДС) като радиото не работеше, не се включваше изобщо съответно и ИРИС-а не показваше нищо (той не е като МИД-а да показва и данни от борд компютъра). Понеже по рафтовете имам други оригинални касетофони веднага разменях, но без резултат. След това поогледа и видят че има някаква инсталация за телефон или нещо подобно - телефон или каквото и да е било друго липсваше. Премахнах изцяло допълнителното сложената инсталация и всичко тръгна както трябва.

- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
Кажи от каде си, аз съм в София, може да се видим на по кола и да го видим това дали ша свири или ние 

- AlCapone
- младши ентусиаст
-
Bavarcho написа:- проверяваш дали касетофона работи наистина
- проверяваш бушоните
Днес ще проверя бушоните и пак ще огледам инсталацията и ако не открия нещо ще го нося в понеделник на един приятел който има сервиз за електроника да го върже там да видим дали не е изгорал

jullydjs в Ловеч сега брат няма как да стане

- AlCapone
- младши ентусиаст
-
Bavarcho написа:- проверяваш дали касетофона работи наистина
- проверяваш бушоните
Днес ще проверя бушоните и пак ще огледам инсталацията и ако не открия нещо ще го нося в понеделник на един приятел който има сервиз за електроника да го върже там да видим дали не е изгорал

jullydjs в Ловеч сега брат няма как да стане

- AlCapone
- младши ентусиаст
-
Поблема е решен колеги Благодаря! Бушон на позиция 66 при акумолатора незнайно защо липсваше сложих му аз един 10А и всичко тръгна.
Благодарско!
Благодарско!
- AlCapone
- младши ентусиаст
-
Междувременно дадох касетофона на моя човек да му сложи модул за флашка но се замислих след като в дупката под волумето на мида висчко е помляно и после като монтирам всичко касетофона и пак щтракна мид-a и ми се нажоли пак да го свалям как ще трябва да процедирам ???
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
- AlCapone
- младши ентусиаст
-
Благодаря колега добре че сте вие и форума!
13 мнения
• Страница 1 от 1